Earthmoving
Expert
Blagić, baš sam se pitao koja je to kuća jer sa slika iz teksta nisam mogao da provalim gde je. Ako je zaista ova koju si označio, onda se ne bi složio s tobom da je nelegalno jer imaš čitavo naselje iznad obližnjeg tunela Straževica pa nije nelegalno? I masa kuća iznad drugih tunela u Srbiji, od kad je to nelegalno? Čortanovci, Šarani itd. Evo nama ni sada kad rade nije jasno dal će kopaju klasično tunel ili otkop pa zatrpavanje pa zato sklanjaju kuće iznad, pa kako je to tek neko mogao znati pre 40 godina? Pričam o imanjima iznad tunela, ne o dolini gde se slažem da se odavno znalo da će ići Obilaznica. S druge strane postavlja se pitanje kolko su ljudi dužni da čekaju da se neki državni plan realizuje na tom prostoru, možda su Rimljani planirali akvadukt gde je sad moja zgrada i eto, znali smo za to još pre 2000 godina, a mi ilegalno sagradili naselje... Pa imaš po gradu masu takvih siutuacija gde se čeka 50-100 godina, mnogi se nikad ne realizuju, ostanu samo prazna obećanja, i šta sad, ti ljudi su krivi što država ne ispunjava svoju dinamiku? Evo na primer uzmi potez od Slavije preko Čubure do Žičke od kad tu postoji plan proširenja ali već 50 godina nikako da se ispuni, pa jel treba da stane život?