Evo mojih iskustava sa Novog Beograda.
Odlucim da uzmem ta nova dokumenta(LK i pasos). Vidim na oglasnoj tabli sta mi treba od dokumenata i za dokumenta za pasos pise da ako imate novu LK ne treba ponovo da vadite neka dokumenta. Tako ja odlucim da prvo izvadim LK. Nigde ne pise da mozes i jedno i drugo zajedno da uradis. Vidim da je radno vreme od 8 do 8 i neki od narednih dana dodjem bas u 8 da izbegnem guzve
. Pitaju "imate li broj" , "kakav broj?", kaze salterusa "deli policajac brojeve pre 8 sati, al bi trebalo da dodjete bar 20 minuta ranije" . Malo se bunim kako im to ne pise nigde, al vidim da nema svrhe. Neki od narednih dana dolazim ne 20 minuta ranije vec sat vremena ranije. Neki cekaci samo inicijativno upisuju ljude na neki spisak pa da kad policajajc dodje sa brojevima da ne bude stampedo na njega i da svako dobije broj po redosledu dolaska. Ja dobijam broj 67, al mi odmah svi govore da dzaba cekam jer obicno dele oko 40-50 brojeva. Pitam kad su ovi sto su unutar tih 40-50 dosli i dobijam infomaciju u 6 sati :o . Ipak, posto mi je civilna vojska tu u blizini ostajem i nadam se da ce neki odustati i da ce mozda podeliti vise brojeva. Policjac deli brojeve, 30, 40 ,50, 60, 65, 66, dobijam ja broj i jos dve devojke iza mene. Ja happy ko da sam dobio ne znam sta a ne samo tiket za ucestvovanje u izvlacenju nagradne igre "imajte i vi svoju novu LK" .
Dolazim posle vojske oko 3 sata, ne cekam dugo, slikaju me onako bradatog(jer sam pretpostavio da traze sliku za dokumenta a ne za evidenciju, pa sam se cak i dva puta slikao da bi ispao sto bolje :lol: ), potpisujem se, potprstujem se itd. Tad mi rekose i da ako hocu pasos, mogu kad budem podizao LK(za sedam dana) da na istom salteru podnesem i dokumenta za pasos.Ja ono kao WOW super ne moram opet da cekam one brojeve. Posle sedam dana, dodjem oko 18:30, cekam jedno sat vremena da bi salterusa rekla da moze da primi jos troje a u redu ima nas barem destetoro. Pocne neka zena da se buni kako ceka sa detetom sat i po u redu, kako nije u redu, ova uzvraca kako ima bebu kuci i meni puca film i pocnem da se onako malo namerno derem(nikad to nisam radio na takvom mestu) i govorim kako su nesposobni, kako radno vreme pise do 8 i ako neko dodje u 6 sati da je logicno da pomisli da ce zavrsiti posao a da oni ako znaju da nece moci zavrsiti posao do tada da to i kazu ljudima da ne cekaju bezveze u redu itd. (sve onako glasno). Okrecem se da odlazim i u susret mi ide neki stariji policajac koji je cuo da se unutra desava nesto(ne radi tu vec je samo bio na salteru banke na ulazu), pita sta se desava, ja mu opisah a on mi odgovori nesto u stilu " ma pusti budale" :lol: .
Dolazim ponovo posle 2-3 dana, sad nesto ranije. Cekam u redu i tu saznajem da neki cekaju da podignu i pasos i LK, i da se sve to moglo uraditi odjednom. Mirim se sa sudbinom i shvatam da tri recenice odstampane velikim(ma moze im malim) slovima na papiru i postavljenim na oglasnu tablu koje to objasnjavaju bi bio veliki korak za nasu administraciju. Stizem na red, podizem LK i predajem papire za pasos, sedam dana kasnije ponovo cekam u redu i podizem pasos.
Usred svega ovoga saznajem da se slikanje i podnosenje svih dokumenat moze sad uraditi i na Bezanijskoj Kosi(to mi je cak i blize) za max 3-4 sata od dolaska(tada) sa svim dokumentima(bez ikakvih zakazivanja), a da se podizanje i dalje vrsi u MUP NBG.
Sada sam ponosni vlasnik dokumenata koja se falsifikuju brze nego sto prave orginali.