Šta je novo?

Novi Beograd dobija "rotirajući toranj"?

Johnest_Hon":2fnmka13 je napisao(la):
A da se ova tema lepo ugasi da ne licimo na srpske novinare! :)

Ne bave se samo novinari time, nego i zvaničan sajt opštine Nbg :D
Postavili su i fotku sa promocije
soliteropstina.jpg

Zanimljivi delovi teksta sa sajta opštine
"Trenutno je u Brazilu u toku izgradnja ovog tornja sa 220 spratova (najviša građevina na američkom kontinentu) koji treba da bude pušten u funkciju pred početak svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine.

Sama izgradnja objekta po projektima koji su već uspešno realizovani u drugim zemljama u svetu, čime se umanjuje vreme potrebno za izradu projekata i izgradnju, utiče da konačna cena izgradnje objekta bude niža od standardne."

Mislim da je ekipa tog Fišera obmanula naše cenjene političare - nikakav oblakoder te vrste nije nigde izgrađen, izmišljotina je da se trenutno gradi u Brazilu, a onaj koji je trebao da se navodno podigne u Dubaiu u periodu od 2008-2010. nikad nije ni započet... :notok:

mradulovic":363ampfx je napisao(la):
Izvinjavam se ako cu zvucati kao "party pooper" ali vece su sanse da ce Zvezda i Partizan igrati u finalu Lige sampiona na pokrivenoj Marakani, nego da mi ovo vidimo u sledecih 10 godina. Posle praznih pricha ili polupraznih pricha o bloku 39, rekonstrukciji Narodnog muzeja, Beton hali, rekonstrukcije Slavije, kulama preko puta SIV-a.... ne mogu da ovu farsu tretiram nikako drugachije nego kao glupu, uvredljivu, predizbornu prichu.

bas tako

mradulovic":qtkt14fr je napisao(la):
Izvinjavam se ako cu zvucati kao "party pooper" ali vece su sanse da ce Zvezda i Partizan igrati u finalu Lige sampiona na pokrivenoj Marakani, nego da mi ovo vidimo u sledecih 10 godina. Posle praznih pricha ili polupraznih pricha o bloku 39, rekonstrukciji Narodnog muzeja, Beton hali, rekonstrukcije Slavije, kulama preko puta SIV-a.... ne mogu da ovu farsu tretiram nikako drugachije nego kao glupu, uvredljivu, predizbornu prichu.

па и не звучиш као парти пупер, то и јесте истина што си рекао

mradulovic":2bg2p9pd je napisao(la):
Што си парти пупер? Па видиш да сви исто мисле.

На крају је дошло до тога да више нико овакве глупости не узима за озбиљно, него се сви зајебавамо на рачун тога. Али ово, то је таква срамота да немам речи. Директан атак на интелигенцију сваког иоле нормалног човека.

Све ми ово личи на оно "Вук, вук!" па кад се вук појавио, нико није реаговао. Тако ће поред свих ових за********* које директно ударају на здрав мозак, кад у неком двадесетчетвртомипо веку ипак одлуче да саграде зграду вишу од 2 спрата, сви мислити да је и то зајебавање и пројектант ће бити линчован. :kafa:

Него, Игоре, Вучко, преместите ову тему у Релакс, тамо где јој је и место.

Kad budu zavrsili zgradu na uglu Ustanicke i Vojislava Ilica, kao i Office Park u Bloku 23 i Prokop i jos mnogbrojnih zaopocetih projekata koji su stali sa izgradnjom, onda mozemo da verujemo u izgradnji jednog takvog oblakodera!!

Pre svega negrade to oni za koje mislis da grade, a predpostavljam da mislis na grad.
Vec je bio pokusaj da se jedna tolika zgrada izgradi u bg pre nekoliko god. doduse ne ovako neobicna, i nista, znaci gradu neodgovara tolika zgrada, nema gde da se smesti. Jel moguce da nema u svetu nikog ko ce da se javi i kaze hocu da sagradim nekoliko zgrada od 30 - 45 spratova npr. sto realno beogradu vise odgovara po svim planovima, nego bas 101, nismo bre london ni njujork!

Небојша сине нико неће да гради никакву кулу код нас,ни од 100 ни од 30-40 спратова.Ово су слични ликови као и Ирци ономад који су мислили да смо ми сисали весла.

"Trenutno je u Brazilu u toku izgradnja ovog tornja sa 220 spratova (najviša građevina na američkom kontinentu) koji treba da bude pušten u funkciju pred početak svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine.

