Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Brate mili....9 meseci imao da reši probleme nije rešio.

Sad će ih reši do decembra.

Čovek je.....ne znam više kako da ga nazovem.
Čekao da se brat Putin i Tramp Srbin nagode i ukinu sankcije NIS-u. :)
To je ono što sam ja danas napisao za Gazivode i tablice.
Čim kaže tako "neću", "ne dam" sve je suprotno od toga.
Neuporedive situacije. Rusiju boli uvo za Gazivode i tablice.

Država aktivno krši Američke sankcije u interesu Rusa.

Nacionalizacija ne da nije opcija, nego će vlast izbaciti tu reč iz rečnika ako Rusi narede.

Koja je procena vrednosti tih ruskih 50ak % rafinerije? Imamo li mi para da nasilno to platimo ako dodje do toga? Ako su uložili 5 milijardi, da li je automatski vrednost polovine rafinerije 2,5 milijarde?
Pitanje je ko je uložio i koliko para, NIS ili Gasprom. Ako su to većinom krediti iz poslovanja, onda smo i Mi ulagali novac.
Para, tj. Obveznica i zlata imamo, a moja procena je za njihov deo malo preko Milijardu evra . . u ovakvoj situaciji. Vlada će uskoro morati da se izjasni.

Треба размишљати и о алтернативном форуму кад нестане интернет. Предлажем амфитеатар-форум на руинама К дистрикта. За удаљене чланове може читање порука коју шаље голуб писмоноша.

Bolje na ruinama rafinerije.

Čim je ovakva drama zna se da postoji rešenje i da se samo čeka spasilac svih nas da to objavi. Rešenje je sigurno postignuto,da li je dogovoreno sa jednom,drugom ili nekom trećom stranom- nebitno. Zar vi stvarno mislite da može ikad da se nešto desi što njemu ne ide u prilog.

Ispada da su Rusi napravili jednu grešku. Da su spali na 49% (toliko recimo ima MOL udela u hrvatskoj INA) pre trenutka proglašenja sankcija (za koje se znalo) ne bi ni potpali na SDN listu i ne bi ovde na ovoj temi pisali Rat i Mir.
Kakve veze ima dal je pre ili posle sankcija? Sad to više ne važi?

Pitanje je pošto vidiš da su baš zapeli da ih istisnu.

Pa sad piše u vestima ne može ispod pola, mora 0%. Kako se hrvati provukli s 49% uddla MOLa?

Čim je ovakva drama zna se da postoji rešenje i da se samo čeka spasilac svih nas da to objavi. Rešenje je sigurno postignuto,da li je dogovoreno sa jednom,drugom ili nekom trećom stranom- nebitno. Zar vi stvarno mislite da može ikad da se nešto desi što njemu ne ide u prilog.

Naprotiv, zasto ljudi misle da je kod njega sve predvidivo i vec dogovoreno? On se u uslovima spoljne politike i nekog strateskog planiranja snalazi katastrofalno. To je lik koji je ladno planirao Banjsku, znaci scenario iz 1991 sa balvanima na Plitvicama je lik hteo 2023 u nekim potpuno drugim okolnostima :LOL:
Narocito kada je bilo sta vezano sa Rusijom, on ne sme da pisne. Jer zna kako oni rade. Zapad je mnogo trom i spor, njih moze da laze i maze i obecava ali i tome dodje kraj. Ubedjen sam da nema nikakvo resenje, pojma nema sta da radi. Ne sme ni da pomisli na nacionalizaciju sto je zapravo jedino resenje ako Rusi nece da prodaju svoj udeo. A nece.
Dakle sve vise vidim da on ide putem Slobodana Milosevica. 90% njegove partije podrzava Rusiju, drustvo je otrovao protiv zapada, a isprao mozak Rusijom, a vecina Srba Putina vise vole nego sopstveno dete, Da krene na bilo koji nacin protiv Rusije - nema sanse.

Mi spadamo pod tačke 2 i 3: EO 14024

Кључне тачке Извршне наредбе 14024:​

1. Дефиниција штетних активности:
    Наредба дефинише низ активности које представљају претњу националној безбедности, спољној политици и економији САД. Ове активности укључују:
    • Умешаност у и олакшавање злонамерних сајбер активности против САД и њених савезника.
    • Утицај на демократске процесе у САД и другим земљама.
    • Транснационалну корупцију која утиче на владе других земаља.
    • Акције које угрожавају мир, безбедност, политичку стабилност или територијални интегритет САД или њених савезника.
    • Користење обмањујућих трансакција или структура како би се заобишле америчке санкције.

Kakve veze ima dal je pre ili posle sankcija? Sad to više ne važi?

Na SDN listu su stavljene samo firme sa većinskim vlasništvom Gazpromnjefta. Isto kao što je sad slučaj i sa Lukoilom i Rosnjeftom. Međutim, za skidanje sa SDN liste ne važe uslovi kao za stavljanje na istu. Dakle, da je u trenutku objavljivanja sankcija udeo Gazpromnjefta u NIS-u bio ispod 50%, NIS ne bi bio na SDN listi. Međutim da bi se NIS uklonio sa SDN liste na koju je potpao važe drugi uslovi.

Pa sad piše u vestima ne može ispod pola, mora 0%. Kako se hrvati provukli s 49% uddla MOLa?

Kakve veze ima mađarski MOL sa sankcijama ruskom Gazpromnjeftu?

Jao užasa, moraćemo uživo da pričamo jedni sa drugima
Значи следи ренесанса седења испред задруге 😃
Можда се обнови и средњевековна традиција прављења хмељоваче у кућној радиности због престанка рада пивара.

Neuporedive situacije. Rusiju boli uvo za Gazivode i tablice.
Nema veze sa Gazivodama i tablicama nego sam hteo da kažem kad god i za bilo šta kaže da ne da, neće da da i sl uvek uradi suportno od toga pa u svetlu toga treba posmatrati i ovo sa nacionalizacijom NIS-a.

Pošto je nekoliko puta do sada rekao da neće biti, da ne da i sl to znači upravo suprotno od toga.

Zar vi stvarno mislite da može ikad da se nešto desi što njemu ne ide u prilog.
Mislim da mu je ovo prva takva situacija za ovih 13 godina vladavine koju ne može da iskontroliše po svome.

Sa jedne strane rizikuje izolaciju zemlje, opšti ekonomski kolaps i sve što ide uz to.
Sa druge strane ako krene protiv Rusije rizikuje gubitak rusofilskih glasova, gubitak vlasti, odmazdu Rusije na neki način i sl

Lose-lose situacija trenutno rekao bih ili što bi Aca Šmrkas otpevao: napred,nazad, nemam gde

Mislim da mu je ovo prva takva situacija za ovih 13 godina vladavine koju ne može da iskontroliše po svome.

Sa jedne strane rizikuje izolaciju zemlje, opšti ekonomski kolaps i sve što ide uz to.
Sa druge strane ako krene protiv Rusije rizikuje gubitak rusofilskih glasova, gubitak vlasti, odmazdu Rusije na neki način i sl

Lose-lose situacija trenutno rekao bih ili što bi Aca Šmrkas otpevao: napred,nazad, nemam gde
Ne može da je kontroliše ali s obzirom da i Ameri i Rusi žele njega i dalje na vlasti učiniće sigurno neke ustupke u cilju rešavanja ove situacije. Koji modalitet će se naći videćemo. Ne mogu da zamislim situaciju da neka od ove dve sile učine nešto što bi drastično uticalo na njegov rejting.

Vrh