Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=746081#p746081:2drxrgoy je napisao(la):
Lucanus » 09 Jun 2020 02:26 pm[/url]":2drxrgoy]:shock:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745971#p745971:2drxrgoy je napisao(la):
stex_pb » Uto Jun 09, 2020 11:03 am[/url]":2drxrgoy]https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/3980593/probijanja-tunela-strazevica-snimci.html?fbclid=IwAR0WgQORXyiIcga7AOcNxGY02Js_UbACGScwCF8w71MLt5FvuAk5UzaOONI

"Пробијање тунела које је изведено 225 дана пре рока је велики успех за 'Пауер Чајну'
:shock:
25 ili 225??? :shock: :shock: :shock:

Posle Mrke sve "Pre roka" je čudo :lol:
U tekstu i dalje stoji 225, kad su počeli i koji su bili rokovi ne piše

Nadajmo se da nije ni u zatvoru ni da traje sudjenje jer na kraju ce ispasti da ce slucaj zastareti ili tako nesto i da cemo morati da mu platimo odstetu za ugled casti i ko zna sta jos...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=746522#p746522:3tibtnqh je napisao(la):
geovuk » Sre Jun 10, 2020 2:37 pm[/url]":3tibtnqh]Znači za 225 dana biće gotova obilaznica.
Кинези би то могли извести...наравно ако наши реше познате проблеме!

Сад ми је јасно зашто је човек директор тако дуго. Не уме да састави простопроширену реченицу, али уме да рачуна са процентом!

Meni se svidja ideja da se otvori jedan deo ranije. Ako se to uradi kolicina izduvnih gasova bi valjda bila manja u samom gradu, tako da bi uticaj bio dobar za ljude koji zive u gradu.

Ali stvar je da Kinezi tako ne rade. Oni otvaraju sve odjednom ako se ne varam.

Godinama razni lupetaju kako se nece nikad zavrsiti oblizanica. Ipak, barem vidimo pomak kroz godine, malo po malo. Bice uskoro pomak sa ovim mostom, otom potom za koju godinu ce i da se zavrsi do Bubanj Potoka...

Па можда Кинези тако не раде, али они су извођачи колико год то смешно звучало, Путеви Србије су овде инвеститор и они одређују шта ће се и кад отварати. Разлика овог пројекта од осталих је што су свуда инвеститор били Коридори Србије, а Путеви корисници. Овде су Путеви и инвеститор и корисник.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=746764#p746764:1bi13m9t je napisao(la):
Markoticevic » Thu Jun 11, 2020 6:15 am[/url]":1bi13m9t]Meni se svidja ideja da se otvori jedan deo ranije. Ako se to uradi kolicina izduvnih gasova bi valjda bila manja u samom gradu, tako da bi uticaj bio dobar za ljude koji zive u gradu.

Ali stvar je da Kinezi tako ne rade. Oni otvaraju sve odjednom ako se ne varam.
Ako ceo put napraviš za godinu ili dve, nema smisla otvarati ga na parče.
Godinama razni lupetaju kako se nece nikad zavrsiti oblizanica. Ipak, barem vidimo pomak kroz godine, malo po malo. Bice uskoro pomak sa ovim mostom, otom potom za koju godinu ce i da se zavrsi do Bubanj Potoka...
Pa vidi, 30 godina se gradi obilaznica i nije napravljeno više od 40%. Jer ako se napravi od auto-puta ka NS do Bubanj-potoka, to je zapravo polovina obilaznice.

A sad i da prihvatimo da je to cela obilaznica, i da bude gotova 2022, gradiće se 32 godine. Mislim da je vrlo razumljivo da su ljudi skeptični da će se to ikada završiti.

Konacno otvoren most kod Ostruznice. Mozeno da kazemo da sada imamo jos dva kilometra obilaznice u punom profilu. Nadam se da ce do sledeceg leta biti pun profil do Orlovace :vops:

Eto konačno završiše most i to onaj za koji su stubovi već postojali, ali bitno je da je gotovo.
Evo sad čisto igrom slučaja skoro da je godišnjica otvaranja mosta kopno - Krk.
Pa da uporedimo - započet 1976, otvoren za saobraćaj u julu 1980, kad je napravljen veliki luk je bio najduži armirano betonski luk na svetu, a mali luk je bio 7 najduži na svetu. Projektanti, a i izvođači su bili domaći - Mostogradnja i Hidroelektra.
40 godina kasnije trebalo nam je skoro isto vreme samo za rasponsku konstrukciju preko Save i to na već postojećim stubovima!
Sad nam sve zahtevnije objekte rade ili “rade” stranci, jer mi kao to nikad nismo umeli - ma nije nego!
Ogroman trud je zaista tebalo uložiti da se u poslednjih 40 godina mostogradnja a i sve ostalo ovoliko upropaste.

Moj djed je bio armirač u Hidroelektri, i radio je taj most, kao i većinu projekata na Jadranu do '90. Tu je i naučio da pliva.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Отворен мост близанац на обилазници око Београда
Мост на Сави, "близанац" постојећег моста код Остружнице на обилазници око Београда, пуштен је у саобраћај. Изградња моста почела је крајем фебруара 2016. године. Обилазница ће повезати и магистралне путеве ка Обреновцу и Ваљеву, Чачку и Краљеву и Раљи и уклопити у правац ка Нишу код Бубањ Потока.

https://www.rts.rs/page/stories/ci/stor ... lovic.html

Do Bubanj Potoka pred presednicke izbore 2022? Do Panceva tek u vreme za parlamentarne izbore 2024?

Prema pravopisu da li se kaze "do Bubanj Potoka" ili "do Bubnjevog Potoka"? To drugo mi zvuci prirodnije.

Donica od "Bubnjevog Potoka" :p do Pančeva nema šanse da se završi za 48 meseci, čak i da pretpostavimo da smo normalna država, a nismo.
To je baš teška deonica.

Zanimljivo je da je gradnja, ili bolje rečeno postavljanje mosta kod Ostružnice započeto godinu dana ranije od izgradnje novog mosta na Savi na auto-putu "Miloš Veliki". Da ne pominjem to da su u prvom slučaju postojali stubovi na koji je trebalo nadograditi kolovoznu konstrukciju, a da se u drugom slučaju počinjalo potpuno ispočetka. Prvi je završen gotovo godinu dana kasnije od drugog.

Apsurd.

Noje to ništa. Nadvožnjak kod Orlovače je građen još negde 1989. ili 1990. Kad su izlili noseće stubove počela je katastrofa. Dugo su ti stubovi stajali, kao dete ranih devedesetih sam mislio da je to arheološko nalazište.

_20200616_185127.JPG
_20200616_185138.JPG

Evo malo sličica,prvo most br.13 s'oproštenjem odozdo.

A jurio me neki oblak i kvario svetlo svo vreme.

I sad malo Avala...

Pa opet most ali ovaj put odozgo.Ostala su još dva stuba da se dovrše i onda da se prebaci ona skalamerija sa 15-tice kada bude gotova.

free image host

Vrh