nenad78":2kkvx25b je napisao(la):
^^^ That`s the part of the job...
Znam da će biti (možda) muka, ali kao što je i do sada sve prolazilo OK, nadam se da će tako biti i u budućnosti.
Uvek postoji opcija da kažem da se auto pere na četkama ili da koristim hemiju za beskontaktno pranje automobila i da je farba jednostavno izbledela tj. "otpala". Na naplatnim rampama sistem uopšte ne čita oznake između tablica.
Sistem za očitavanje interesuju samo "velika slova" i brojevi. Ne gubi on vreme sa ostalim sitnicama koje stoje na tablici (isprobano!)
.
Ne, ne stidim se ćirilice (далеко од тога, мнооооооого далеко од тога), samo želim da budem lišen razmišljanja o lošim stvarima koje mogu da proizađu iz ćirilice u "nji`ovim". Do sada sam imao dosta sreće (čitaj kao: ponekad nisam ni nosio prednju tablicu na kolima, a kada otpozadi neko vidi moju registarsku oznaku, tada je već kasno za bilo šta; takođe, na parkingu se uvek parkiram tako da se zadnji deo ne vidi, ako već napred nema tablice) i auto nije bio oštećen nigde. Naravno, imam i dosta prijatelja koji su loše prolazili zato što nisu slušali šta sam pričao i imali su i loših (da ne kažem "baš gadnih") iskustava.
Da li ja šaram po automobilima sa HR tablicama u SRB? Ne i naravno da mi to nikada neće pasti na pamet!
Па Ненаде78, скидам ти капу, у негативном смислу, на овоме што си написао у првом делу одговора. Надам се да ћеш се ипак довести у памет и да не чиниш такве глупости које си већ наумио.
Лепо сам ти написао да НЕЋЕШ МОЋИ да скинеш боју, а ти по старом ! Четке у перионици, хемикалије за безконтактно прање и сличне глупости, "то неће да може ", што каже Шојић у оној серији. Знаш како ћеш моћи, физичким путем ћеш моћи само да оштетиш таблицу, а и тада мало теже, а ако то урадиш, е онда си га нај...о !
Лепо ти је "стф" у његовој задњој реченици објаснио да чиниш тј. да ћеш да учиниш озбиљан прекршај и да можеш "да свираш клавир у некој од државних концертних дворана", разумеш шта хоћу да ти кажем. Па и остали другари са форума
"РокерСВК", "картограф", "Матија Бељан" и "шумар" су ти лепо објаснили још неке додатне ствари, али ти по старом, ништа ти не улази у главу, али ти ћеш да береш кожу на шиљак.
Ако мораш већ да путујеш тамо у "Њихову....", што лепо неодеш возом или аутобусом , а тамо онда изнајмиш кола са шаховницом у некој рента кар служби и миран си.
Знам да многи наши људи кад оду тамо колима (и не само колима), на годишњи, службено, приватно или посета завичају, имају проблема, али не баш сви, ипак то зависи и од тога у који део "Њихове....." иду.
Жалим само да ти, а и остали форумаши, скренемо пажњу да не чиниш такве глупости, себи ћеш наудити, а не другоме !
Пошто је ово ипак тема о новим регистарским таблицама, а не о уништавању регистарских таблица, мислим да би било добро или да отвориш нову тему овде у "Релаксу" и да тражиш савете по овом питању, вероватно да неко има искустава, или још боље, да посетиш форум Кенон бол Комјунити
www.cbc.rs , пошто је то форум о аутомобилизму, да тамо поставиш тему
"путовање колима у "Њихову...." у рубрици "путовања".
Ах да заборавих, "камере-читачи", ја сам ту реченицу написао у будућем времену, значи тек ће да буде, требало би до краја 2012. године да се поставе ове камере на свим ауто путевима код нас.