Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

A što ne bi? I dalje imaju otvorene račune u 13 različitih banaka,...
mogu da imaju i 113 banaka, ali da bi se izvršilo plaćanje karticom preko POS terminala neophodno je da banka sa kojom prodavnica ima ugovor za obradu platnih kartica radi.
Ima prodavnica gde imaju POS terminale iz 2 banke baš zbog ovog.
Više puta se dešavalo da pukne čitav sistem neke banke, npr. Societe Generale za Crni petak pre nekih 10 godina.

Ukratko:
- za kartice je samo bitno da banka koja vrši obradu to radi i dalje (odnosno da im to ne blokira sistem iz Amerike)
- za plaćanje je neophodno da imaju bar jedan aktivan račun kod neke banke u platnom prometu, a da ostale prihvataju transakcije ka tom računu ili da veći saradnici pređu u tu jednu banku
- za međunarodno isto samo samo SWIFT

U slučaju sankcija ni one interne platne kartice nemaju neki veći smisao jer opet mora da se izvrši bankarska transakcija "punjenja".

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
mogu da imaju i 113 banaka, ali da bi se izvršilo plaćanje karticom preko POS terminala neophodno je da banka sa kojom prodavnica ima ugovor za obradu platnih kartica radi.

Među tih 13 banaka su Reiffeisen, Intesa, Unicredit, OTP, Erste itd. Zar misliš da bi oni nastavili saradnju sa NIS-om ako bi postojala pretnja sekundarnih sankcija po njih?

Ovo nije članak nego kupus. Nije ni linkovao izvor. Kopirao dve neke rečenice iz neke kolumne u FT.

Postoji sijaset članaka na internetu koji navode izvor FT. Google je tvoj dobar prijatelj. Na sajtu FT postoji isto članak o tome, ali se plaća, tako da ne mogu pristupiti.

Među tih 13 banaka su Reiffeisen, Intesa, Unicredit, OTP, Erste itd. Zar misliš da bi oni nastavili saradnju sa NIS-om ako bi postojala pretnja sekundarnih sankcija po njih?

Postoji sijaset članaka na internetu koji navode izvor FT. Google je tvoj dobar prijatelj. Na sajtu FT postoji isto članak o tome, ali se plaća, tako da ne mogu pristupiti.
Možeš, možeš, preko archive.md recimo.

Jel si na ovaj članak mislio: https://archive.md/cq81Z

Počeo je NIS da reklamira Drivego (na Instagramu) ponovno. Preuzima se sa njihove stranice .apk fajl za Android. Kao da preuzimas neke ilegalne softvere :D

• Sviđa mi se
Da se podsetimo

• Sviđa mi se
Vrh