Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Ne može tranzit da se odvija ako mi ne dozvoljavamo. A što bismo dozvolili, ako mi sami ne dobijamo gas, veća je šteta od toga, nego gubitak od tranzitnih taksi.

Da, ide za Madjarsku, ide i preko Bugarske ali oni nemaju ruski gas. Može da ide i preko Srbije, ali da nema gasa za nas ili da bude po tržišnoj ceni.
Bolje da odbacimo tu opciju i nekako se dogovorimo sa Putinom. . ako je moguće.

Da, ali poenta je da nismo mi jadni i nesnađeni i sad da molimo Rusiju da nam se smiluje, već država ima jasne instrumente, tako da ishod zavisi od obe strane (+ostale interesne grupe). Ako on bude nepovoljan po građane, to nije do više sile, već do nesposobnosti i korumpiranosti naših pregovarača.

Ne može tranzit da se odvija ako mi ne dozvoljavamo. A što bismo dozvolili, ako mi sami ne dobijamo gas, veća je šteta od toga, nego gubitak od tranzitnih taksi.

Nećemo baš da zaratimo sa rusima toliko... Prestali bi eventualno da kupujemo njihov gas ili dodatno smanjili udeo ruskog gasa, a tranzit neka ide, kakve to ima veze?
Samo za to treba britanci da nam obezbede ddoatne količine iz Azerbejdžana.

Da, ali poenta je da nismo mi jadni i nesnađeni i sad da molimo Rusiju da nam se smiluje, već država ima jasne instrumente, tako da ishod zavisi od obe strane (+ostale interesne grupe). Ako on bude nepovoljan po građane, to nije do više sile, već do nesposobnosti i korumpiranosti naših pregovarača.

Slažem se, svi instrumenti su tu da država ostvari povoljan ishod za sebe. Mi smo ovde u boljoj poziciji.

Slažem se, svi instrumenti su tu da država ostvari povoljan ishod za sebe.
Ali ljudi koji vode državu poslednjih 13 godina, mnogo više brinu o sebi i svojim interesima, nego o državi.

Moje informacije govore da je plan da se rešenje prolongira što više može, a da se funkcionisanje obezbedi nizom raznih sitnih prevara.

Što se tiče pregovora, ne budite naivni, sve će biti daleko od očiju javnosti.

I na kraju, kao neko ko je sa M70a branio Kosovo, lepo vas pitam, kako to nam je Rusija tada pomogla, kako nas sada pomaže i kako bi na pomogla u slučaju eskalacije (ne daj bože)?
Osim lepim rečima, apsolutno nemaju čime.

Ako on bude nepovoljan po građane, to nije do više sile, već do nesposobnosti i korumpiranosti naših pregovarača.
Zašto već napadate "pregovarače"?! Manite se političarenja, sada je vreme da se podrže.
A već sam napisao moj stav o pregovorima.
Naš interes je da NIS radi normalno i bez sankcija. Država mora da učini SVE da tako bude i ako nema dogovora sa njima ima nacionalizacije sa nekim otkupom.

Ali ljudi koji vode državu poslednjih 13 godina, mnogo više brinu o sebi i svojim interesima, nego o državi.

Moje informacije govore da je plan da se rešenje prolongira što više može, a da se funkcionisanje obezbedi nizom raznih sitnih prevara.

I na kraju, kao neko ko je sa M70a branio Kosovo, lepo vas pitam, kako to nam je Rusija tada pomogla, kako nas sada pomaže i kako bi na pomogla u slučaju eskalacije (ne daj bože)?
Како нам је Америка помогла деведесетих?

Da preduslovi su tu, ali ta "ruska veza" je mnogo toksična. Ne bi me čudilo da za dva meseca imamo objašnjenja kako su nestašice goriva samo privremene...

Ti znaš da će NIS da propadne?! Opet tračariš, a SM može da dogovara samo način plačanja 56% vlasništva Rusa.

Ne može niko da "uprska" ako stav vlade bude da NIS po svaku cenu mora da se očuva. Nije to pitanje za nekog pojedinca, već odluka države.
Нажалост, Мали Синиша се већ доказао као штеточина.
НИС може да има судбину ИМТ, ИМР и Икарбуса лагано.
Човеку који је креирао финансијску конструкцију за реконструкцију железничке станице у Новом Саду нећу веровати ни да ми у сред ноћи каже да је ноћ.
Зашто кажеш одлука државе, а ради се о самовољи владајућег режима? Ко нас ту сада ишта пита?

Uspeo si da ga poveđeš i sa NS, koji si ti lešinar, to je već odvratno.
Nisi se setio da je godinama pregovarao sa MMF, Svetskom bankom i sl.institucijama, možda bi tvoj Ćuta bio bolji pregovarač.
Inače, neću više sa tobom da učestvujem u lešinarskoj, pijačarkoj i kafanskoj diskusiji, pre rezulta pregovora.

Tako je Dragane, i ja sam šokiran da ljudi nemaju poverenja u nekadašnjeg pomoćnika ministra privatizacije Aleksandra Vlahovića i direktora Centra za aukcijsko-tendersku privatizaciju Agencije za privatizaciju da će voditi pregovore o sudbini NIS-a u korist države.

Vrh