Šta je novo?

Nove registarske tablice

"W" su dodali da bi priblizili tablice mladjoj populaciji korisnika interneta i SMSa, koji inace "w" koriste veoma cesto, npr. da pisu "wolim te, wubim te" i tako dalje

ne kažu "wolim te" nego "wowim te". meni ide registacija u martu i samo da mi ne uvale naša slova, sa svim ostalim ću da budem srećan

Ја ретко и видим таблице без кукица. Као да само њих издају.

Cuh od komsinice da ne mozes da biras tablice vec ako imas vezu pitas koje kombinacije su danas na redu i tako dok ne dodju te bez qwzx kvacica cuda na red.Svaka im cast,od izdavanja tablica napravise filozofiju.

The bureaucracy is expanding to meet the needs of the expanding bureaucracy

stf":3dg4da0p je napisao(la):
Ја ретко и видим таблице без кукица. Као да само њих издају.
Па пази, има 5 слова са кукицама, тако да скоро трећина комбинација садржи неку кукицу. Додај томе и 3 страна слова, што све заједно значи да ће скоро половина таблица садржати кукицу или страно слово. А најнебулознијих комбинација (кукица + страно слово) има 30 од 900, што значи да ће свака тридесета кола имати такву небулозу. Спрдња...

Kako je dobra tablica QQ,kad bi moglo da se uzme QQ LELE ili QQ MAJKO

Danas u Kragujevcu video novu taksi tablicu.

Katastrofa.

Lepo je što ima TX na kraju, ali kad KG - 013 - TX piše na tablici koja je iste boje kao i obična. Džaba im poso ako se taksi tablica ne razlikuje sa 50 metara daljine..

Ja rekoh da budu zute taxi tablice,ako su plave policijske,ne znam u cemu je problem?

MA njima smeta dva slova koja moraju da imaju a zamisli kad bi im reko da moraju zute da imaju :D

vucko":crbfsjj1 je napisao(la):
Kako je dobra tablica QQ,kad bi moglo da se uzme QQ LELE ili QQ MAJKO
Вучко, упоран си са Q. Да ми пишемо петицију да се и то слово уврсти? Каква је то дискриминација? :lol:

Све ми се чини да управо због тога га нису ни убацили (има ту и безобразних комбинација)...

Mene u čitavoj priči najviše zbunjuje teritorijalna raspodela, primeri su Niš - Aleksinac, Novi Sad - Bačka Palanka, Vranje - Bujanovac, Subotica i, čini mi se, Bačka Topola. Zar nisu mogli da drugopomenutim gradovima priključe ostatak teritorije, tj. još po jednu opštinu?

Ovako me ta situacija podseća na teritorijalnu razdvojenost Nemačke i Istočne Prusije pred 2.sv. rat ili Rusije i Kaljingrada danas:)

Данас је био прилог о таблицама на СтудијуБ. Паркинг сервис је прилагодио систем "кукицама"

Међутим, испитивали су возаче и сви су напљували идеју. На крају прилога, речено је да би се могло размислити о избацивању спорних слова, када крене штампа таблица са новим грбом. Јер, кад се већ мења програм на преси, да се решимо ових глупости.

Наравно, то је било мишљење новинарке, али ако наставимо да правимо буку, можда се ови из МУП-а дозову памети.

Уопште ми није јасно шта им је требало ово са словима. Да су ставили само 22 основна слова опет би било скоро пола милиона комбинација. За БГ би лако могло да се прошири.
Или да су ставили формат 111-ААА, са преко 10 милиона комбинација, и да избаце ознаку подручја.

stf":3jlyigi8 je napisao(la):
Данас је био прилог о таблицама на СтудијуБ. Паркинг сервис је прилагодио систем "кукицама"
СТФ, нисам пратио данас, шта су рекли?
stf":3jlyigi8 je napisao(la):
На крају прилога, речено је да би се могло размислити о избацивању спорних слова, када крене штампа таблица са новим грбом. Јер, кад се већ мења програм на преси, да се решимо ових глупости.
Требало би избацити и глупости са страним словима.
Arnorian":3jlyigi8 je napisao(la):
Уопште ми није јасно шта им је требало ово са словима. Да су ставили само 22 основна слова опет би било скоро пола милиона комбинација. За БГ би лако могло да се прошири.
Или да су ставили формат 111-ААА, са преко 10 милиона комбинација, и да избаце ознаку подручја.
Или да су ставили формат 11-ААА, било би довољно за Београд. Пола милиона комбинација је кнап. Ја и даље тупим о B-1234-XX.