Sama izgradnja objekta po projektima koji su već uspešno realizovani u drugim zemljama u svetu, čime se umanjuje vreme potrebno za izradu projekata i izgradnju, utiče da konačna cena izgradnje objekta bude niža od standardne."

:lool: Вега сити 2.

Jedan lik u blicu kaze da ima pouzdane informacije da gradnja krece posle izbora!

Nebojsa":k7s6orww je napisao(la):
Jedan lik u blicu kaze da ima pouzdane informacije da gradnja krece posle izbora!

:lool: Небојша који си ти мајстор.

video sam keve mi, dole ispod teksta gde su komentari!

А кад сам видео ову тему у првом тренутку сам помислио да је скинута са сајта ЊУЗ.НЕТ!!! :laugh:

Nepratim nesto politiku al pre bi glasao za Tomu nego npr. onog Kostunicu, taj bi nas vratio u srednji vek.

Ova tema je super.Bas da se istresu frustracije i spamuje.I onako tema leti u djubre pre ili kasnije :cool:

Ja se licno pribojavam mogucnosti da oni to cudo pocnu da grade. U pitanju je jos neispitana tehnika gradnje, a projektant falsifikuje diplome. Ne bih voleo da ponovo jednog dana dospemo u breaking news velikih svetskih stanica, ovaj put zbog 1000 poginulih u kolapsu eksperimentalnog oblakodera.

danas sam pričao sa više ljudi o ovom plaćenom novinarskom članku. i naravno bukvalno niko nije poverovao u ove šarene laže.

samo su se ljudi nervirali kao onomad posle onog debilnog teksta o vunder kidu iz RZZO-a.

tragac":ot5ndwvh je napisao(la):
Ja se licno pribojavam mogucnosti da oni to cudo pocnu da grade. U pitanju je jos neispitana tehnika gradnje, a projektant falsifikuje diplome. Ne bih voleo da ponovo jednog dana dospemo u breaking news velikih svetskih stanica, ovaj put zbog 1000 poginulih u kolapsu eksperimentalnog oblakodera.
Мислим да је јасно да нема чега да се прибојаваш... :)

И да ово није предизборна прича овај "облакодер" ми не бисмо видели ни за 20 година јер се у БГ много споро добијају неке дозволе за почетак радова и остали папири. То је прва ствар коју БГ треба да реши, ако желимо да имамо "skyline" бољи од Варшаве. Реално кад погледамо све пројекте које смо усрали ниједан није почео да се гради због грађевинских дозвола...Наравно ту је и проблем забране градње објеката виших од 200м због неке глупе визуре града. Реално Бг-у и не треба зграда виша од 200м, али ово и "Basix tower" би лепо чучали на НБГД-у :D

Jedna od 200m da dominira kao Empire State ili Sears i jos 6-7 od 70 - 150m, to bi bilo straavaaaa al izgleda nema od toga nistaaaaa ... :rant:

Da se samo izgrade oni vec odavno predlozeni projekti vec bi imali zavidan skajlajn. Tu mislim na one 4 kule kod arene. Ona napred-ova prekoputa SVI-a. Drugi CK, Delta interkoninental, West 65, Kempinski.. i bilo je jos par..

Projekat je sam po sebi zanimljiv ali nerealan, pogotovo za BG.
Prvo treba izgraditi nekoliko zgrada preko 100m pa tek onda preci na nesto vise od 200m. Visina koja se spominje od 480m je previsoka (vise od petronasa).

Otprilike ovako bi izgledao neboder pored usca.
28h0k1y.jpg

http://i41.tinypic.com/28h0k1y.jpg

Uuu, smanji brate preterao si, ako usce ima 25 spr. a ova 101 onda ce u odnosu na ovu sliku biti manja za trecinu, a i ako se bude gradilo neverujem da bi bilo preko 80 spr. Mislim da se prvenstveno nece raditi ne zbog spratnosti (smanjila bi to Zaklina), vec zbog samog koncepta zgrade, stvarno je isuvise neobicna.

Usce ima 115 bez antene, a ovo 480m.
Broj spratova uopste nije merilo, genex i usce (bez anetene) su iste visine a razlika je u 10 spratova!
Genex ima 35 spratova.

Neće se graditi ovakav objekat u Beogradu zato što bi se sav ekonomski i privredni život ovoga grada sveo na jednu jedinu zgradu u gradu. Mnogo lakše je raštrkati 10-ak staklenih četvorospratnica po gradu i napraviti privid prosperiteta.

Vrh