Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

Ima li neko od vas nesto više od informacija šta preduzimaju povodom mnogobrojnih žalbi na zvučnu izolaciju u kompleksima koje su gradili u poslednjih 10 godina?
Trenutno živim kao podstanar u jednom od njihovih sveže završenih projekata i mogu da potvrdim da su nezadovoljstva apsolutno opravdana.

Ja sam dobrio infomraciju od jednog od njihovih zaposlednih da fazu 2 rade na drugačiji način, tj. rade ispunu medju blokovima izmedju stanova, šta god to značilo.

Zna li neko nešto više?

Screenshot_20250527_110256_YouTube.jpg

Da li je ovako odrađen ceo kompleks iz faze 2, sve lamele ili samo neka od zgrada? Naravno ako neko zna 🙂

Ja kada sam se raspitavao za ovaj projekat receno mi je da ce kula imati malo bolju materijalizaciju od ostatka, pa me ne bi cudilo da samo u kuli rade ovo.
Mada ako neko moze da potvrdi bilo bi super, ovo je samo nagadjanje moje :)

Raspitao sam se i ovo gore sa slike nije izmedju stanova već diletacioni zid izmedju lamela

Dakle reklo bi se da se isto radi kao i do sada i svuda i da ne mare za žalbe

Mislim da je dobro da pođemo sa onim što piše na https://new-minel.rs/materijalizacija/ i da odgovorimo na sledeća pitanja:
  1. Da li je ovo generalno dobro/loše? Koji aspekti materijalizacije su dobri/loši?
  2. Kakav kvalitet zvučne izolacije se očekuje, ako pretpostavimo neki normalan kvalitet izvođača radova? Da li je potrebno/moguće uložiti u dodatnu zvučnu izolaciju po useljenju, gde i kog tipa?
  3. Da li postoje neke bitne informacije koje nisu naveli ovde a koje mogu značajno da utiču na kvalitet zvučne izolacije? Ako da, za to se treba raspitati kod njih direktno.
Ja ne znam odgovor ni na jedno od ovih pitanja, ali možda ima neko stručan :) Za individualne stavke navedene na sajtu, mišljenja ovde su oprečna.

1. dobro/loše ja bih rekao negde izmedju, za standard novogradnje u tom delu malo ispod nivoa. U poredjenju sa nekim kompleksima poput Ozone u blizi ili Big Residence na Karaburmi ispod njih
2. Po spefikaciji je taj blok 55 decibels cini mi se. To je potpuno isti blok koji su koristili i u drugim gradnjama ranije poput kompleksa u kom sam sada a gde se svi apsolutno žale da čuju razgovore komšija pored sebe.
Otuda i moje pitanje njima koje sam uputio i dobio odgovor da sada rade sa 'ispunama' sta god to značilo i da bi trebalo da bude bolje
Da postavis izolacione panele unutra možeš da ali uzimas novi stan nije ti bas u interesu odmah da ulazes ja bih rekao, plus sto su ti izolacioni paneli 2-3cm plus gips table, dakle ode malo i površine u stanu
3. Postoje ali to se ni ne navodi nigde na internet prezenatcijama bilo sajtovi ili brosure, na primer vidi se u energetskom pasošu kasnije sve detaljno

Da se razumemo, uzimam stan u fazi 2 nemam razloga da pljujem, pre da budem subjektivan, ali pokusavam samo da dobijem objektivne informacije.

Vrh