Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Jutros sam prošao Ostružničkim mostom oko 10h, čini mi se da je falio samo beton do spoljne bankine. Imao sam želju i sad uveče, ali nenormalna kolona automobila me naterala da skrenem na Miloš Veliki. Nadam se da će neko od video kreatora odlučiti da obiđe most za vikend, ako ne javljam u ponedeljak stanje 🙂
 
Večeras oko 19h

Dolazim iz Valjeva i idem na Medak.

Navigacija Google maps kaže da je brže na gazelu 27min-dolazak u 19.21 Ja nisam žurio i skrenem preko Ostružnice i promeni mi na 29min. 19.23

Brzo sam prešao most i vidim da je navigacija računala sajam-mostar-medak nastavim pravo i promeni vreme dolaska na 19.17

Moja brzina je bila 120-130 do tunela Resnik, dalje 70-80 do bubanj potoka.

Posle kružnog toka navigacija je promenila dolazak na 19.15

Nije bilo gužve do medaka i stigao sam na 19.14

Preko ovakve obilaznice je bilo brže za 7 min - (verovatno bi ja malo smanjio i preko gazele bilo bi 3-4 min brže). Ali izgleda da Gugl prati još neke parametre i sada šalje putem kojim je vremenski duže, ali verovatno ima veći uzorak i stabilnija prolazna vremena na tom putu.

Kad se otvori razlika će biti baš velika.
 
Jel zna neko da li ce se vrsiti provera nosivosti mosta ili ga pustaju cim ofarbaju linije i stave ogradu? Koliko se secam nakon rekonstrukcije gazele vrsena je provera sa natovarenim kamionima.
 
Zanimljivo pitanje. Ako su izvodili radove u sanduku mosta kao na 'Gazeli' trebalo bi, za ovu kozmetiku ne verujem da treba.
 
Prošao večeras, nema više mašina za asfaltiranje, deluje po visini asfalta da je asfaltiranje završeno, čini mi se da manje više nedostaju još samo bankine i trake po putu. Skeptičan sam da bankine mogu srediti za ovih par dana do isteka roka tako da nam se verovatno smeši još jedno pomeranje 🙂

Hvala na info! Verovatno misliš na zaštitnu ogradu a ne na bankinu? :)

To je jedna od najproširenijih zabuna na ovom prostorima, bankina je jednostavno samo pojas zemlje uz put :)

1672166962778.jpeg
 
Koliko ja znam (svestan sam da nisam jedini koji misli da zna), bankina jeste pojas zemlje ili nekog drugog materijala uz put ali ne bilo kakav nego određene širine, debljine, načina izgradnje i funkcije.
 
Пала хоризонтална сигнализација на остружничком мосту! Остала је још само заштитна ограда да се комплетира на средини моста, сви елементи су ту, само треба да се ушрафе. Последњи рок је 31.12.
 
Пала хоризонтална сигнализација на остружничком мосту! Остала је још само заштитна ограда да се комплетира на средини моста, сви елементи су ту, само треба да се ушрафе. Последњи рок је 31.12.
Управо нови рок стигао, 15.1.2023.
 
Nadam se da će ovaj incident kod Pirota sa opasnim materijama da ubrza proces izgradnje Bubanj Potok - Pančevo.

Zamislite da se nešto slično desilo ispod grada Bgd-a.
 
Da li ce da urade novi asfalt i na ona 2 km pre mosta. Jedino je tu ostao stari asfalt koji je u katastrofalnom stanju. Bilo bi najbolje da to odrade dok ne puste most. Samo 2 km pre mosta prebace saobracaj kad ga svejedno prebacuju sad pre mosta.
 
Mislim da trenutno na forumu niko nema pravi odgovor na ovo pitanje ali logika nalaže da bi trebalo da presvuku i taj, jedini, deo koji je ostao.
Realno im je ostalo dovoljno vremena do 15.01. da to urade.
Najavljuju da će biti lepo vreme a i mehanizacija je tu, samo bi trebalo doterati nekoliko onih mašina koje grebu stari asfalt.
 
Брука и срамота како извлаче и отимају паре преко овог Штрабага....
 
Vrh