B
beli labud
Guest
Ubediće tebe Đura da mu se izvineš što te je tukaoZa to vreme trenutne cene goriva na Lukoil i Gazprom pumpama u Bugarskoj za 1/4 niže nego u Srbiji. Baš su ih dobro oterali Bugari.![]()

Ubediće tebe Đura da mu se izvineš što te je tukaoZa to vreme trenutne cene goriva na Lukoil i Gazprom pumpama u Bugarskoj za 1/4 niže nego u Srbiji. Baš su ih dobro oterali Bugari.![]()
U bugarskoj jos malo pa nece biti vise gazprom pumpe (inace nis) samo lukoil...Za to vreme trenutne cene goriva na Lukoil i Gazprom pumpama u Bugarskoj za 1/4 niže nego u Srbiji. Baš su ih dobro oterali Bugari.![]()
U bugarskoj jos malo pa nece biti vise gazprom pumpe (inace nis) samo lukoil...
A inace ista je cena na lukoilu kao i na shellu, omv, eko...tj goriva u proseku za 60din jeftinija nego u srbiji koja nije uvela sankcije rusiji lol
Lol da li ti stvarno misliš da ja ne znam za akcize?Naravno da je ista/slična cena na svim pumpama u jednoj državi.
I po milijarditi put, cena goriva u Srbiji nema veze sa sankcijama, nego sa akcizama koje su visoke. Uvek je bila skuplja od većine okruženja i pre rata u Ukrajini.
Lol da li ti stvarno misliš da ja ne znam za akcize?
Umesto tog prostog rezonovanja mogao si recimo da razmislis i kako to da ekonomskom tigru koji dobija "jeftini" gas (ovde vise puta navodjeno kao "ogromna" prednost neuvodjenja sankcija rusiji) trebaju tolike akcize?
Jednog genija gore sam pitao kako to da i ruminija i bugarska bolje stoje od srbije po svim ekonomskim parametrima a eto jadne nemaju "jeftin" gas koji srbija ima sto je on naveo kao nekakvu ogromnu prednost u odnosu na one koji su uveli sankcije al ostadoh bez odgovora...
Ok ili pričaš sam sa sobom ili imaš poteškoća da razumeš da svi ovde dobro znaju za problem akciza...Opet skrećeš temu. Ja o siru (nafta), ti o parizeru (gas). Sankcije Rusiji, Iranu, Siriji ili bilo kojoj zemlji nemaju veze sa tim što je gorivo u Srbiji skuplje. Akcize su bile veće u Srbiji, a samim tim i cena goriva i onda kad su Putin i Merkel bili najbolji drugari, a nikakve sankcije Rusiji nisu bile ni u ludoj ideji.
Možda u BiH i Severnoj Makedoniji, ali u EU čisto sumnjam.Kanister od 25l spreman u podrumu,
nadam se i da će carinici biti tolerantiji ako dođe do sranja...
Kad nema odgovora. Ukupan promet prirodnog gasa učestvuje sa manje od 1% u BDP-u Srbije. Dakle, da je duplo skuplji, to bi bilo manje od 2%. Naravno da je bolje da plaćamo jeftiniji gas od skupljeg, ali mislim da nas ta razlika košta daleko više nego što je dobitak.
Ruska poslovica:
Besplatan sir je samo u mišolovci.
Mislite o tome. Ljubav ne postoji kao kategorija u ekonomiji.
Većina njih je angažovana preko nekih trećih firmi, barem ovi što rade na pumpama i sl.Gde su radnici NIS-a? Da li stvarno misle da se ništa neće loše dogoditi ako svi ćute i zavuku se u mišju rupu.
Matematika da je skok sa 1 na 2% mali je smešna jer se ne gleda tako prosto. To je samoj privredi i privrednicima skok sa 300 na 600 dolara u troškovima, ili narodski rečeno DUPLO!Kad nema odgovora. Ukupan promet prirodnog gasa učestvuje sa manje od 1% u BDP-u Srbije. Dakle, da je duplo skuplji, to bi bilo manje od 2%. Naravno da je bolje da plaćamo jeftiniji gas od skupljeg, ali mislim da nas ta razlika košta daleko više nego što je dobitak.
Ruska poslovica:
Besplatan sir je samo u mišolovci.
Mislite o tome. Ljubav ne postoji kao kategorija u ekonomiji.
Zanimljivo je da NIS drži 40 odsto tržišta maloprodaje naftnih derivata u Srbiji sa 20% benzinskih stanica.
Što znači da čak i kada bi ostale stanice imale goriva, one bi mogle da pokriju samo 60% tržišta maloprodaje ako NIS-ove stanice prestanu da rade.
Verovatno veliki broj tih stanica ima male kapacitete.
![]()
Srpski ekonomski kazaÄok
Najnovije vesti i video priÄe iz Srbije i sveta o najvažnijim dogaÄajima iz politike, sporta, biznisa, kulture, zdravlja. Budite uz Nin .www.nin.rs
Da li stvarno to misliš ili miniraš temu?U Rusiji, Srbiji i sl zemljama još uvek se država nešto pita i koliko-toliko brine o radnicima.
Ako država Srbija brine o radnicima bolje da prestane da brine, ko u onom vicu "Nemoj me braniti više molim te"...U Rusiji, Srbiji i sl zemljama još uvek se država nešto pita i koliko-toliko brine o radnicima.