Ja mislim da je kriminalno da policija ne poštuje pravopis svog jezika, i jedno od pravila: PISMOM KOJIM JE FORMULAR NAPISAN, MORA SE I POPUNITI. Tako da mi na ličnoj karti imamo ćirilicu i engleski, a formular je popunjen na ćirilici - kao da je za vizu, možete na francuskom, a možete i na engleskom, pa vi izaberite. Isto tako, ispis podataka sa lične karte: sve piše na latinici, osim samih podataka (Ime: Петар Prezime: Перић), sve je to nepismeno i ne zaslužuje da briše prašinu sa kompjutera, a kamoli neki ozbiljniji posao kao što je osmišljavanje ličnih karti (i pasoša).
Drugo, ne znam koliko vas sadrži Đ u imenu ili prezimenu, igrom slučaja ja imam. Elem, po novom, u pasošu vam piše Đ, odnosno to je jedino slovo koje se ranije pisalo kao DJ. Ć, Č, Š i Ž su postojali. Ako bi mi tako promenili slovo, problem koji bih ja imao je da mi se najdenom u svom korespondencijom sa inostranim institucijama menjam ime počevši od transkripta sa stranog univerziteta, preko toga da bi se njima pod istim matičnim brojem nalazila osoba sa dva različita imena, i povrh svega da ja svoje prezime moram da pišem sa D, umesto DJ, iako standard srpskog jezika pretpostavlja mogućnost da se Đ piše kao DJ. Na krv i nož sam se posvađao sa ovom što unosti podatke da mi upiše DJ, čak su i tri koleginice došle i krenule je da je ubeđuju i navode ljude koji su im se vraćali jer su imali problema sa pasošem - a njena reakcija je bila, ne ne, "mi imamo svoje pismo koje treba da branimo", i ajde, po klasičnom srpstvo brane i insistiraju na tome oni kojih se potencijalni problemi ne tiču. Ja sam na kraju uspeo da izdejstvujem da mi u formularu za pasoš u kojem prihvatam podatke kao tačne piše ДЈ (naravno na ćirilici samo unosi, a formualr na latinici).
Elem, nije ta nesrećna žena što su je naterali da bude fotograf i da koristi kompjutere kriva, već taj neki KREMBIL, kojem takav problem nije mogao da padne na pamet, a za te pasoše i sve to je debelo bio plaćen, ili čitav tim krembila koji eto tako ljudima prave probleme. Naravno da ćemo imati nelogične lične karte gde je jedini latinični ispis tvog imena ispis za mašinski čitač - čudo to nisu stavili pola na ćirilici pola na latinici, majku mu - i to random.