To malo teže jer preko nas ide gas za Mađarsku.
Naša potrošnja nema veze sa tranzitom, to može da se odvoji. Ukrajina nije koristila ruski gas zadnjih par godina, ali je išao do skoro tranzit.
To malo teže jer preko nas ide gas za Mađarsku.
Da, ide za Madjarsku, ide i preko Bugarske ali oni nemaju ruski gas. Može da ide i preko Srbije, ali da nema gasa za nas ili da bude po tržišnoj ceni.
Bolje da odbacimo tu opciju i nekako se dogovorimo sa Putinom. . ako je moguće.
Ne može tranzit da se odvija ako mi ne dozvoljavamo. A što bismo dozvolili, ako mi sami ne dobijamo gas, veća je šteta od toga, nego gubitak od tranzitnih taksi.
Da, ali poenta je da nismo mi jadni i nesnađeni i sad da molimo Rusiju da nam se smiluje, već država ima jasne instrumente, tako da ishod zavisi od obe strane (+ostale interesne grupe). Ako on bude nepovoljan po građane, to nije do više sile, već do nesposobnosti i korumpiranosti naših pregovarača.
Ali ljudi koji vode državu poslednjih 13 godina, mnogo više brinu o sebi i svojim interesima, nego o državi.Slažem se, svi instrumenti su tu da država ostvari povoljan ishod za sebe.
Zašto već napadate "pregovarače"?! Manite se političarenja, sada je vreme da se podrže.Ako on bude nepovoljan po građane, to nije do više sile, već do nesposobnosti i korumpiranosti naših pregovarača.
Naš interes je da NIS radi normalno i bez sankcija. Država mora da učini SVE da tako bude i ako nema dogovora sa njima ima nacionalizacije sa nekim otkupom.
Како нам је Америка помогла деведесетих?Ali ljudi koji vode državu poslednjih 13 godina, mnogo više brinu o sebi i svojim interesima, nego o državi.
Moje informacije govore da je plan da se rešenje prolongira što više može, a da se funkcionisanje obezbedi nizom raznih sitnih prevara.
Što se tiče pregovora, ne budite naivni, sve će biti daleko od očiju javnosti.
I na kraju, kao neko ko je sa M70a branio Kosovo, lepo vas pitam, kako to nam je Rusija tada pomogla, kako nas sada pomaže i kako bi na pomogla u slučaju eskalacije (ne daj bože)?
Osim lepim rečima, apsolutno nemaju čime.
Ali ljudi koji vode državu poslednjih 13 godina, mnogo više brinu o sebi i svojim interesima, nego o državi.
Moje informacije govore da je plan da se rešenje prolongira što više može, a da se funkcionisanje obezbedi nizom raznih sitnih prevara.
Što se tiče pregovora, ne budite naivni, sve će biti daleko od očiju javnosti.
I na kraju, kao neko ko je sa M70a branio Kosovo, lepo vas pitam, kako to nam je Rusija tada pomogla, kako nas sada pomaže i kako bi na pomogla u slučaju eskalacije (ne daj bože)?
Osim lepim rečima, apsolutno nemaju čime.
Nemoguće, jer nema dovoljno proizvodnje i nema dovoljno velikog gasovoda. Mogli bi možda da preprodaju ruski gas, ali je problem kapacitet gasovoda.Samo za to treba britanci da nam obezbede ddoatne količine iz Azerbejdžana.
Нажалост, Мали Синиша се већ доказао као штеточина.Ti znaš da će NIS da propadne?! Opet tračariš, a SM može da dogovara samo način plačanja 56% vlasništva Rusa.
Ne može niko da "uprska" ako stav vlade bude da NIS po svaku cenu mora da se očuva. Nije to pitanje za nekog pojedinca, već odluka države.