Igor":3queehjn je napisao(la):Zar bas niko nije primetio i procitao vest http://www.beobuild.rs/read.php/605.html i video da nam putari nisu placeni za radove na obilaznici i da nije zavrsena eksproprijacija na delu petlje? Ili smo mozda navikli na takve gluposti u planiranju finansiranju da nam i ne skrece paznju.
Mislim da mi nismo svesni svoje nesvesnosti. Ne da smo navikli nego je to postalo potpuno normalno. Pa nama je više puta Mrka izjavio da je eksproprijacija završena ili se privodi kraju iako smo znali da to nije tačno postalo nam normalno. Normalno nam je da plaćamo penale za podignute a ne realizovane kredite zbog te iste eksproprijacije.
Isto tako znamo da na deonicama koje se finansiraju iz budžeta domaće firme čekaju godinama na pare i to nam postade normalno.
Iako sam mislio da me ništa ne može iznenaditi, prevario sam se kad sam čuo vest da Azeri iznajmljuju zemljište trase seljacima da bi uopšte mogli da grade, e to mislim da nema ni u Ruandi. Tu bi najbolje bilo ni ne završavati eksproprijaciju već pustiti Azere da potroše kredit na rentu, a mi onda da nadjemo neke druge izvore finansiranja.