Ово би било најбоље и оптимално решење.Wile E. Coyote":srj0lh52 je napisao(la):Да ли си сигуран да се Новосађани не би бунили зашто за Ниш, Крагујевац и Суботицу једно слово, а за њих два? Уосталом, и са два слова за све градове не би било проблема, алтернатива би била да само Београд има једно слово (јер два слова и три цифре ни у ком случају није довољно за Београд), а општине које немају статус града да имају три слова.
Ja mislim da je plan da se u drugom delu oznake (dakle ona slova koja su deo samog reg. broja) ne koriste "domaca" latinicna slova (kukice i sl.) - samo sto je iz meni nekog nerazumljivog razloga takodje plan da se koriste X, W i Y. Sto nece zbunjivati strane policajce, ali nase sigurno hoce...Contrails":4wvyxmsy je napisao(la):Nije problem u oznaci grada sve dok nema slične oznake bez dijakritičkih znakova... da se ne mešaju ŠA i SA ili ĐA i DA. Međutim ako u onom drugom delu budu koristili srpska slova... biće problema. Naprimer, kako platiti parking tablici ŠA365QĐ i sprečiti da se pomeša sa SA365QD?
Moze, opet ostaje dosta kombinacija.Wile E. Coyote":7ep3xmvu je napisao(la):Лепо изгледа, само бих избацио слова којих нема код нас. :kk: