Znaci jos damo struja pravi problem za useljenje. Sta je bilo sa onim insajderskim informacijama da ce biti za 7-8 dana?
Te ‘insajderske’ informacije su, kao što sam i tada rekao i kao što je bilo jasno pre 10 dana - netačne
Što se tiče trafo stanice: Betonirana je prednja strana, bočne još uvek nisu. Postavljena su oba transformatora, ali razvodne kutije čini mi se da još uvek nisu.
Po priči sa gradilišta potrebno je još oko 3-5 nedelja da se sve instalacije iz naselja izvedu i povežu na novu trafo stanicu. Ono što se dešava paralelno sa time je izmena i usklađivanje dokumentacije (građevinska dozvola i projektno-tehnička dokumentacija za EPS). To može da potraje par nedelja a može i par meseci, sve zavisi koliko će Galens ovog puta ozbiljno pristupiti tome. Tako da najraniji rok za puštanje struje je polovina marta.
Više ljudi mi je do sada reklo da su im iz Galensa komunicirali da mogu da se usele čim bude gotovo grejanje (u subotu su počele tople probe). To je, naravno, glupost od izjave ako ste iznad drugog sprata ili imate malu decu/kućne ljubimce pošto na gradilišnoj struji nema lifta i taj kvalitet života za 2500 evra po kvadratu je uvreda. Još ako ste na -2 na parkingu, situacija je jasna. Osim toga, pitanje je šta će se desiti kada se 10+ stanova poveže na gradilišnu struju i kako će raditi kućni uređaji. Galensova priča da je to normalno i da će sve biti sigurno u redu je, naravno, opet netačna
Naravno, ovo sve važi za AB i eventualno C lamele. Za D i E nema još ni asfaltiranog puta, pa komšije iz ovih lamela ne mogu da dovezu stvari do ulaza i ubace ih u stanove, tako da su ove dve lamele barem mesec dana iza ABC u ovom trenutku.