Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Zanimljivo da se kao prva pomoć za ovu situaciju isključivo pominje neki grabež, kanisteri, kantice, zalihe. Samo svoje dupe da se obezbedi. Niko da se seti da predloži smanjenje upotrebe automobila i štednju goriva. Da se ograničenje na autoputu spusti na 100kmh i eto ti 30-40% manje potrošnje goriva za sve koji inače voze 130+.
Нешто добро у потенцијалној кризи са нафтним дериватима може да буде ренесанса тролејбуса у Београду као 80их. Такође прави моменат да се бициклизује град, где год је Шапић уфурао траке да буде цела трака само за бицикла.

Било би добро да Руси понуде своје власништво у НИС на продају и да ми повратимо 51% а осталих 49% купе Кинези, Арапи, Амери, итд. Сви по мало и онда имамо опет неку врсту диверзификације.

Koja banka je izdala Dinu?

Ranije se govorilo o tome da bi 'domaće' banke u stranom vlasništvu mogle da blokiraju Dinu/IPS plaćanja prema NIS-u, tj. da prolazi samo Dina izdata od BPŠ.
Nisam ja plaćao, žena ispred mene je plaćala, čini mi se da se bila Dina Komercijalne banke, radnik je rekao da je malopre još jednom kupcu odbijena Dina.

U petak je prolazilo plaćanje aplikacijama Apple i Google Pay, rekoše mi na kasi da je na taj način bilo moguće platiti svim karticama izdatim od bilo koje banke. Da li je i to u medjuvremenu ukinuto/zablokirano ili ne ne znam, ako neko bude u prilici narednih dana nek proba pa nek javi ovde.

Vrlo moguće da neke banke u stranom vlasništvu su dobile instrukcije od centrala kako da se ponašaju u vezi plaćanja prema NIS-a, i da su zato krenule da blokiraju.

Mnogo važnije je kako će se u narednom periodu banke ponašati prema računima u banci i NIS-ovim kreditima.

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Za sad mi rakija koju pečem izađe 0 dinara.
Pa ako krene robna razmena na pumpama,vozim za džabe.
Rešio sam i američke džukele i ove naše plaćenike(i jedne i druge) a bogami i Ruse.
1000005301.jpg

mvbg1 wrote :

,,.... Rešio sam i američke džukele i ove naše plaćenike(i jedne i druge) a bogami i Ruse... ,,

To 🤩🤩🤩
Ima tu i drugih dobroih opcija za još rešavanja u istom stilu
upotebom naše aparature.... na primer pušnice, kazana za topljenje....
Tabla debele slanine sa rebrima kad se prodaju nj. čvarci, mast , suva rebra i dimljena panceta izadju skoro 0 dinara. 😀

Vrh