svsavic":2dp50o1f je napisao(la):
ma slazem se ja sa tobom sve je to lepo, ali nemoj se zavaravati sa oglasenim cenama.. i budi siguran 90% stanova su oglasile agencije ili razni posrednici, a njihovo shvatanje prodaje je da cena uvek moze da se obori pa sto ne bi u startu dali vecu? tvrdim vam pri cenkanju kod obaranja cene za neki predmet kupoprodaje jedino ako postoji spisak predmeta prodaje za koji se najlakse, najcesce ili u najvecoj meri spusta cena - stanovi bi bili ako ne na prvom mestu onda medju prva tri..
evo ako te zanima mogu ti odmah na pp dati kontakt informacije za lokaciju na karaburmi (zvezdarska suma) iznad omv pumpe, odlicna zgrada, u izgradnji 80% gotovo, rade se unutrasnji radovi uveliko, sve papire za sada jos samo upotrebna dozvola preostala i to u prodaji za 1000e.. zeleznik novogradnja, zgrada gotova, useljiva, (savska terasa, ispod okretnice 88) 900e, petlovo brdo rakovica ... blablaba..
jedno je je oglasna cena a jedno prodajna, sem toga, ne zelim da se frljamo sada sa cenama i bavimo istrazivackim radom da bi obezverednjivali ili odbranili potencijalnu cenu naselja kamendin, cinjenica je da svi zelimo stan, da smo spremni da ga placamo bez ikakvih dodatnih benefita, ali ako je vec tako zasto bi prihvatali da nam prodaju sa losijim uslovima u odnosu na ranije konurse - losije stanove - sa jos gorom cenom ?
siguran sam da cemo svi progutati knedlu i kupiti i taj prokleti kamendin ALi samo ako dobijemo dobru cenu, pravu cenu, neprofitnu cenu.. ali ako dobijemo cenu koja je konkuretna blizim i boljim krajevima beograda pa niko nije lud..
tako da ljudi da ne mlatimo tupim k.. koprive, kolika je prava cena u beogradu kolika bi trebalo da bude ili ko ce koliko da pokrade i da se ugradi, hajde da sacekamo sledeci korak da vidimo sta ce da nam ponude.. jer na sledecem mora se znati gde ce to biti ..
makicaci":2dp50o1f je napisao(la):
"...Posle toga objavljuje se konacna rang lista. U odredjenom roku bice istaknut raspored opredeljivanja za konkretan stan. Svaki od ucesnika dobija katalog stanova koji su mu na raspolaganju s obzirom na broj clanova porodicnog domacinstva. Zatim se pozivaju ucesnici konkursa prema mestu na rang-listi i opredeljuju se za slobodan stan iz kataloga. Nakon toga dobija se potvrda o izabranom stanu i sledi cekanje."
dakle mi cemo definitno pre izbora svi saznati koja je lokacija i sta nam nude kako izgleda projekat i imati okvirnu sliku koliko mozemo da naslutimo cenu.. ako nam bude delovalo pozitivno (ja se i dalje nadam da hoce) super.. jer ne verujem da su toliko ludi da ponude tako nesto za velike pare..
Ako od samog starta bude sumnjivo, krene da se suska o velikoj ceni, projekat los ili kako god vec da naslutimo da ne ide na dobro - pa evo prvog vida borbe.. necemo glasati za aktuelnu gradsku vlast .. koliko nas ima 1050 ? ali imamo svi bar 2-3 osobe u svom okruzenju na oje mozemo da uticemo ili kako vec.. mozda necemo oboriti nikoga sa vlasti ali cemo i poslati neku poruku.. sada vec karikiram .. ali poenta price je da cemo vrlo brzo videti kako ce se stvari odvijati ..
i jos nesto mi smo svi konkurisali na konkurs za SOCIJALNO - NEPROFITNE STANOVE gde je u uslovima konkursa jasno definisano sta to znaci .. tako da, svako dalje nase polemisanje o tome koja je prava cena sta se moze naci i gde je gubljenje vremena, ako smo ustanovili da se u beogradu moze kupiti stan na lokacijama blizim od kamendina za malo manje od 1000eura, a pri tome da je glavni cilj tog sto prodaje zarada a ne resavanje naseg stambenog pitanja - onda svi mozemo da verujemo, ocekujemo i nadamo se ceni povoljnijoj od te, naravno ako govorimo o lokaciji Kamendin (istocni krak zemun polja, tj. izmedju zemun polja i pruge..)
izvinjvam se svima na ovolikom postu, malo sam olaksao dusu
nemojte mi zameriti, obecavam necu vise, sem ako nemam neke informacije vezane za sam konkurs..
pozz