Mogu ali pošto mi ne možemo dozvoliti da rafinerija prestane da radi jer nam to urušava ekonomiju, morali bi da ga nacionalizujemo pa ćemo se naknadno dogovarati oko plaćanja štete. Ali pošto su oni utajili toliko poreza, ta varijanta njima ne bi nikako odgovarala. Naravno ovo je krajnja varijanta uvek je bolje da se završi dogovorom.Pa da, dužni su da nas obaveste, ali ako bi mi rekli da hoćemo da kupimo, još uvek mogu da odustanu od prodaje i zadrže vlasništvo, zar ne?
Eh, ne bih ja sumnjao da za poslušno kučence imaju kosti.И да имају одакле им за нас?![]()
Да смо ми њихова пудлица било би али смо ми напуштена шугава џумара са улице, биће добро ако не позову шинтере.Eh, ne bih ja sumnjao da za poslušno kučence imaju kosti.
Pa to je to. Benzinski i Kisindzer u jednoj osobi. Dakle, bolje da ga kupi arapska bag** da ga mi ne bi sj...li. Pobuna zbog generalstaba a ćutimo kada je u pitanju strateški resurs. Sjajno.Sve Bzezinski i Kisindzeri ovde na forumu o NIS-u
prodali smo ga budzasto zarad nekih "visih" interesa u kojima bi nas Rusij podrzala i obezbedila nam Juzni tok = duplo golo
prodali su ga zuti i kostunica (Sutanovac, Vesic, Comic, Mali, Trivan, Sapic, Jovanov, Bakarec, Sormaz, Nedimovic, Petkovic, Cuckovic....) sa glasovima podrske radikala (vucic, nikolic, sarovic, jovanovic, radeta, gojkovic.....)
Da smo Norveska pa da ga i uzmemo nazad, ali nismo, samo bismo otvorili jos jednu crnu rupu za uhlebe, dzbalebarose i Ultra Milenijum Backa kombinacije, i sve ovo sto rusi jesu uradili u predhodnom periodu na revitalizaciji kompanije (pre svega rafinerije) bi bilo rasku#$ano do kraja tekuceg mandata. da se razumemo, uradili su za sebe i svoj profit ne sto nas vole
to su cinjenice, geopolitiku cu ostaviti Zbignjevima i Henrijima ovog naseg lepog foruma
Dobro je da si ti nama objasnio koliko smo bezvredni.Koliko mi imamo visoko mišljenje o toj nekoj našoj bitnost i važnosti. A apsolutno neutemeljeno u realnom životu.
Napravili smo svinjac ovde i nikoga nije briga za to.
Ogradili su nas sa svih strana i puštaju nas da uživamo u proizvodima sopstvenog rada.
Nit smo na sred važne ulice niti ima putnika namernika niti možemo kome šta određivati.
Ovaj jedan bi išao na radikalnije metode. Hahahahahahahaha![]()
Ma nego šta, kako ćemo da im pokažemo....
Da ne širimo političku priču. Ne branim ja nikoga samo sam izneo mišljenje da NIS mi treba da preuzmemo. Nisu rusi poslovali solidno zato što su prepametni, već zato što su otpustili hiljade radnika i nisu dozvoljavali da se sa računa NIS-a skida novac za penzije, otpisuju dugovi državnim ustanovama i sl. kao sto su radili Sloba, Tadic, Kostunica...NIS nikada nije poslovao u minusu dok država nije počela da uzima novac.ja nisam rekao sta je bolje, ja sam pobrojao cinjenice, zao mi je sto ti se ne svidjaju
ja mislim da bi bilo najbolje da smo kao Norveska
nego, sad kad si pomenuo Generalsatab, kad se intenzivirala prica oko Generalstaba...? neke sanskcije SAD, gorivo, gas?
pazi koga branis, jer si TI (svi mi) samo gratis/bundle u transakcijama Nelecenog kojima pokusava da ostane na vlasti
Ali su zato plaćali sve ispostave FSB-a u Srbiji, od Milice,Nestorovića do Vulina i Bihalijasa računa NIS-a skida novac za penzije, otpisuju dugovi državnim ustanovama i sl. kao sto su radili Sloba, Tadic, Kostunica.
Verovatno ali je to sitan novac u odnosu na ono što sam naveo. Poenta je da firma kao što je NIS mora da posluje dobro. Firma ima monopol, svoja nalazišta, rafineriju...i strateški je resurs.Ali su zato plaćali sve ispostave FSB-a u Srbiji, od Milice,Nestorovića do Vulina i Bihalija
Da sačekamo do kraja i vidimo da li će ga kupiti pa priča bzv. To što ga prodaju pod prinudnom nije nas problem I ne možemo mi trpeti štetu zbog toga. Nadam se da lupeta i da je ideja da ga ipak mi kupimo. U suprotnom, katastrofa. Strateški resurs dajemo arapskom olosu."Vučić je kazao da bi u normalnim okolnostima prema pravu preče kupovine to bilo ponuđeno nama, ali da oni sada ne prodaju svojevoljno nego pod prinudom."
![]()
VuÄiÄ: NIS je u vlasniÅ¡tvu ruske kompanije â prodali su ga 2008.; "Molio sam 9 meseci i odlagane su sankcije"
Predsednik Republike Srbije Aleksandar VuÄiÄ rekao je da je NIS u vlasniÅ¡tvu ruske državne kompanije.www.b92.net
Rekao je da se vode pregovori sa tri kompanije i da će se obratiti za naredna 48h, valda za vikend.Da sačekamo do kraja i vidimo . .
Evo sad su blokaderi i NIS prodali 2008. Kakav manijak...
Benefit iz ugovora mora da nam predoce pa ako ne možemo da platimo ok. Da vidimo prvo da se završe pregovori.Očigledno da osim novca hoće i neki dodatni benefit, uslugu ili sl., a što mi ne možemo i nismo u stanju da im damo. Nap. Arapi to sigurno mogu.
Nije potrebno da ti meni objasnjavas kako funkcioniše sistem, jer ja to dobro znam. Medjutim, neka firma nije sto što i NIS. Ajde da budemo crnogorci pa da prodamo i EPS jer je to otprilike slicnog nivoa. Nije mi jasno da se neko buni oko ***enog srusenog generalstaba a oko NIS-a je letargija.Rafal je na NIS-u sto je Labud bio na Zlatiboru
evo da pojasnim po srpskim standardima kako sada funcionise prodaja NIS-a
ti suvlasnik ili vecinski vlasnik neke firme ili restorana. dodje bata Andrej ili neko iz falangi i kaze moras da prodas mom prijatelju Dusanu Borkovicu svoj deo firme/restorana!
mislis li Rafal da je uopste opcija da prodas tvojim partnerima suvlasnicima!?
Pa nije dovoljno zanimljivo za dnevnopolitička njesra.Nije mi jasno da se neko buni oko ***enog srusenog generalstaba a oko NIS-a je letargija.