Gedeon":3d196j97 je napisao(la):Ma ta obilaznica je teška glupost, sjetili su se toga da Jure digne još malo para na studijama i projektima. Ništa od toga, nadam se. Zagrebačka obilaznica nije preblizu gradu, unutar nje ima toliko rupa da bi se mogao sagraditi još jedan Zagreb. A ni promet na postojećoj obilaznici ne opravdava. Prvo bi se trebala dodati treća traka (što je u planu za budućnost).
Opravdanje za tu novu obilaznicu našli su u tome da se zatvori naplatni sustav. Naime, trenutačno je zagrebačka obilaznica isključena iz naplatnog sustava, pa sav tranzitni promet prolazi kroz 2 naplatne kućice. U ljetnim mjesecima se zbog toga znaju stvarati gužve. Ideja te obilaznice je da tranzitni promet ne prolazi kroz naplatne kućice. Ali glupo je samo zbog toga raditi obilaznicu, također bi bilo upitno kolko bi bila korištena jer primjerice meni iz Varaždina bi i dalje bilo puno bliže preko naplatnih po postojećoj obilaznici nego naokolo.
Arnorian;123527874 je napisao(la):blue - completed
red - under construction
gray - planned
mekbejn":3hso2ig7 je napisao(la):stvarno po 100-ti put ovo pišem, ali deo SMT-a od Laste do Ade Huje (čak i bez mosta) prosto plače da se izgradi.
(pogotovo imajući u vidu kako niče nelegalne gradnja u tom delu)
Ta veza sever-jug nam je kritična, plus rešavanje izolovanosti Višnjice, V. banje i Mirijeva.
boca-ica":43duxa87 je napisao(la):Video sam vec izgradjen put iz Ugrinovaca ka sredini dela obilaznice izmedju Bataje i Dobanovca
a na mapi vidi se izgradjen i neki nadvožnjak sa nedovršenom petljom sa tim putem
Hvala Vlasto na infovlasta":uh3ng3ex je napisao(la):boca-ica":uh3ng3ex je napisao(la):Video sam vec izgradjen put iz Ugrinovaca ka sredini dela obilaznice izmedju Bataje i Dobanovca
a na mapi vidi se izgradjen i neki nadvožnjak sa nedovršenom petljom sa tim putem
Do nadvožnjaka od strane Ugrinovca je asfalt, kada se pređe ide nekakav krater makadam, koji prelazi prugu kod sportskog aerodroma 13.maj i izbija na Batajnički drum u visini ciglane na ulazu u Bataju. Sa nadvožnjaka nije moguće pristupiti magistrali. Dakle ima ulogu poljoprivredne infrastrukture.