Rave92
Intermediate
Ma u redu je to do neke granice (ta ogorcenost). Nadam se da ce report biti pozitivan .
crnogorska zastava je takva kakva jeste jer su se crnogorci utopili sa albancima koji ce ih pojesti, pa ce oni jos malo propricati albanski jezik dok im ne stashe njihov novi crnogorski jezik :lol:ivana-bg":2k0dgdt6 je napisao(la):kako to da je albanska i crnogorska zastava skoro ista? crvene (doduse alb.su jace boje) i veliki grb preko cele zastave..ne mogu da nadjem na netu poreklo ovih zastava..ovo nije zlonamerno pitanje nego vec duze vreme se stalno pitam ovo..zasto ta slicnost..jer znam da npr.slovenski narodi imaju slicne boje i grbove na zastavama..ali zasto bas CG da ima kao albanija i vice versa jer ipak je cg pravoslavna slovenska dusica..a albanci ne(oni su jedinstveni po tom poreklu u evropi)?
Da ima merac za glupost, kada bi te prikljucili on bi eksplodirao!Rave92":ewb171if je napisao(la):^To pokazuje koliko si glup. Kako da bude Srbin bolji prijatelj kad ti ustvari mislis da mi ne postojimo i da si nas ti stvorio? Procitaj malo svoj post pa vidi. I da li ti uopste gledas prijatelje po nacionalnosti, ili kakav je on/ona?
@dziggy
Ma to o reportu je bila "nazovi" sala, neka pise covjek sta oce, sve dok ne lupeta kao ovaj kzorz.
@ivana-bg
Crnogorska zastava lii na vojnu zastavu koji su Crnogorci koristili dok i nije Albanija ni postojala. Sto nije izabrana trobojka ne znam, ali da su sve slovenske zemlje trobojke, to nije istina. Npr Poljska nema trobojku, nego ima dvije boje, pa i Holandija ima trobojku a nije slovenska zemlja. To je sve kopirano od Francuza. Od trobojki mi se najvise svidjala SRJ odnosno SCG, ali je drzava bila nikakva .
buduci da je taj rok, jelte, 31.12.2008, a buduci i da znamo da je do sada zamenjen zanemarljivo mali broj pasosa, kao i da do kraja 2008. verovatno nece biti zamenjeno jos mnogo, najavili su da ce vazenje starih da se produzi do kraja 2009.Važenje putnih isprava izdatih po ranijim propisima
Clan 53
Pasoš, diplomatski pasoš i službeni pasoš izdati pre dana pocetka
primene ovog zakona važe do roka navedenog u toj ispravi, a najduže do 31.
decembra 2008. godine.
Pa i nije neki problem jer ces svakako do kraja 2009. morati da izvadis novi pasos, zasto ga onda ne izvadis odmah, cimanje od mesec dana ti verovatno ne gine i sledece godine! Bez pasosa ces na mesec dana, dakle, jednom morati da ostanes.shabanajzer":18y13stg je napisao(la):evo jednog konkretnog pitanja oko pasosa: u sadasnjem (tzv. novom) zakonu o putnim ispravama pise ovako:
buduci da je taj rok, jelte, 31.12.2008, a buduci i da znamo da je do sada zamenjen zanemarljivo mali broj pasosa, kao i da do kraja 2008. verovatno nece biti zamenjeno jos mnogo, najavili su da ce vazenje starih da se produzi do kraja 2009.Važenje putnih isprava izdatih po ranijim propisima
Clan 53
Pasoš, diplomatski pasoš i službeni pasoš izdati pre dana pocetka
primene ovog zakona važe do roka navedenog u toj ispravi, a najduže do 31.
decembra 2008. godine.
pitanje je: da li ce za produzavanje roka vazenja pasosa biti potrebno izmeniti zakon, i, ako je tako, kada ce (odnosno da li ce) to moci da se desi (pre kraja 2008)? koleginica pravnica mi kaze da to moze da se uradi putem vladine uredbe, sto mi nije posve logicno, a da ne pominjem da mi se vladanje uredbama ne svidja.
dakle? cekati i videti ili se cimati za nov pasos do kraja godine? mislim, jasno je da nam nece (skoro) ukinuti vize, ali ne bih da uopste ostanem bez pasosa.
To je mozda nesto novo, jer kada sam ja menjao stari pre dve-tri godine jer je istekao, uzeli su mi odmah taj i vratili mi ga ponistenog kad sam preuzimao novi, posle par dana. Sa birokratijom nikad nisi na sigurnom.shabanajzer":1d6jejut je napisao(la):^^
inace, bez pasosa ne ostanes - tj. kad predas za novi, samo pogledaju stari i vrate ti ga. stari pasos se ponistava kad preuzmes novi.
I meni je ovo novo, jel ovo 100% sigurno? Pošto me to jedino sprečava da preuzmem pasoš, odnosno ne mogu da predam jednostavno pasoš da ga ponište i da čekam mesec dana na novi, odnosno ja sam vrlo retko ceo mesec u srbiji.Goldstein":8yxpl7ks je napisao(la):To je mozda nesto novo, jer kada sam ja menjao stari pre dve-tri godine jer je istekao, uzeli su mi odmah taj i vratili mi ga ponistenog kad sam preuzimao novi, posle par dana. Sa birokratijom nikad nisi na sigurnom.shabanajzer":8yxpl7ks je napisao(la):^^
inace, bez pasosa ne ostanes - tj. kad predas za novi, samo pogledaju stari i vrate ti ga. stari pasos se ponistava kad preuzmes novi.
Izvor: PolitikaМинистарство за дијаспору саопштило да ће издавање нових пасоша Србије од 3. новембра почети и у иностранству, најпре у конзулатима у Паризу и Дизелдорфу
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић најавио је да ће од данас полиција престати да издаје старе пасоше и да ће од 3. новембра грађани моћи да предају захтеве за добијање само нове путне исправе.
На јучерашњој конференцији за новинаре, поводом сто дана рада МУП-а и владе, Дачић је објаснио и да ће се издавање старих пасоша обављати само у изузетним случајевима у дипломатско-конзуларним представништвима у иностранству.
Он је рекао и да је МУП предложио Скупштини Србије да усвоји нови закон којим би се важење старих путних исправа продужило до 31. децембра 2009. године.Према његовим речима, уколико парламент то не уради, стари пасоши престаће да важе 31. децембра ове године.
Дачић је рекао и да су грађанима уручена 125.444 нова савремена пасоша, као и 112.289 личних карата.
А Министарство за дијаспору саопштило је јуче да ће издавање нових пасоша Србије од понедељка, 3. новембра, почети и у иностранству, најпре у конзулатима у Паризу и Дизелдорфу.
Како се наводи у саопштењу, план је да до краја године почне издавање нових пасоша у конзулатима на територији целе Немачке.
Потом ће сукцесивно бити издавани у свим осталим земљама, првенствено у онима у којима је највећи број људи из дијаспоре, односно у конзулатима у којима је издат највећи број пасоша.
Цена пасоша ће бити око 50 евра, којима се покривају трошкови пасошке књижице, стварни трошак доставе пасоша ДХЛ-ом (пасоши се не израђују у конзулатима – конзулати само примају захтеве) и такса за издавање пасоша. Очекује се да износ буде смањен по усвајању закона о републичким административним таксама у парламенту Србије, наводи се у саопштењу.
Р. Д.
[објављено: 01/11/2008]