Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

U svakom slučaju ja mislim da su prozori dosta veliki, standardno za novogradnju. Veći problem su ti elementi na fasadi i to što neki stanovi imaju dva, a drugi tri okna. Ili one situacije sa par=00 i par=60. Ne znam kako će da se otvaraju ti prozori koji kreću od poda, verovatno klizni mehanizam, jer neće sigurno biti kao vrata terase.

Visinu je teže proceniti, da, jer znamo samo da je plafon visok valjda 2.75 ili tako nešto, ali širina može da se izračuna sa velikom preciznošću sa ovim što imamo
Sirina sobe je 344cm
Ako prozori krecu od 60cm po meni treba da imaju visinu bar 140cm ako ne i vise.

Evo grube računice za visinu prozora koji kreće od poda na osnovu onoga što imamo u projektu:

Screenshot 23.png

Dakle visina od poda do plafona, ne računajući gredu je 283cm, pritom to je verovatno bez sloja izolacije poda, košuljice, itd. Ali nema veze, računamo okvirno. I onda ako uzmemo ovaj tip stana, kada prebacim to u piksele, na mom kompjuteru i mojoj rezoluciji ta visina je oko 160px:

Screenshot 22.png

Prozor je visok 139px.

Uz pomoć kalkulatora:

Screenshot 24.png

Dakle ovaj prozor čini oko 85% visine stana, što znači da je okvirna visina prozora 245cm:

Screenshot 25.png

U slučaju par=60 tipa prozora, logično, visina je onda oko 185cm.

Po istom principu može da se izračuna i širina.

Poslednja izmena:
Pozdrav forumaši. Nov sam na forumu i zainteresovan sam za stan 4.2, lamela D, 56,62 m². Cena je 2.450 + pdv + garaža 21.000. Da li se prilikom rezervacije i uplate od 40%, odmah uplaćuje proporcionalni udeo za garažu? Takođe, da li se u svakoj fazi uplaćuje proporcionalni iznos PDV-a ili se uplaćuje jednokratno na kraju? Hvala.

Plaćaš u roku od 7 dana od potpisivanja predugovora, to će ti pisati u samom predugovoru. Oni će ti poslati instrukcije za plaćanje.
Plaćaš 40% ukupne cene koja je stan plus pdv za stan koji je 10% plus garaža plus pdv za garažu koji je 20%
Povrat pdva će trajati mesecima i to tek nakon što se useliš najverovatnije

Vrh