UKUPNO - 1520
nis - 327
mol - 57 (73)
omv - 64 (64)
euro - 25
mihajlovic - 23
rudan - 24
morava - 20
art petrol - 30
eko - 60 (47)
lukoil - 112 (112)
knez - 114 (116)
šel - 0 (11)
ostalo - 664
sigurno propada - 439 - 29%
verovatno propada - 886 - 58%
opstaje - 195 - 13%
Uradio sam jednu brzinsku analizu, moguća su odsupanja, ako se nastavi ovakvo stanje ko sigurno propada, ko ako uzima NIS gorivo, ko ima svoje.
https://must.gov.rs/tekst/384/javna-baza-benziskih-stanica-u-srbiji.php
Ovde sam našao spisak svih beninskih stanica po Ministarstvu unutrašnje i spoljašnje trgovine. Ali npr nema Shell-ovih pumpi na spisku pa možda nije 100% tačna i ako je datum ažuriranja naveden 15.09.2025.
Ono u zagradi iza brojki je sa zvaničnog stajta firme. Izdvojio sam samo neke koji imaju više od 20 pumpi.
Tako da brojke mogu da malo variraju ali otprilike je to to.
E sad, ako neko ima tačnu informaciju iz koje rafinerije ko uzima, možda će da bude tačnije. Ovo je ono što ja znam. Odmah da se ogradim da možda nisam u pravu.
Ali možda ne bi bilo loše da imamo analizu koliko pumpi će možda funkcionisati i čije.
Fali ti slovenački Petrol od većih mreža, a Shell se u ovoj tabeli vodi kao Coral SRB doo (i dodaj tome još jednu stanicu koju treba da otvore kod BIG Rakovica).
Ovo "verovatno propada" je prilično olako data ocena, svi će se prešaltati na nakakav vid uvoza, verovatno će neke stanice zatvoriti ali teško da će svi pod mač. To svakako, npr, neće biti slučaj sa Knezom koji je zna se koja i čija priča.
Takodje Lukoil je navodno na prodaju pa je moguće da i to neko kupi i ostavi u životu.
Itd, itd...
Neće biti dovoljno parketa.
![]()
Amerikanci nisu spremni na kompromis oko NIS-a: Vašington čeka plan Vlade Srbije za potpunu eliminaciju ruskog vlasništva
Vašington nije spreman na bilo kakve kompromise u vezi sa sankcijama protiv Naftne industrije Srbije (NIS) i očekuje od Vlade Srbije da iznese konkretan predlogn1info.rs
Svako “kreativno” rešenje, ističe izvor, mora voditi ka tome da "Rusija više ne ostvaruje profit u Srbiji kojim bi finansirala rat u Ukrajini“. Američki zvaničnici ponavljaju da "sankcije nisu uperene protiv Srbije ili građana Srbije“, već predstavljaju deo šire strategije da se izvrši pritisak na Rusiju da zaustavi rat.
Ovo sve je toliko smešno, "profit iz Srbije finansira rat u Ukrajini", kako da ne. Ne kapiram samo kako nije problem da se uvozi ruski gas i dalje, ali nafta je ta koja "finansira rat", ako su već toliko dosledni.
Poslednja izmena: