Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Kod petlje Orlovaca, sada vec imamo veliko naselje na lokaciji 'centrale' izvodjaca na obilaznici.
Juce je podignut veliki natpis "Azvirt" :)

Ne zamerite sto nema fotografija, ne praktikujem da vozim 80km/h i fotografisem ;)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Nesto sto su mnogi evropski gradovi imali 1960-ih godina, mi ćemo uz veliku srecu da dozivimo najranije 2025-e, posle 60 i kusur godina...Dokaz koliko kasnimo za nekim zemljama, a za pojedinim kasnimo i vise.

E u tom i sličnim pogledima bi trebale evropske zemlje da vrse pritisak nas da napredujemo, a ne u pogledu ,,ljudskih sloboda,, i ostalih sr...a.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484632#p484632:uzynr1u4 je napisao(la):
Blade » 13 Oct 2017 10:17[/url]":uzynr1u4]E u tom i sličnim pogledima bi trebale evropske zemlje da vrse pritisak nas da napredujemo, a ne u pogledu ,,ljudskih sloboda,, i ostalih sr...a.

Па пази у нашем случају једно искључује друго

Важи кад су "људске слободе" ср..е. По томе је Србија, иначе, пре 100 и (знатно) више година била у врху Европе, али, тад смо били нормалнији него данас.

Срамота ме је да прочитам шта се пише по овом форуму 213 година од Првог српског устанка, 182 године од Сретењског устава, 171 годину од Горског вијенца, век и нешто од Устава из 1888...

Није чудо, браћо, што немате обилазницу - нећете ви ускоро имати ни за опанке.

Prošao juče delom obilaznice Dobanovci - Ostužnica... koji je to horor majko mila... od loše signalizacije, još uvek je 1+1 iscrtano, do kolovoza takvog da bubrezi otpadaju... sramotno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484639#p484639:2xxzziq1 je napisao(la):
Пантограф » Pet Okt 13, 2017 12:52 pm[/url]":2xxzziq1]Важи кад су "људске слободе" ср..е. По томе је Србија, иначе, пре 100 и (знатно) више година била у врху Европе, али, тад смо били нормалнији него данас.

Срамота ме је да прочитам шта се пише по овом форуму 213 година од Првог српског устанка, 182 године од Сретењског устава, 171 годину од Горског вијенца, век и нешто од Устава из 1888...

Није чудо, браћо, што немате обилазницу - нећете ви ускоро имати ни за опанке.

A kako smo to bili tada normalniji, nego sada???

Једноставно. У 19. веку смо од пустиње направили државу. У време скорашње смо од државе направили - пустињу. Тада смо напредовали у цивилизацијском смислу, сада назадујемо.

Ja bi pre rekao da smo tada imali mudrije vladare koji su umeli da malo ovako, malo onako, unaprede svoju zemlju. A to što sada nemamo sposobne ljude na vlasti ne znači da smo tada bili normalniji. I tada su postojali svetski policajci kojima si morao da se prikloniš, kao što moraš i danas. Nisi ni tada, kao što ne možeš ni sada, sam protiv svih, sem ako nisi velika sila, što mi nismo bili ni tada, kao što nismo ni sada.

Sada nazadujemo u smislu zivotnog standarda...A u ,,civilizacijskom smislu,, koji je smislila Amerika i EU, napredujemo. Za njih je dokaz da smo civilizovani, da se održi gej parada. I održava se. I sve što oni traže, biće. Svakog dana sve više ličimo na njih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484722#p484722:3kw7qvqb je napisao(la):
Blade » 13 Oct 2017 04:39 pm[/url]":3kw7qvqb]JA u ,,civilizacijskom smislu,, koji je smislila Amerika i EU, napredujemo. Za njih je dokaz da smo civilizovani, da se održi gej parada. I održava se. I sve što oni traže, biće. Svakog dana sve više ličimo na njih.

Не личимо. Приближавали смо им се и усвајали њихове стандарде управо у време које сам поменуо. Србија 19. века окарактерисана је и као балканска Америка, што је и била: земља пионира, слободних сељака, лишена средњовековних стега које су Европу гушиле све до Другог светског рата. Сада све више личимо на неке идиотске државе цивилизацијског круга којем не припадамо. Геј парадом си оптерећен и прецењујеш њен значај - као и власт, која то чини из маркетиншких разлога.

Наравно, имали смо паметније вође, и читаву елиту, и нису се питали ни за шта људи који данас заглушују форуме и читав етар својим глупачким крицима.

Е, због тог историјског контра-ритма, немамо ни обилазницу, ни метро, живимо животима недостојним европског човека и одгајамо генерације којима је животни циљ да се са парчета земље које је некад привлачило и учен свет из Европе, иселе.

Koje su to idiotske države na koje mi ličimo?

Vlast podržava održavanje gej parade jer mora, svetski policajci to naređuju. Da se pitaju oni lično, verovatno veliki broj njih ne bi podržavao. Ali pošto nisu mudri da se izbore za svoje interese, tj. da im se ne nameće ono što ne žele, a da pritom ne stvore neprijatelje, moraju da slušaju i rade šta im se kaže.

A obilaznicu, metro i ostalo nemamo, opet jer u vreme kada je sve to trebalo da se gradi, a kada se u nekim drugim državama gradilo, nismo imali ljude kojima je bio interes da se te stvari grade u državi koju vode. Ne možeš me ubediti ni ti, bi bilo ko, da da je vlast u vreme SFRJ htela da izgradi obilaznicu oko Beograda, a da nije mogla da je izgradi. Jel bila i tada nauka da se igradi kruzni autoput oko grada???...Ja mislim da nije. Ništa nije trebalo da se izmisli, nego samo da se prekopira nešto što već postoji i funkcioniše. Jel za to trebala neka velika pamet i inteligencija? Opet mislim da nije, nego je trebalo samo zalaganje vlasti za sopstvenu zemlju.

Od Nemaca treba učiti i kopirati primer privrede.
Od Engleza i Amerikanaca treba učiti i kopirati primer kako se rešava problem problematičnih navijača, npr. Oni su imali navijače koji su najveći divljaci na svetu i uspeli su da ih stave zakonom pod kontrolu. Ali njihove porodične i ljudske vrednosti NIKAKO ne treba kopirati. Nazalost u tom smislu smo i mi sve više kao oni. Zbog toga mi je zao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484732#p484732:lxmzhq6a je napisao(la):
Blade » 13 Oct 2017, 18:37[/url]":lxmzhq6a]Koje su to idiotske države na koje mi ličimo?

"Okeanija" 1984

На уму сам имао пре свега бизарне диктатуре централноазијског, неоосманско-постсовјетског типа, као и статична и неуспешна арапска друштва после Насерове смрти, али и Орвел је на месту.
Одосмо у оф, а да бисмо се мало извукли, на Блејдов пост додаћу да се у градњи инфраструктуре треба што више угледати на Немачку.

Gradnja infrastrukture može da se podvede pod privredu, u kojoj se u svim njenim granama možemo ugledati i učiti od Nemaca.

Metro je u Londonu otvoren 1863. godine, a ja ga u glavnom gradu svoje zemlje posle 150 i kusur godina, nemam. Obilaznicu neki evropski gradovi imaše 1960-ih. Kod nas je posle 50 godina od toga nema.

Ali bitno je da gradimo razne ,,beograde na vodi,, i slično, umesto onoga što treba.

Mnogo je vremena proslo, a na obilaznici se malo uradilo. To, nema izgovora, da nije moglo bolje. Oni nisu u stanju da autoputizuju deonicu koja je magistralnog tipa (Ostružnica - Bubanj Potok), a početak izgradnje ostatka obilaznice nema ni u najavi.

Kada ćemo dočekati pun krug autoputa oko Beograda? Hocemo li za 50 godina?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484707#p484707:2y663zsz je napisao(la):
Пантограф » Pet Okt 13, 2017 5:04 pm[/url]":2y663zsz]Једноставно. У 19. веку смо од пустиње направили државу. У време скорашње смо од државе направили - пустињу. Тада смо напредовали у цивилизацијском смислу, сада назадујемо.

"Svakomu građaninu Srbskomu otvoren je put k svim činovima u Serbiji, kako se samo nađe, daje sposoban i dostojan k njima. Pri jednakoj sposobnosti predpostavlja se Srbin stranomu. Imanje svakog Srbina, bilo kakvo mu drago, jest neprikosnoveno. Ko se usudi dirnuti u tuđe dobro i imanje, ili prisvajati ga, ili okrnjiti, onaj će se smatrati za narušitelja obštenarodne bezbednosti, bio on ko mu drago i otkud mu drago"

"Kako rob stupi na Srbsku zemlju, ot onoga časa postaje slobodnim"

Danas na B92:

"Čekamo 30 god, od Ostružnice do Bubanj potoka..."
Beograd -- Izgradnja obilaznice oko Beograda za Vladu Srbije je od strateškog značaja jer se na taj projekat čeka već 30 godina.

To je istakla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u razgovoru sa predstavnicima kompanije "Pauer Čajna".

"Za Sektor B, deonicu od Ostružnice do Bubanj potoka, prošle godine je potpisan komercijalni ugovor i očekujemo da ona bude završena do kraja 2020. godine", rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je naglasila da je, pored efikasne realizacije projekta na već ugovorenoj deonici, cilj Vlade da se što pre zaključi komercijalni ugovor i za preostali 31 kilometar Sektora C, Bubanj potok - Vinča - Pančevo.

"Želimo da Srbija bude lider u saradnji sa Kinom u oblasti infrastrukture i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope", rekla je Mihajlovićeva, ističe se u saopštenju.

Kako je dodala, ukupna vrednost infrastrukturnih projekata Srbije i Kine je oko šest milijardi evra.

Sjung Lisin, potpredsednik kompanije "Pauer Čajna", čija je ćerka firma kompanija "Sinohidro" angažovana u Srbiji, zahvalio je potpredsednici Vlade na podršci u realizaciji projekta i dodao da će "Sinohidro" dati sve od sebe da gradnju obilaznice uspešno završi."

Da li je nekom jasno sta je poenta ove vesti? Jel konacno pocinju radovi na Ostruznica-Bubanj potok ili sta?

pa piše. :) ministarka je istakla. to je bila poenta. da istakne sebe.

a i ovaj cudan deo "i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope". šta to znači? srbiji je u interesu da kina ne ulaže nigde više u "ovom delu evrope", nego samo kod nas? svašta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485635#p485635:1d4x4k9z je napisao(la):
aleksandar.oy » 17 Oct 2017 07:34 pm[/url]":1d4x4k9z]pa piše. :) ministarka je istakla. to je bila poenta. da istakne sebe.

a i ovaj cudan deo "i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope". šta to znači? srbiji je u interesu da kina ne ulaže nigde više u "ovom delu evrope", nego samo kod nas? svašta.

Na stranu ko je rekao i kojim povodom. Zašto bi meni bilo u interesu da Kinezi umesto da kod mene završe sve što mi treba ulažu u Grčku, ili Rumuniju?

Strana obilaznice u smeru od Dobanovaca ka Ostružnici koja do skoro beše dvosmerna je več zrela za sređivanje. Na par mesta ima grbe koje me podsećaju na one na makedonskom autoputu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486361#p486361:3gshx47n je napisao(la):
Vocar » Sub Okt 21, 2017 12:22 am[/url]":3gshx47n]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485635#p485635:3gshx47n je napisao(la):
aleksandar.oy » 17 Oct 2017 07:34 pm[/url]":3gshx47n]pa piše. :) ministarka je istakla. to je bila poenta. da istakne sebe.

Na stranu ko je rekao i kojim povodom. Zašto bi meni bilo u interesu da Kinezi umesto da kod mene završe sve što mi treba ulažu u Grčku, ili Rumuniju?

ne znam kako ne primećuješ logičku grešku u izjavi ministarke. kako nešto može da bude centar investicija? da kinezi kupe smederevo, a ne pirej?
oni sede u pekingu i kažu "hm, gde da bude centar naših investicija? srbija."
ne. ulažu tamo gde smatraju da im se isplati. ne mogu da ulažu u svemirski program kad ga nemamo.

mi možemo da kažemo/želimo da centar kineskih investicija u srbiji bude vojvodina, ili šumadija ili jug, ali ne može srbija da bude "centar kineskih investicija u ovom delu evrope". i rumunima trebaju putevi. nema kina 100M pripremljenih za puteve i sada gde da ih uloži i kao naša vlada lobira da to bude srbija. rumunija, grčka i srbija nisu kapaciteti koji mogu da isprazne investicione fondove kine, pa da se mi sada otimamo da tih 100M bude samo kod nas.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486370#p486370:24gmen6r je napisao(la):
aleksandar.oy » Sub Okt 21, 2017 1:40 am[/url]":24gmen6r]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486361#p486361:24gmen6r je napisao(la):
Vocar » Sub Okt 21, 2017 12:22 am[/url]":24gmen6r]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485635#p485635:24gmen6r je napisao(la):
aleksandar.oy » 17 Oct 2017 07:34 pm[/url]":24gmen6r]pa piše. :) ministarka je istakla. to je bila poenta. da istakne sebe.

ne znam kako ne primećuješ logičku grešku u izjavi ministarke. kako nešto može da bude centar investicija? da kinezi kupe smederevo, a ne pirej?
ne. ulažu tamo gde smatraju da im se isplati. ne mogu da ulažu u svemirski program kad ga nemamo.

mi možemo da kažemo/želimo da centar kineskih investicija u srbiji bude vojvodina, ili šumadija ili jug, ali ne može srbija da bude "centar kineskih investicija u ovom delu evrope". i rumunima trebaju putevi. nema kina 100M pripremljenih za puteve i sada gde da ih uloži i kao naša vlada lobira da to bude srbija. rumunija, grčka i srbija nisu kapaciteti koji mogu da isprazne investicione fondove kine, pa da se mi sada otimamo da tih 100M bude samo kod nas.

Nije u pitanju fond od 100 milijardi dolara ali mislim da se radi o cifri od 10 milijardi za Jugoistočnu Evropu. Autoputevi kod nas, u Makedoniji, Crnoj Goru se već rade od tog novca kao i buduća pruga Budimpešta-Beograd.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486370#p486370:z4kbi0bv je napisao(la):
aleksandar.oy » 21 Oct 2017 12:40 am[/url]":z4kbi0bv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486361#p486361:z4kbi0bv je napisao(la):
Vocar » Sub Okt 21, 2017 12:22 am[/url]":z4kbi0bv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485635#p485635:z4kbi0bv je napisao(la):
aleksandar.oy » 17 Oct 2017 07:34 pm[/url]":z4kbi0bv]pa piše. :) ministarka je istakla. to je bila poenta. da istakne sebe.

Izvini, verovatno sam glup, ali mi stvarno nije jasno koji problem ti, ili bilo ko u ovoj državi, može da ima sa željom da se što više stranih para uloži u Srbiju, umesto u bilo koju okolnu državu.
Pa šta treba da radimo? Zar treba da kažemo: "U redu, mi ne možemo da ispraznimo sve vaše fondove, a i nije u redu da vi ne ulažete u Rumuniju, Bugarsku i Kokosova ostrva, pa, eto, nemojte da ulažete ni kod nas"? Po mom mišljenju, to se kosi sa logikom i zdravom pameću.
Sad sam ja kao uvređen što neki ministar iz Srbije ne razmišlja o tome kako eto i Bugarima treba neka pruga, nego je alav pa hoće sve za nas...More, ne da ću da se borim da se najviše uloži kod mene, nego ću da kumim i molim i za ono gde treba ulaganje i gde ne treba.

Ponavljam, na stranu ko je rekao i da lažu i maste na svakom koraku. Govorim o nelogičnom odnosu prema samoj izjavi i razmišljanju tipa: "Pa ne može sve u Srbiji da se gradi, i Bugarima treba put". Kao kad bi Bugari rekli: "Mi nećemo u Evropsku uniju, ne možete da preskočite Srbiju. Ubacite i Srbiju u EU pa ćemo onda i mi. Nije u redu da mi trošimo pare iz fondova EU, a da Srbija ne dobije ni evro. I njima trebaju pare."

Vrh