Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Kome je nudio? Ako može neki izvor a ne rekla-kazala
Pripremu za tender radili su Meril Linch i Rajfajzen Investment u ime vlade Srbije jos 2007. godine.
Ne posedujem taj izvestaj, ali se secam da je tada objavljeno da nema smisla ici na tender jer nema zainteresovanih kupaca, pa se preslo na direktan dogovor sa Gazprom Njeftom.
Prodaja 51% za 400m USD je bila dobar posao, jer je NIS bio gubitas koga su cerupale DS, DSS i G17plus, rafinerija u NS koliko se secam je vec bila zatvorena a Pancevo npr. nije ni proizvodilo eurodizel vec samo D2 za traktore.
Rusi su bili u obavezi da uloze 500m u modernizaciju NIS-a i ulozili su i znatno vise.
Dakle, u tom trenutku druga opcija bila je da NIS ode u stecaj.

Ili da dobije profesionalni menadžment i pozajmicu pod dobrim uslovima od države kako bi počistili po kući

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Novosadska rafinerija je zatvorena koju godinu posle dolaska Rusa, ali je svakako kasnila u tehnološkom smislu za RNP koliko se sećam (neka me ispravi Sale013 ako sam pogrešio negde) pa su Rusi procenili da im se više isplati fokusiranje na jednu rafineriju koja je tad bila modernija.

Elem: nacionalizacija je ovde prihvatljiva jedino ako država čim pre raspiše tender za prodaju. Dati srpskim političarima da upravljaju NIS-om je gore i od najgorih sankcija međunarodne zajednice.

Šta sve nećemo čuti ovde, dušebrižnici koji su za to da se strateške firme ne prodaju, ali ipak da se prodaju jer kod nas nema stručnjaka od integriteta. To vam je ono "dok sam bila u NALED-u, a da vam kažem nikad nisam bila u NALED-u...". Pri tom, stručnjaka od integriteta nema jer vaša braća Ameri, preko kolonijalnih upravnika koje su postavili, ne dozvoljavaju da se ovde pita iko ko je stručan i ko ima i trunku integriteta.

Šta sve nećemo čuti ovde, dušebrižnici koji su za to da se strateške firme ne prodaju, ali ipak da se prodaju jer kod nas nema stručnjaka od integriteta. To vam je ono "dok sam bila u NALED-u, a da vam kažem nikad nisam bila u NALED-u...". Pri tom, stručnjaka od integriteta nema jer vaša braća Ameri, preko kolonijalnih upravnika koje su postavili, ne dozvoljavaju da se ovde pita iko ko je stručan i ko ima i trunku integriteta.
Akhm....

Prilozi

• 1727770650-bajatovic-2.jpg
    1727770650-bajatovic-2.jpg
    207,8 KB · Pregleda: 10
Ako aludiraš na to da su Rusi postavili ovu spodobu u NIS, onda nisi na pravoj adresi. Ne branim ja ovde Ruse, već prozivam licemere koji za sve ovo krive Ruse, a ne krive i braću Amere, licemere koji su kao pro-srpski, ali bi da otmu kompaniju od braće Rusa i daju je braći Amerima... To što je vama svaki anti-američki pogled = pro-ruski pogled, šta da vam radim :)

Pri tom, stručnjaka od integriteta nema jer vaša braća Ameri, preko kolonijalnih upravnika koje su postavili, ne dozvoljavaju da se ovde pita iko ko je stručan i ko ima i trunku integriteta.
A kada se glasa dođe stotine hiljada amera da zaokruže ove koji vladaju?
Ili ima neki mehanizam bajanja dok spavamo pa kada se probudimo na dan glasanja mi zaokružimo kolonijalne upravnike?

Ili da dobije profesionalni menadžment i pozajmicu pod dobrim uslovima od države kako bi počistili po kući
Odakle pozajmica 2008? Ili narednih 10 godina posle toga? A za profesionalni menadžment čujem da je Grčić slobodan (za sada).
NIS je do 2008-2009 bio debelo subvencionisan samim tim što je bila na snazi zabrana uvoza dizela. Nakon potpisivanja SSP te mere su morale biti uklonjene pa bi se propast NISa još više ubrzala. Ogromne pare su bile potrebne za modernizaciju celog NISa, a to da bi država bila spremna za neko ulaganje okačite mačku o rep. I Vučić je u više navrata tražio da NIS manje ulaže u razvoj a više isplaćuje dividendu, možete misliti na šta bi to ličilo (u stvari može i da se vidi, pogledati kako su završili Azotara i Petrohemija pod njima).

I te 2008. tih 400M$ nisu bile beznačajne pare, a bez njih bi sunovrat kursa 2008-2012 bio samo gori.

Ali dobro, verujte u bajke o profesionalnom menadžmentu i bajnim rezultatima.

Tako je.

Ameri odnosno Iluminati, Cionisti i Masoni koji upravljaju celim Zapadom gledaju da sabotiraju Srbe kako ne bi imali iole krštene profesionalce i stručnjake zaposlene u državnim kompanijama, jer će to posledično dovesti do tehnološkog napretka Srba koji će kontaktirati Stare Srbe da dođu sa Sirius B, podignu Atlantidu koje je bilo srpsko ostrvo u Panonskom moru i Srbi će konačno zagospodariti svetom !

Hajde malo ozbiljnije, bez putinofilije da vam vlada mozgom.

