Ko je rekao da je pristanište uništeno? Može da tovari i istovara derivate. Ja kažem da nema dovoljno kapaciteta da podmiri potrebe rafinerije. A zašto, neću da ulazim u detalje prvenstveno što nisam ovlašćen da dajem detalje i imam potpisan ugovor o zaštiti informacija itd.. Govorim koliko mogu, a nemam ni vremena da ubeđujem bilo koga odavde u to šta može šta ne može.
Ako ti smatraš da može, odlično, napravi plan pa pošalji ministarstvu, verovatno će te odmah zaposliti.
Što se tiče današnjih informacija, zaglavilo se opet s pregovorima. Radi se i dalje, pola ljudi je optimistično, pola nije. Plan je i dalje rad još 10tak dana. Moja procena je da nas mogu pustiti max 2 meseca da ne radimo, posle toga kreće preznojavanje.
Hvala na odgovoru!
Trebalo je da odmah na sličan način ispravite i kolegu koji je uz lepljenje etikete meni, napisao kako je pristanište zapušteno, što ste vi podržali.
Ovi internet teoreticari su posebna sorta, bukvalno verovatno i ne zna kako izgleda mesto istovara kod nas, i koliko je verovatno zapusteno
Mislim i nadam se da moj ton nije zvučao tako samouvereno i arogantno kao Vaš. Najiskrenije me je zanimalo šta se desilo sa kapacitetima za prijem sirove nafte sa brodova.
Nisam ni tvrdio da pristanište može da podmiri 100 potrebe rafinerije. Ali tvrdim da bi se u slučaju potrebe i nužde kapacitet za prijem nafte mogao dogradnjom brzo povećati da je to neko želeo.
Ovde je reč da je čitav ulog dat na JANAF, sve alternative su zapostavljene. Gubitak alternativa nas je učinio ranjivima. Slično je i sa odsustvom blagovremene izgradnje alternativnih naftovoda i gasovoda.
Kada govorimo o rečnom saobraćaju isto se desilo i sa transportom uglja.
Gde je veliki broj tankerskih barži potisnica koje je posedovala Srbija? Kada je poslednja barža potisnica remontovana, a da ne govorim izgrađena? Gde nestadoše silne tankerske potisnice usidrene na Dunavu kod Pačeva?
Kada se čuo političar koji ozbiljno pominje rečni (ispravnije vodni) saobraćaj kao deo strateške infrastrukture zemlje.
Koliko je na kraju opšta javnost upoznata sa mogućnostima i potencijalima saobraćaja unutrašnjim plovnim putevima?
Koliko je ljudi svesno da kroz centar Sombora, Zrenjanina, Kikinde, Bečeja, .... Porlazi plovni put?
Neću vas više ovde zamajavati pitanjima vezanim za rečni transport nafte.
Uostalom, sve će se uskoro regulisati i nafta će ponovo poteći JANAFOM, jedino će se pitanja vlasništva nad naftnom privredom zemlje modifikovati. Ponovo će sve karte ići na isto.