Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

Ne znam što su eksperimentisali sa višom horizontalom. U prvoj fazi je dosta niža, a uglavnom svuda su jednokrilni prozori.
To zavisi i od dimenzija otvora . Ovde je široko da bi bio jednokrilni .
A horizontala je verovatno posledica projekta/šeme stolarije. Svakako verujem da će biti kako je Deka napisao jer je to logično .

Horizontala ne može nikako paušalno da se spusti, već njena visina od poda mora da bude na 1000 mm minimum, jer se time definiše sigurnost od ispadanja kroz prozor. U suprotnom, moraju neke horizontalne šipke napolju ili staklena ograda na tu visinu.
Jednokrilni prozor ove širine (po iskustvu bih rekao da je 1400 - 1500 mm, +/-) je toliko nepraktično i loše rešenje pored što je velika poluga na šarkama i makazi i sumnjam da neki proizvođač okova može i hoće da garantuje sigurnost i normalno funkcionisanje.

Čini mi se 90cm od gotovog poda da mora da bude .
100-120 cm na terasama i slobodnim ivicama, u zavisnosti od spratnosti .
Svakako deluje da je na uzorku viša , pa verovatno može da se spusti malo i da bude lepši prozor.
Verujem da će za ovu širinu otvora ostati dvokrilni, upravo iz razloga koje si naveo .

Kad smo kod kupca new minela, ne znam gde se tačno pominje taj SCHUCO. Kod mene u predugovoru ne stoji to ime nigde. Na sajtu takođe ne stoji, OSIM ako prebacite jezik na engleski, mada mi to zvuči više kao da je bilo ime brenda pa su sklonili. Pitam se zašto :) uglavnom se pohvale tim profilima.

Kad smo kod kupca new minela, ne znam gde se tačno pominje taj SCHUCO. Kod mene u predugovoru ne stoji to ime nigde. Na sajtu takođe ne stoji, OSIM ako prebacite jezik na engleski, mada mi to zvuči više kao da je bilo ime brenda pa su sklonili. Pitam se zašto :) uglavnom se pohvale tim profilima.
Schuco je nemački brend za aluminijumske sisteme, verovatno jedan od najpoznatijih u svetu. Oni ne proizvode ništa, već raznorazne firme širom sveta proizvode sve te delove za njih.
Na prvoj fazi NEW MINEL-a je korišten jedan stari i ne baš tako dobar sistem SCHUCO za prozore.
Sigurno su najskuplji ili među najskupljima, a uopšte ne znači i da su najbolji ili najkvalitetniji.
Iskreno se nadam da je Galens dobro sagledao situaciju i izabrao neki bolji sistem od Profilati-ja za manje pare.

Shuco je tesko djubre, imamo njihove alu dvoslojne profile u kancelariji, i boze sacuvaj, plasis se da zatvoris prozor da se ne odvali. Izolacija nikakva. Marketing.

Shuco je tesko djubre, imamo njihove alu dvoslojne profile u kancelariji, i boze sacuvaj, plasis se da zatvoris prozor da se ne odvali. Izolacija nikakva. Marketing.
Schuco ima starih serija koje nisu ništa posebno. Nove i dobre serije su toliko skupe da ovde to ne može da se proda.
Generalno, skuplji su od nekih "normalnih" proizvođača po 20, 30, 50 % minimum.
Marketing je čudo. Zato imaju reklamu na Formuli 1.

Zato sam pomenuo i proizvodnju.
Kako god, verovatno još jedan u nizu dokaza da "renomirani proizvođač" profila ne mora da znači i kvalitetno urađen prozor .
Upravo tako.
Od Schuco-a se dobije sav materijal, katalog, uputstva za proizvodnju. Sve je to veoma kvalitetno, bez sumnje.
Ali onda neka firma ovde napravi prozore, stavi okov, malo ne čita katalog, malo izgreše, i eto problema.
Najgore od svega je to što okov za Schuco ne može da se nađe i kupi na otvorenom tržištu, već samo od njih, jer je specifičan. A po ceni, kao da je od zlata.

Vrh