Ništa lično, ali ne pecamo se mi na te kvazi demokratske fore više!
Kapitalista sa zapada želi da ti skine kožu sa leđa, takav mu je kod...a profesionalac iz državne korporacije sa istoka želi da zaradi ali i ostavi prijateljska raspoloženja i odnose.
Plus na sve dobiješ jeftine energente i sređenu, a ne očerupanu - u oba smisla (i domaći neznalci i zapadni kapitalisti profesionalci) firmu

Kao što rekoh znamo za masone, cioniste i iluminate, ali se ne pecamo na te vaše fore više...što reče jedan istaknuti američki mislilac i političar: "Nema više teorija zavere,...ima samo zavere!" :cool:

Ništa lično, ali ne pecamo se mi na te kvazi demokratske fore više!
Kapitalista sa zapada želi da ti skine kožu sa leđa, takav mu je kod...a profesionalac iz državne korporacije sa istoka želi da zaradi ali i ostavi prijateljska raspoloženja i odnose.
Plus na sve dobiješ jeftine energente i sređenu, a ne očerupanu - u oba smisla (i domaći neznalci i zapadni kapitalisti profesionalci) firmu

Kao što rekoh znamo za masone, cioniste i iluminate, ali se ne pecamo na te vaše fore više...što reče jedan istaknuti američki mislilac i političar: "Nema više teorija zavere,...ima samo zavere!" :cool:

Kako da mi kažeš da nemaš pojma o životu BEZ da mi kažeš da nemaš pojma o životu.

Jel ovima sa istoka i njihov izmet kao najlepši sladoled kad odrade nuždu ?

Svodiš to na pogrešnu stranu...valjda se ovi što plaču za EU i prozapadnjaci svode na to, da je ovima sa zapada i njihov izmet kao najlepši sladoled!

Mi se držimo dokazanih činjenica, radnji, prijateljstva...i konačno najboljih cena po kojima dobijamo energente

Evo pogledaj kako građani EU uživaju sa skupim gasom, istraživanje Eurostata...sve više građana bira dal da upali grejanje ili veš mašinu, sede sa kaputima i ćebadima u domovima...čak i energetski nezavisne zemlje odlaze u recesiju

Svodiš to na pogrešnu stranu...valjda se ovi što plaču za EU i prozapadnjaci svode na to, da je ovima sa zapada i njihov izmet kao najlepši sladoled!

Mi se držimo dokazanih činjenica, radnji, prijateljstva...i konačno najboljih cena po kojima dobijamo energente

Evo pogledaj kako građani EU uživaju sa skupim gasom, istraživanje Eurostata...sve više građana bira dal da upali grejanje ili veš mašinu, sede sa kaputima i ćebadima u domovima...čak i energetski nezavisne zemlje odlaze u recesiju

Stara dobra propagandna priča "Amerika i Engleska biće zemlja proleterska" samo zavijeno u novo, savremeno ruho.

Evropa kao kontinent nema veće izvore energenata kao što su nafta i prirodni gas (ne računam Rusiju, Kazahstan, Azerbejdžan) i svi to u Evropi znaju.

Spremni su da plate veću cenu za energente ako to znači slobodu i nezavisnost od Rusije odnosno Putina i Kremlja, što smatram da je ispravna stvar.

U međuvremenu gledaju da postepeno izbace naftu i prirodni gas i da se okrenu nuklearnim i obnovljivim izvorima energije.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Nego, mnogo iz EU drmaju kavez Trampu.
Biće potreban nego da ga dobro naguzi i pokaže da to nije pametno...
Super nam tajming.

A kada se glasa dođe stotine hiljada amera da zaokruže ove koji vladaju?
Ili ima neki mehanizam bajanja dok spavamo pa kada se probudimo na dan glasanja mi zaokružimo kolonijalne upravnike?
Glasanje je ovde samo farsa, da narod ima privid demokratije i privid da nešto ili nekoga bira. Zato sada imamo situaciju da većina naroda traži promene na ulici, jer jednostavno ne veruje u mogućnost promene na izborima.
Prisetimo se čestitke Tomi Nikoliću od strane EU u 18 časova, dok su još birališta otvorena, i to na izborima na kojima je Boris Tadić bio favorit i osvojio najviše glasova u prvom krugu. Previše slučajnosti?
A taj mehanizam bajanja itekako postoji. To su mediji koji hipnotišu zatucanu gomilu naroda.

Tako je.

Ameri odnosno Iluminati, Cionisti i Masoni koji upravljaju celim Zapadom gledaju da sabotiraju Srbe kako ne bi imali iole krštene profesionalce i stručnjake zaposlene u državnim kompanijama, jer će to posledično dovesti do tehnološkog napretka Srba koji će kontaktirati Stare Srbe da dođu sa Sirius B, podignu Atlantidu koje je bilo srpsko ostrvo u Panonskom moru i Srbi će konačno zagospodariti svetom !

Hajde malo ozbiljnije, bez putinofilije da vam vlada mozgom.
Hajde da budemo ozbiljni. Ne sabotiraju nas zato što bismo im bili neka pretnja, već zato što smo u njihovoj projekciji sveta zamišljeni kao kolonija. Zašto je to tako, to je d(r)uga priča. Dokaz da oni podržavaju i ovu kolonijalnu vlast je činjenica da nisu podržali studentske proteste (za razliku od 90-ih) i da sve vreme jasno i glasno podržavaju "legitimno izabranu vlast". Isto se ponašaju i Rusi. Dakle, možemo da vidimo da se interesi braće Amera i braće Rusa ovde prilično poklapaju, a na našu štetu. Zato mislim da nije u redu da se sada jedino braća Rusi stigmatizuju, a ne i braća Ameri.

Vrh