ma bugarski sistem slova: A, B, C, E, H, J, K, M, O, P, T, X. podelimo po regionima slova (Beograd: A, B, C; Vojvodina: E, H, Zapadna Srbija: J, K, Centralna Srbija: M, Istočna Srbija: O, Južna Srbija: P, T, Kosovo: X) i sitem: A-XXX-XXX (X je i broj i slovo, bez naših i bez stranih, ko zna koliko kombinacija)

Wile E. Coyote":2mergfra je napisao(la):
stf":2mergfra je napisao(la):
СТФ, нисам пратио данас, шта су рекли?
Да су информатичари Паркинг сервиса прилагодили централни систем, и од данас је могуће платити паркинг укуцавањем праве регистарске комбинације.
Уколико возач нема мобилни телефон са српском тастатуром, он ће плаћати паркинг као и до сада, укуцавањем најсличнијег слова. И која је онда поента тог њиховог прилагођавања?

stf":2mergfra je napisao(la):
На крају прилога, речено је да би се могло размислити о избацивању спорних слова, када крене штампа таблица са новим грбом. Јер, кад се већ мења програм на преси, да се решимо ових глупости.
Требало би избацити и глупости са страним словима.
На то су мислили, јер су пре тога интервјуисали возача из Јагодине, који има комбинацију са W, које му смета.
Arnorian":2mergfra je napisao(la):
Или да су ставили формат 11-ААА, било би довољно за Београд. Пола милиона комбинација је кнап. Ја и даље тупим о B-1234-XX.
Интересантно је да велики број европских држава има комбинацију од 3 броја+ 2 слова, и све оне имају проблема са недостатком комбинација. Уместо да научимо из њихових грешака, ми их понављамо и још зачинимо онако по српски.

Не треба бити "радикалан" да би се повећао број комбинација. Сасвим је довољно да су ставили комбинацију: BG-ABC-12

Било је ту много бољих варијанти од миксовања наших и страних слова. Наравно, изабрали су најгору. :rant:

Šaban Žaulić :cool:

Ko živi u Beogradu, evo saveta kako da izbegne imbecilne tablice sa kukicama. Krenite sa spremljenom dokumentacijom za registraciju u dvojcu, u predvečernjim časovima kada je najmanja gužva po pol. stanicama. Suvozač lepo prošeta do šaltera da proveri koja je tablica na redu..i ako je neka sa karakondžulama, zahvalite im se na saradnji i odmah produžite do sledeće stanice. Ima ih puno na teritoriji grada tako da može da se nađe "normalna".

Ili ko ima para da izdvoji za personalizovane tablice može da naruči BG - 523 - LK da izgledaju normalno. Tako bih barem ja uradio. :D

Иначе, да ли сте знали да је по новом пропису забрањено шрафити таблице и привезивати их жицом. Рачуна се да је таблица државни документ и бушењем би била намерно оштећена.

Говорим то да се неко случајно не зајебе, а ко се зајебо, нека му је са срећом. И наравно, оним појавама, које су желеле да орибају грб и ћирилицу, ево доказа да је то кажњиво.

^^
Nije u redu, ili bar nije odlika lepog vaspitanja, da zoveš ljude sa kojima sediš u istoj kafani, figurativno rečeno, pojavama pa koliko god da se ne slažeš sa njihovim mišljenjem.

Inače, kada nisu kažnjavali sve vrste naruživanja zastave nesrećne SRJ, ne verujem da će da to počnu sada da rade. Ja u svakom slučaju neću da prelepljujem, rekao sam to više u šali. Ostaviću oduševljavanje tim kvadratnim centimetrom registracije onima kojima to znači...

Vrh