Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

@vucko
Fala , :kk:
da ne bi tvoje predhodne najave bojim se da bi i ja bio ,,nijansiran,, zbog slikanja :)

Super je sto se gradi obilaznica al necemo mi ziveti 200godina da docekamo da je naprave i da je koristimo.
Stalno na tv-u grade ovo, grade ono a sve to ide nekom puzecom brzinom, to ce moci da koriste generacije rodjene 2010te i kasnije!

Da ima pomaka na bolje ima, ne zaboravi pre ovog da skoro 2 godine nije bilo nikakvih radova.
A stvarno je žalosno što i dalje na nekim delovima ne da nema radova nego se ne zna ni kad će početi.

Lepo je što najaviše da će iduće godine da nastave da rade i levu tunelsku cev, samo još da tako stvarno i bude.

i pred prošle izbore su isto se zaleteli da rade obilaznicu.
kad su prošli izbori sve je stalo do sada ponovo pred izbore.

ipak treba se slikati.

edit:

u prilogu o straževici jasno kažu da je vijadukt za stari kružni put a da će obilaznica ići ispod njega.

nadam se da će resnik imati svoju petlju za obilaznicu.

@MilisaV
Не планирају ни једни петљу од Орловаче до Бубањ потока, чак ни са Авалским путем.

Ne bih da širim dezinformacije tako da ovo uzmite sa rezervom. Nedavno sam pričao sa "likom" koji kaže da će postojati veza sa Avalskim putem u čijem će sklopu postojati dva mosta. Pošto je znao dosta detalja tipa da se tunel Beli potok nalazi na aktivnom klizištu, ispod nivoa podzemnih voda, u otvorenom iskopu, da će biti usecanja i do 25m. itd. reših da mu malo poverujem. Ne znam koliko je priča tačna videćemo na kraju.

Nesto meni ovde smrdi da ce oni pred izbore da puste od Orlovace do Resnika (na kruzni put), a onda nekad posle izbora ostatak...

Pa naravno da ce da puste kada se to trenutno radi uz deo Batajnicka petlja - Ostruznicka petlja. Ostalo kada se bude radilo i zavrsilo bice pusteno.

Ne znam da li uopste treba ovakve izjave uzimati za ozbiljne, ali predsednik Tadic je sinocna dodeli nagrada Fonda dr Zoran Djindjic pomenuo most kod Vince:

Bićemo jedini sa svim izgrađenim mostovima

Predsednik Republike je istakao da će početi gradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, da je u tom gradu planirana gradnja još tri mosta, kao i da će biti izgrađen i onaj kod Vinče, tako da će Srbija biti verovatno jedina zemlja u ovom delu jugoistočne Evrope koja će završiti sve mostove koji su joj potrebni.

Izvor: biz.B92.net

Mozda je cela izjava znacajna samo u tom momentu sto drzavni vrh nije zaboravio da se obilaznica ne zavrsava kod Bubanj potoka.

Nikako ne mogu da prezalim onaj aranzman sa Japancima oko Huje. Kako su samo mogli da dozvole da toliko vremena prodje i da im taj projekat izmakne iz ruku. :(
Iz danasnje perspektive kada je finansijska kriza u zamahu to je epska greska.
:notok:

djordje*******g":3jyjnmwj je napisao(la):
Nikako ne mogu da prezalim onaj aranzman sa Japancima oko Huje. Kako su samo mogli da dozvole da toliko vremena prodje i da im taj projekat izmakne iz ruku. :(
Iz danasnje perspektive kada je finansijska kriza u zamahu to je epska greska.
:notok:

Koliko se sećam postojao je i uslov da se izgradi saobraćajnica od mosta do Laste. I petlja. Bila je priča o velikim troskovima ekspropriacije u Malom Mokrom Lugu. Čini mi se da je neko od naših gradskih zvaničnika izjavio da nismo u stanju da preuzmemo sve obaveze. I održavanje MAN-ova iz donacije je bio izazov.

U svakom slučaju dobro je da neko pomene i taj deo obilaznice, posle izjava Drobnjaka od pre nekoliko meseci vlada tišina, sektor C kao da ne postoji.

Hronološki bi to izgledalo ovako, pre 20 i kusur godina planirana je samo deonica Dobanovci - Bubanj potok i ona je podeljena na 6 sektora od 1 do 6. Posle x, y godina je dodana deonica Batajnica - Dobanovci i ona je bila sektor 0. Na kraju kad je dodana deonica Bubanj potok - Pančevo deonice su dobile i oznake slova A, B, C. deonica A: Batajnica-Dobanovci, deonica B: Dobanovci – Bubanj potok,
deonica C: Bubanj Potok – Pančevo. S tim da i tu imaš podele npr. sektor B5 je deonica Orlovača - Avalski put, mada je B5 sad skraćen do Kružnog puta iza Straževice.

Nažalost nema Vilija da prokomentariše Drobnjaka.

Nema govora o završetku obilaznice u punom profilu do kraja 2013 godine, ne zaboravite da B6 ne da nije ni počeo da se radi nego se ne zna ni kad će biti raspisan tender.

Docice do istinite informacije koja je i za koridor 10 ispala tacna a to je kraj 2015te godine.Dakle bez vince i tog dela obilaznice koji nije mali.

Vrh