Па пази, има 5 слова са кукицама, тако да скоро трећина комбинација садржи неку кукицу. Додај томе и 3 страна слова, што све заједно значи да ће скоро половина таблица садржати кукицу или страно слово. А најнебулознијих комбинација (кукица + страно слово) има 30 од 900, што значи да ће свака тридесета кола имати такву небулозу. Спрдња...stf":3dg4da0p je napisao(la):Ја ретко и видим таблице без кукица. Као да само њих издају.
ĆXabi Alonso :lol:Wile E. Coyote":1vv6qg0b je napisao(la):Хајде смисли са мојим - ĆX.
А колегиница ми се похвалила са ознаком ČC. :lol:
Вучко, упоран си са Q. Да ми пишемо петицију да се и то слово уврсти? Каква је то дискриминација? :lol:vucko":crbfsjj1 je napisao(la):Kako je dobra tablica QQ,kad bi moglo da se uzme QQ LELE ili QQ MAJKO
СТФ, нисам пратио данас, шта су рекли?stf":3jlyigi8 je napisao(la):Данас је био прилог о таблицама на СтудијуБ. Паркинг сервис је прилагодио систем "кукицама"
Требало би избацити и глупости са страним словима.stf":3jlyigi8 je napisao(la):На крају прилога, речено је да би се могло размислити о избацивању спорних слова, када крене штампа таблица са новим грбом. Јер, кад се већ мења програм на преси, да се решимо ових глупости.
Или да су ставили формат 11-ААА, било би довољно за Београд. Пола милиона комбинација је кнап. Ја и даље тупим о B-1234-XX.Arnorian":3jlyigi8 je napisao(la):Уопште ми није јасно шта им је требало ово са словима. Да су ставили само 22 основна слова опет би било скоро пола милиона комбинација. За БГ би лако могло да се прошири.
Или да су ставили формат 111-ААА, са преко 10 милиона комбинација, и да избаце ознаку подручја.
Да су информатичари Паркинг сервиса прилагодили централни систем, и од данас је могуће платити паркинг укуцавањем праве регистарске комбинације.Wile E. Coyote":2mergfra je napisao(la):СТФ, нисам пратио данас, шта су рекли?stf":2mergfra je napisao(la):Данас је био прилог о таблицама на СтудијуБ. Паркинг сервис је прилагодио систем "кукицама"
На то су мислили, јер су пре тога интервјуисали возача из Јагодине, који има комбинацију са W, које му смета.Wile E. Coyote":2mergfra je napisao(la):Требало би избацити и глупости са страним словима.stf":2mergfra je napisao(la):На крају прилога, речено је да би се могло размислити о избацивању спорних слова, када крене штампа таблица са новим грбом. Јер, кад се већ мења програм на преси, да се решимо ових глупости.
Интересантно је да велики број европских држава има комбинацију од 3 броја+ 2 слова, и све оне имају проблема са недостатком комбинација. Уместо да научимо из њихових грешака, ми их понављамо и још зачинимо онако по српски.Wile E. Coyote":2mergfra je napisao(la):Или да су ставили формат 11-ААА, било би довољно за Београд. Пола милиона комбинација је кнап. Ја и даље тупим о B-1234-XX.Arnorian":2mergfra je napisao(la):Уопште ми није јасно шта им је требало ово са словима. Да су ставили само 22 основна слова опет би било скоро пола милиона комбинација. За БГ би лако могло да се прошири.
Или да су ставили формат 111-ААА, са преко 10 милиона комбинација, и да избаце ознаку подручја.