Kad nema odgovora. Ukupan promet prirodnog gasa učestvuje sa manje od 1% u BDP-u Srbije. Dakle, da je duplo skuplji, to bi bilo manje od 2%. Naravno da je bolje da plaćamo jeftiniji gas od skupljeg, ali mislim da nas ta razlika košta daleko više nego što je dobitak.
Ruska poslovica:
Besplatan sir je samo u mišolovci.
Mislite o tome. Ljubav ne postoji kao kategorija u ekonomiji.
Matematika da je skok sa 1 na 2% mali je smešna jer se ne gleda tako prosto. To je samoj privredi i privrednicima skok sa 300 na 600 dolara u troškovima, ili narodski rečeno DUPLO!
Vidiš kako je prošla nemačka privreda takvom idiotskom politikom, umesto da se drže ekonomije oni odoše u geopolitiku, "demokratiju", trans ovo-trans ono, briga za lgbt i ostale gluposti koje je i sam Trump sad provalio i poukidao im svima pomoć tipa "ma ćao"...i sad se čak i neke retko dobre i stare porodične firme sa vekovnom tradicijom u nemačkoj zatvaraju i odlaze u stečaj! Što je velika šteta!
A stvari su naročito danas krhke u svetskoj ekonomiji, zapad gleda isključivo svoje interese, veoma je halapljiv, i ne pada im na pamet ni tzv "saveznicima" da spuštaju cene nego im čak spremaju dodatne tarife i carine, povećanje procenata plaćanja itd itd. A naročito ih ne zanimaju slovenski narodi na istoku evrope, i rado bi nas iskoristili kao štit ka Rusiji, da mi prolijemo svoju krv i budemo topovsko meso, i to sasvim drsko, za siću (kao Ukrajinci)! Neka hvala!
Rusi nemaju nikakvog razloga niti koristi da nam daju jeftino gas, pa nam opet daju...meni je čak i to sasvim dovoljno da mogu da kažem bratski odnos, a hvala dragom Bogu ima toga u društvenim sferama znatno više
Evo uskoro Beneton iz Niša planira da otpusti 1000 ljudi, mašine rasklopi i stavi u kamion za Italiju i...
Ćao belli! Ko da se nikad nismo znali. Tako je to na zapadu, goli interes, samo ti daju (ako ti uopšte daju!) šturo objašnjenje: kriza, tržište...šta god!
U Rusiji, Srbiji i sl zemljama još uvek se država nešto pita i koliko-toliko brine o radnicima. Ne pričam o režimima, već o državi koja je vlasništvo svih nas, naroda! I bolje je kad je makar malo tako, na žalost ovde se davale beneficije i subvencije samo stranim firmama, koje, eto, mogu preko noći da odu!