antares » Pet Jan 22, 2021 2:39 pm[/url]":2wlc84h4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=814350#p814350:2wlc84h4 je napisao(la):
guaran » Pon Jan 18, 2021 12:02 am[/url]":2wlc84h4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=814135#p814135:2wlc84h4 je napisao(la):
Maxim Tsigalko » Ned Jan 17, 2021 1:52 pm[/url]":2wlc84h4]U sedmici pred NG su mi rekli da je pri kraju projekat brda i da ce biti top, da su jako zadovoljni kako ce to ispasti, sa trim stazom i izlazom do vrha brda gde ce biti kapija za stanare. Za fasadu su mi naveli ovo sto sam gore napisao, ne deluje mi kao neki problem ako ispostuju navedeno, a verujem da hoce.
Prema meni kao kupcu su do sada bili vrlo korektni, u pogledu svih zelja za izgled stana, draft predugovora, davanje dodatnih informacija, konsultacija oko svega u stanu, ne mogu da gresim dusu. Cini mi se da ovde ima previse otrovnih komentara ljudi koji uopste ovde nisu kupili stan. Poredjenja odnosa Minela prema kupcima, i npr Exinga, TriNove, Plato Bezanija je besmisleno, na svim ovim lokacijama nisam mogao pregovarati ni oko cega, dok je Minel oblikovao unutrasnjost stana sve prema mom i zeninom ukusu.
Da li ste doplatili nesto za te izmene, i mozeteli malo konkretnije reci, kog tipa su bile te izmene?
Evo odgovoriću ti i ja pošto sam tražio određene izmene od njih. Prvo da se razumemo - nigde i nikada nisam čuo da investitor ovoliko izlazi u susreet kupcima. Dakle moguće je unutar stana gotovo sve promeniti ili prilagoditi svojim potrebama osim nekih baš krupnih stvari (pozicije nosećih zidova i prozora).
Dakle može se stavljati drugi parket ako ti se ne sviđa izbor (odbiju ti od cene njihov parket), isto to važi i za keramiku. Moguće je modifikovati postavljanje keramike i parketa po stanu u odnosu na osnovni projekat. Moguće je birati pozicije i visinu utičnica, na nekim mestima čak i poziciju vrata na zidovima unutar stana. Moguće je menjati gotovo sve u kupatilu osim određenih stvari koje zavise od položaja vodoinstalacija. Sve što ne želiš da ti bude stavljeno od strane njih, možeš doneti da ugrade tvoje, a oni će ti odbiti cenu za ono što nisu ugradili (lavabo, kada i td.)
Ljudi su toliko fini, korektni i ljubazni kada su u pitanju izmene unutar stana, da je to neverovatno. Od količine vremena koju ti posvete, do pažnje o svakom detalju, pa još posle toga dodatno zovu da provere da li su dobro shvatili ako nešto nije jasno, da se slučajno ne bi desilo da ne ispoštuju želje kupca.
Što se tiče naplate, da sumiram: Stvari kao što su pomeranja određenih već postojećih elemenata u stanu - ne naplaćuju. Ako ne želiš nešto da stave njihovo već želiš da doneseš svoje - odbiće ti od cene to što ne ugrađuju svoje i ugradiće to što im doneseš.
Sve pohvale za ovo jer, ponavljam, nikada ni od koga nisam čuo da se investitor ovoliko trudi i ovako izađe u susret kupcima.
Jedine stvari koje meni ostaju kao "zamerke" dok me ne razuvere je ta ventilisana fasada i naročito sređivanje brda na severnoj strani kompleksa.
Mada, na kraju dana, da li će biti demit, ventilisana fasada ili blato i trska, mene kao kupca zanima samo kako će to da izgleda i koliko će biti energetski efikasno. Samo neka ga spakuju kako treba.