Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

To je juče objavljeno, samo da kaže nešto što ima smisla. Da ne bude kao sa sednicom Vlade na kojoj smo očekivali odluku a ono nista. Nadam se da će saopštiti da ga mi preuzimamo a kako će to da izvede nemam pojma. Hil mu je u OFAC pa neka smisli ideju.
Prevedeno na radikalski: Otmi, prisvoji da Rus ne postoji?

Prevedeno na radikalski: Otmi, prisvoji da Rus ne postoji?
Tumacis pogrešno i bezobrazno ono što pišem. Ja govorim o pravu preče kupovine sve vreme po kom NIS mora biti ponuđen nama. Ako baš rusi hoće da krše ugovor i da nam dovedu turke ili arape samo da ga mi ne bi preuzeli u tom slučaju mislim da NIS treba nacionalizovati.
Imam osećaj da ti i tebi slični, ne bi ni voleli da mi preuzmemo NIS iz prostog razloga što bi to neko eventualno protumacio kao Vucicev uspeh. Jel shvatate koje je to ludilo?

Ne znam, prilično su tajanstveni ali moj izvor kaže da su UAE u finalnoj fazi dogovora. Rekao bih da je to to, ali i dalje je plan obustava postrojenja, s optimizmom da će vrlo kratko trajati.
Па чак и да се договоре сутра, требаће времена да уђу у власништво. Зато ће постројење сигурно стајати неко време...
Imam osećaj da ti i tebi slični, ne bi ni voleli da mi preuzmemo NIS iz prostog razloga što bi to neko eventualno protumacio kao Vucicev uspeh. Jel shvatate koje je to ludilo?
Мислим да није то у питању. Вучић је штеточина, ако би га ми преузели, НИС би потопили за годину дана. И који је смисао да плаћамо неке паре, па да га опет продајемо испод те цене.
Да је у Србији домаћинска власт, верујем да би сви били за то да се НИС врати кући.

Па чак и да се договоре сутра, требаће времена да уђу у власништво. Зато ће постројење сигурно стајати неко време...

Мислим да није то у питању. Вучић је штеточина, ако би га ми преузели, НИС би потопили за годину дана. И који је смисао да плаћамо неке паре, па да га опет продајемо испод те цене.
Да је у Србији домаћинска власт, верујем да би сви били за то да се НИС врати кући.
Vucic neće biti 100 godina na vlasti a NIS ostaje nama. NIS nije uništen ni za vreme sankcija. Firma ima rafineriju i monopol i ne može biti uništena. Ako je EPS preziveo Grcica prezivece i NIS i ostaće nama. A NIS je po značaju vrlo sličan EPS-u i mislim da mora sve da se uradi da ga preuzmemo.
Vidim da ima drugačijih mišljenja, moguće da ja grešim.

• Sviđa mi se
Reagovanja: SCS
Све што пишеш је тачно. Али Вучић је много свеприсутан.

1. Продао је сву оптику - Енглезима
2. Продао је све базне станице -Енглезима
и тако даље.

Иако он неће бити за 100 година, он ће бити ту следећу годину што је више него довољно да се штета деси.

Ko? Šta su Rusi sisali vesla pa će dati Arapima da bi završilo kod ovog našeg na kraju? Raspitaj se malo o ADNOC-u, bili su na prethodnim stranama tekstovi o povezanosti sa Rusima, zajedničkim projektima sa Gazpromom, rodjeni brat CEO-a kompanije je ambasador UAE u Rusiji i ti misliš da će oni da kvare svoje odnose sa jednom od najmoćnijih zemalja na svetu da bi AV dobio NIS zaobilaznim putem? Jbt svi nešto znaju u ovoj zemlji, neverovatno je da smo do sad tako kratko dobacili sa ovoliko stručnjaka po glavi stanovnika.

Ima nesto i do količine gasa u ceni. nemojte te senzacije da gurate.

Nije isto 10 m3 ili 10 miliona m3, a zna se koliko su potrebe švaba, a koliko bugara

Vrh