@Садко
Znam da po pravilima heraldike stari grb nije bio ispravan. Ali postavlja se pitanje, šta je važnije - da grb bude heraldički ispravan pa makar bio odvratan celoj naciji... ili da bude neprimetno izmenjen ali da bude prihvaćen i podržan od naroda? Znam, sad će svi brže bolje reći ''pa da bude heraldički ispravan''. Ali za mene je to rezon kao kada bismo izmenjali neke zakone tako da slepo prate mrtvu teoriju iz nekih zastarelih praksi i spisa, umesto da prilagođavamo zakone i norme sadašnjem stanju i sadašnjim potrebama i željama većine.
I ja sam laik, ali sam čitao obrazloženja dotičnog Grujića, kad je bio taj skandal i buka oko promene grba. Sa čisto tehničke strane - sve je na mestu, i verujem da je čovek u pravu. Ali u tome i jeste stvar - grb i zastava nisu samo stvar tehnike i propisa. Nego i umetnosti. A ako neko stvori komad umetnosti koji se skoro nikome ne sviđa... šta onda? Ko je u pravu?
Nisam baš razumeo šta želiš da kažeš? : / Zato što Grujić od monarhističkih simbola nije ništa izbacivao ili ubacivao, samo je ''spustio'' krunu bliže orlu i malo je izmenio. To nisu moje reči, to je on sam opisao u intervjuu koji je dao 2010. nakon te frke i reakcije javnosti.