Kralj
Intermediate
Nesto mi nije jasno. Ovde u Luksemburgu kada registrujes sam auto ,kad ga kupis privatno, onda odes u jednu malu " radionicu firmu" koja je kod drzave registrovana kao jedna od nekoliko njih u drzavi koja ima dozvolu da izdaje sve vrste saobracajnih znakova i naravno tablica. Ispunis formular sa zeljenim brojem posto su ti prethodno dali paar slobodnih brojeva koje mozes da izaberes...npr: ako zelis CP 506 onda ti daju izbor sa PC 0001 ili priblizno onome sto si zamislio ako ta zamisljena brojka nije slobodna. Platis oko 20€ za izradu koja traje 15 minuta ( zavisi od guzve ) i mozes sam da je pricvrstis za auto a imas i mogucnost da ti je oni u njihovoj "radionici i garazi , nameste za jos nekih 5-10 €. To vam traje jos nekih 10 minuta.
Ukoliko auto kupite u garazi onda vam to sve sreduje koncesionar ( nisam siguran da se ta rec koristi u srpskom jeziku). Naravno sve bezplatno.
Sto je najbitnije u svemu tome jeste da tablice samo naplacuju ako zelite neki poseban broj sto sam vam malo pre objasnio. Ukoliko uzmete broj koji vam se da onda je besplatno !!!
Nadam se da nisam mnogo svrljao sa mojim "srpskim" koji nije bas najbolji. Trudim se
Ukoliko auto kupite u garazi onda vam to sve sreduje koncesionar ( nisam siguran da se ta rec koristi u srpskom jeziku). Naravno sve bezplatno.
Sto je najbitnije u svemu tome jeste da tablice samo naplacuju ako zelite neki poseban broj sto sam vam malo pre objasnio. Ukoliko uzmete broj koji vam se da onda je besplatno !!!
Nadam se da nisam mnogo svrljao sa mojim "srpskim" koji nije bas najbolji. Trudim se