U pravu si - problem nije u gradjanima. Problem je u stoki koja tu zivi, koja nista ne moze da sacuva i koja ne zasluzuje da se naziva gradjanima.
Relja, fotke su ti odlicne, ogorcenost razumljiva, ali ne opravdavam tvoj zastitnicki ton prema onima koji koriste blagodeti tog parka. Napokon imaju drvece oko sebe, decica imaju gde da se igraju, ali bez stida taj lepo sredjeni prostor pretvaraju u deponiju. Pa sta treba, uz svaki parkic da postavimo naoruzanog strazara i cistaca? Koliko da ih zaposlimo? Verovao ili ne, najblizi kontejner mojoj zgradi je skoro 200m, pa ni ja ni moje komsije ne bacamo smece na ulicu. Cuj, "prvi kontejneri se nalaze prilicno daleko". :bash:
Druze, ne polemisem s tobom. I sam sam ogorcen, ali ne znam da li krivicu uvek odasiljemo na pravu adresu. Jednostavno, imamo snage da ponesto odradimo, napravimo, ali kad to treba da sacuvamo i odrzavamo, neka nevidljiva sila nas ponovo povuce u mrak i mi se lako prepustimo. Evo, ja pokusavam da zamislim nekoliko srednjoskolaca koji sede na klupama, zezaju se do kasno u noc, popiju par flasa sprajta (sa zadnje slike) i mrtvi hladni ih zavrljace na travu ili stazu. Pa gde su, bre, odrasli, ko ih vaspitava, kako mogu da imaju samopostovanja kad se ponasaju kao svinje? :rant: