Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Upravo prošao mostom, nema nikoga, sad mi je jasno i zašto, čekaju pare da bi završili 😁
 
Значи Штрабаг ће за кашњење на санацији моста, добити додатне паре уместо пенала?!!! Тако је кад живиш у окупираној држави...

To je česta praksa kod nas, izaberu najnižu ponudu sa nerealnom cenom a posle kroz "dodatne troškove" naplate više od najskuplje ponude na tenderu neke druge firme (koja je obično najrealnija).
 
Evo pišu da stižu pare za most. Sad je samo mašta granica :).

Ukupno 3,2 milijardi dinara biće preusmereno sa drugih projekata Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Uprave za javni dug za izgradnju delova beogradske obilaznice, brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma i mađarsko-srpske železnice.

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-z...sku-obilaznicu-puteve-i-zeleznicu-u-vojvodini

Oko 1,3 milijarde dinara (10,7 miliona evra) biće prebačeno za izgradnju beogradske obilaznice i to za deonicu koja se odnosi na most preko Save kod Ostružnice. To predstavlja dodatni novac na 6,1 milijardu dinara (52,3 miliona evra) koliko je predviđeno poslednjim rebalansom budžeta za 2022. godinu.

Malo su kontradiktorno napisali u ovom tekstu koji si ti stavio gdje stvarno i piše da je sav novac za most dok u ovom tekstu kažu da je prebačeno za dionicu od mosta do Bubanj potoka.
"Novac je namenjen za deonicu „Most preko reke Save kod Ostružnice – Bubanj Potok (sektori 4, 5 i 6)“, vidi se iz rešenja u Službenom glasniku."
 
IMG_20221221_080215.jpg
Danas opet majstori na mostu, jedan se čak šunja oko mašina za asfaltiranje. Ne verujem da će bilo šta interesantno da se desi, mada postoji nada 🙂
 
Ја сам данас око 10 часова прошао и никаквих промена није било. Средњи део преко реке није био асфалтиран и даље, а машине паркиране на почетку.
 
Juce u pola 4 je skoro asfaltiran prvi sloj skroz da kraja mosta, i radili su punom parom i dalje. Pretpostavljam da je juce stavljen prvi sloj na celoj duzini mosta. Da li drugi sloj ide odmah ili mora da prodje nekoliko dana to ne znam. To govori da im je za sloj asfalta dovoljan 1 dan. Posle ostaje samo ograda na metalnom delu mosta i ispisivanje crta na celom mostu.
 
Da li neko zna kako ce biti odvojene trake za dva smera u tunelu Beli potok
 
Ako si ti upoznat sto mi nisi odgovorio. Gore malo iznad sam i pitao da li mora asfalt da odstoji ili moze odmah drugi sloj.
 
Vrh