U vezi novih registarskih tablica izneo bih par "detalja". Najpre, cudi me da niko do sada nije primetio da je upotreba drzavnog grba na istima u suprotnosti sa Zakonom o upotrebi zastave, grba i himne Republike Srbije, propisa koji je jedini nadlezan za javnu upotrebu drzavnih obelezja. Ukratko, ovaj zakon poznaje upotrebu tzv Velikog grba i tzv Malog grba. U sirokoj upotrebi na javnim ispravama, oznakama drzavnih ustanova i sl. je u upotrebi Mali grb, koji predstavlja redukovanu verziju Velikog grba. Grb koji je upotrebljen na novim registarskim tablicama SAMO JE DEO MALOG GRBA i nalazi se na prsima dvoglavog belog orla, koji se i sam nalayi na stitu, iznad kojeg je kruna. Drugimm recima, MUP je na novim tablicama upotrebio deo vazeceg grba, suprotno zakonu o njegovoj upotrebi!!!!! Interesantno je, takodje, da je grb koji je upotrebljen na novim tablicama identican oznaci Vojske Srbije! Sto se upotrebe slova na desnoj strani tice, neko je vec dobro primetio da su se u upotrebi nasla i slova koja se ne nalaze u oba pisma zvanicno u upotrebi u Srbiji (ni u cirilicnoj azbuci, ni u latinicnoj abecedi), a koliko je meni poznato, ni u zvanicnoj upotrebi u drzavnoj administraciji. Moje licno misljenje je da se zbog navedenih "propusta" ove tablice nece dugo zadrzati u opticaju. Moj favorit bi bile tablice bez posebne oznake registracionog podrucja, jedinstvene za celu zemlju, uz upotrebu kombinacije brojeva i onih slova koja su istovetna u azbuci i abecedi (ne i engleskom alfabetu), odnosno slova A,B,C,E,J,K,M,H,O,P,T. Kombinacijom 4 cifre i 3 slova dobio bi se broj kombinacija koji je skoro duplo veci od trenutnog ukupnog broja stanovnika Srbije (9999 x 11 x 11 x 11 = 13.308.669 kombinacija).