Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Deluje mi dosta skupo 850e 45kv. Mislim ako neko daje 850e za rentu stana od 45kv, cudno bi mi bilo da zivi tu (stranci ili neki drugi razlog, ne znam).
Villa Residence ima svoje dvoriste, lokacija je dosta bolje povezana, i ima vise lokala.

Mozda ce i ovo kad se izgradi dobiti bolje lokale, ali trenutno kumodraska ulica je bas losa po meni, a sumnjam da ce u blizoj buducnosti biti bolje, ali ide na bolje, pre tu nista nije ni bilo.
Da blizu je Villa Residence (~800m). A za zivot isto Villa R. stalno guzva, jedino sto je dobro jeste bolje lokacija (vise prevoza tu, lidl, suma, bulevar, GSP u 3 pravca, V Stepe, Bulevar, Trolejbusi).

Vidi ako bi mogao za iste pare uzeti manji stan, da li je moguce na NBG, po meni tamo su ti vece sanse da vece kirije. Ili novogradnju na granici zemun/nbg treba da je malo jefitnija nego blok 65, a kome je bitno da je na NBG, moze i taj deo da renta.

Zivim u tom delu, mada mi nije jasno zasto ovde investicioni stan?
Taj deo gde je Nemanjin grad je dosta pust (stepa deluje da ce da se ide okolo, pa racunaj bar 200m do stepe + do centra stepe par 100m), kumodraska, trosarina.
Evolution je malo blizu, blize je V Stepe (deo sa lokalima), stanicu 18/33 je tu, ako je ista cena, mislim da je evolution bolje za zivot (licno misljenje).

Možda će se u početku ići okolo do Stepe mada je i to pitanje jer već sada radnici izlaze direktno na Stepu.
Takođe, u planu je da između Stepe i Nemanjinog grada ide put od Trošarine, preko Bulevara Peke Dapčevića ka naselju Braće Jerković.
Nakon toga će naselje biti i više nego povezano sa Stepom. Jedino što se to sigurno neće graditi pre završetka Expo-a.

Vojvode Stepe nije nešto bliža Evolution-u. Naročito ovaj deo NG koji je bliži Stepi.

Ne znam, bolja je po meni povezanost evolution-a po meni, 2 stanice blize, 18ica prolazi tuda, udaljenost od V Stepe je slicna, ali je opet 1km blize autokomandi taj deo stepe.
Da biram, ovako napamet bez detalja oko oba projekta, verovatno bih za rentiranje pre uzeo evolution (ako nije skuplji), blize je centru, V Stepe je ista udaljenost, jedino sto je za Nemanjin grad bolje jeste sto se na Stepu naslanja pa ima tu sadrzaja nekog.
Ono sto kod Nemanjinog grada mi je neverovatno, stan od 90+kv, koji ima mini dnevnu sobu, 2 terase.
Plus je, sto povuceni spratovi neki stanovi imaju kockastu terasu, a ne usku celom duzinom (ovo nisam vidjao do sada, ali ima smisla u odnosu na dugacku usku terasu).

Imaš i Voždov Kvart, krenula je prodaja za drugu fazu. Lokacija je prekoputa Štarka, negde između Nemanjinog grada i Evolution-a.

A sta mislite o investitorima za Nemanjin grad i evolution, ko je bolji i sigurniji? Hvala svima na odgovorima :)

Od zla oca …🤣 Nemanjin grad pravi pravno lice sa jednim zaposlenim i bez kapitala, projekat je vrlo ozbiljan, u ovoj fazi nema kredita sto znaci da idu bez finansijskog finansiranja projekta…s druge strane suinvestitor je Euromedik i profitabilan projekat, tako da ne bi trebalo da bude problema … doduše nisam proveravao, ali ne verujem da su drugačije sa te strane ni Vozdov kvart, ni Evolution…

Ako uspeš da izdaš ovu lokaciju za 800 EUR, skidam kapu.
Ako nadjete pristojno opremljen stan za 500€ u ovom delu grada molim vas prosledite oglas da zivim dok ovo ne bude gotovo… Cene su vece na oglasima da budemo realni. Za 500€ se izdaju polu prazni i jadno opremljeni stanovi sa jednom spavacom sobom.
Evo stan u Stepi za upola od 800.

Pa recimo da mi je Novi Beograd skup, a u Novom Sadu stanovi u tom cenovnom rangu se izdaju za 500-600 eura, a koliko vidim u BG-u za 800 eura. Istrazujem svakako i dalje...
ukoliko ti je zamisao da u ovom delu zarađuješ mesečno 800 eur na renti, moj iskren ekonomski savet ti je da definitivno gledaš nešto drugo jer se za te pare izdaju stanovi u novim zgradama na NBG, a ova lokacija ne može ni u snovima da se poredi sa NBG. na ovoj lokaciji da dobiješ 500 eur mesečno i da nakriviš kapu. dakle-ne bacaj pare na investiciju ako je tražiš u ovom delu grada.

Vrh