Гага
Professional
boca-ica":1j0j43w7 je napisao(la):@Гага
Eto čekao sam više od 15 postova da bi pročitao deo pitanog , pa ,,fala,, na trudu :kk:
i naravno +1
Veliko je pitanje da li mi možemo nekih 10-15 km auto-puta da prekrštavamo u drugačije nazive
a još manje da pretvaramo u ulice sobzirom da se auto-put reguliše međunarodnim aktima, a ne lokalnim željama
Povezano je i sa mapama i satelitkom navigacijom a jako bitno za EU i ,,ostatku,, sveta.
Mislim da jedno drvo zaklanja šumu , a to si i nagovestio između redova u svom postu.
Боцо, хвала на укњиженом плусићћћу. Драго ми је да си задовољан одговором, а да исти допуним, а везано за твоје питање (од пре 15 постова) које ми је промакло: "Preko Gazele ide E-75 da li se ta oznaka seli na most preko Ade ili ostaje, a može da se produži М-22"
Преко моста "Газела" још увек иду ознаке Е70 (са запада) и Е75 (са севера), као и М22. Кад се уради обилазница у пуном профилу, ознаке Е75 и М22 ће се "преселити" на њу јер ће то бити сасвим разумљиви (нормални) ток те саобраћајнице. Ознака (саобраћајница) Е70 ће остати до садашње петље "Змај", а требало би по завршетку "кинеског моста" и приступних саобраћајница (лакат кривина-мост-Борча-па све трасом где треба да се споји са магистралним путем Београд-Панчево), да се Е70 "пресели" на ту саобраћајницу. Код "спајања" те нове саобраћајнице и садашњег магистралног пута Београд-Панчево, саобраћајница Е70 наставља даље својом садашњом трасом према Вршцу и даље према Румунији. Кад се једног лепог дана изгради аутопут Панчево-Вршац, онда ће ознака Е70 са садашњег магистралног пута да се пресели на тај аутопут.
На УМП и "мост изнад Аде" не може да се пренесе ознака Е јер ће та будућа саобраћајница бити локалног, а не међународног карактера.
Значи и садашњи "аутопут" кроз Београд, како га од миље још увек сви зовемо, губи карактер међународне саобраћајнице, кад се буде сав међународни саобраћај "пребацио" на обилазницу.
Колико ми се чини, али нисам баш сигуран јер нисам одавно прошао обилазницом, мислим да су наши већ поставили на неким местима на обилазници табле са ознаком Е75. На то имају право, као и све земље Европе, да изградњом нових аутопутева, обилазница и сличног, а где пролазе ти међународни коридори, да на њима постављају Е ознаке или да "прекрштавамо" у другачије називе (аутопут у улици/булевар). Наравно као што си и сам рекао самом регулацијом међународних аката, а то је пријавом том европском телу "европских аутопутева".