Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

Где то сеје? Нема ту претњи ни директних ни индиректних. И који стереотипи? Шта је увреда, назив циган?
Шта тачно није истина из летка?
Ти то читаш као бабе из пасуља... далеко од тога да могу да похвалим ову организацију (или пар момака да будемо тачнији) али мало реалности/објективности није на одмет.

Naravno, ali je 'svapski' B92, Blic i ostala 'demokratska i pravdoljubiva' stampa objavila clanke kao da organizaciju cine 10 klonova Adolfa Hitlera.
Naravno, oni su jos pre par godina 'pocistili' svoja dvorista od tih istih cigana kroz 'readmisiju' (kako visoko strucan i nerazumljiv naziv za deportaciju).
Naravno, usput su popakovali i neke Rome koji i nisu odavde, al koga to briga, kada je bela sengen lista bila u pitanju!?
Naravno, mi kao i obicno, videsmo da su nam za cokoladnu bananicu (u najavi) zabili do kraja...

A dusebriznicima iz EU, njihovim Ambasadama, i njihovim medijima koji u Srbiji drze 80% trzista, kao i ovim domacim 'pomagacima' imam samo jedno pitanje da postavim.
Jel znate koliko je romskih porodica ove godine ostalo bez doma, po Obrenovcu i drugim mestima sirom Srbije, tokom majskih poplava?
Jel znate da su jos uvek bez doma?
Pa sto im ne pomognete, vi iz ambasada, iz NVO, iz 'slobodnih' medija, a narocito vi kvazi elito, koji mislite da ste vazniji i bolji, ako vise ponizite i pljunete sopstveni narod i sopstvenu zemlju!

Ne znam za ovu grupu i njeno delovanje.
Ne slazem se sa njihovom 'argumentacijom' za 'SrBski' jel mi to ne pije vodu, ali ne mogu i necu da cutim kada ih se optuzuje za nesto sto nije napisano u ovom letku!
E pa gospodo, prvo se prosetajte par sati pored nekog od takvih divljih naselja, pa onda osudjujte one koji zbog tudjeg nemara i nesposobnosti nadleznih moraju da zive u smradu, dimu od celodnevnog paljenja svega i svacega ili strahu dal ce zgaziti na improvizovan kabal od struje 'diskretno prikljucen' na javnu rasvetu...
Kad pola dana provedete u takvim uslovima, onda mozda shvatite probleme nasih sugradjana koji imaju ovakva naselja (sa pripadajucim deponijama) u blizini svojih domova.

Ajmo redom. Gde sam ja negirao probleme koji imaju ljudi u blizini ovakvih naselja?
Naprotiv, u svakom postu sam naveo da te probleme treba rešavati.

Nisam pobornik političke korektnosti, pa mi ime Cigani ne smeta uopšte, i ja ih tako zovem.

Ono što meni smeta:
"Ljudi ih iz ciganskih naselja doneće sa sobom svoje navike i uobičajen način života - a to znači porast kriminala i nasilja u tvom kraju".

Знам ја шта си мислио, али грешиш. Зато те и питам шта није тачно.

Ево навео си ми реченицу:

"Ljudi ih iz ciganskih naselja doneće sa sobom svoje navike i uobičajen način života - a to znači porast kriminala i nasilja u tvom kraju".

А ја те сада молим, да одеш у Земун Поље, на пример. Или да поразговараш са особом коју знаш а да је из тог насеља, нема везе колико либерална, напредна, НВО оријентисана, хуманитарано (западног типа ) одгојена, и другачијих погледа од назадне и против човечне, готово расистичке и свакако шовинистичке групе монструма зване Срби, та особа била- па чисто провери да ли је ова реченица ипак тачна.

Наравно, не мора ЗП, има и других насеља где је све примењиво.
А на крају сам кажеш:

Gde sam ja negirao probleme koji imaju ljudi u blizini ovakvih naselja?
Што ту реченицу по мало и потврђује.

Не спорим се са тобом, нити се љутим или замерам. Само те молим да размислиш пре квалификација неких. Не мора наш живот да буде оно што на U92 или тако негде напишу.

И за крај да мало разведрим...јеси глед`о баскет? Мислим када смо код цигана запели већ :p

Evo da i ja malo olabavim - bilo tačno ili ne (mada ja mislim da se ne može generalizovati), moralo je mnogo pažljivije to da bude rečeno.
Nemoj i ti da generalizuješ, ne slažem se ja sa svime što kaže B92, NVO itd. ;)

A što se basketa tiče, vratio se Sale, vratio se kapiten, biće veselo ;)

Toliko su očajni da indoktiriniraju novo članstvo na osnovu predrasuda prema najugroženijim grupama, njihov program se bazira na tome. Treba ih zabraniti i drago mi je da je Zaštitnica građana podnela krivičnu prijavu protiv njih. Mediji možda senzacionalizuju, ali kada organ vlasti ovako reaguje, očigledno je da u vezi ovakvog načina "organizovanja" nešto nije u redu.

I molim vas da ne koketirate sa fašizmom i fašistima. Ne nose svi pederi roze, niti su svi Romi kriminalci.

cfe9a6cf8c107cf28b2a5e9814e6eb21.jpg

Не бој се, похапшени су петоро. То је вероватно сво идоктринирано чланство. Кокетирали ми или не, да нешто није у реду лако може да се закључи по томе што ову шаку јадника тако драматично ломе а цела земља у каналу.

KRIVIČNA KNJIŽEVNICI I PUBLICISTKINJI
Privedena jer je kritikovala privilegije Roma
V. N. | 04. decembar 2014. 19:17 > 21:26 | Komentara: 4
Vesna Veizović u dva članka kritikovala davanje preteranih privilegija Romima, a koje ne dobija ostatak građana Srbije

PRIPADNICI odeljenja za visokotehnološki kriminal, uhapsili su Vesnu Veizović, književnicu i publicistkinju iz Beograda. Povod za privođenje bila su dva članka u kojime je ona kritikovala davanje preteranih privilegija Romima, a koje ne dobija ostatak građana Srbije.

Krivičnu prijavu protiv Veizovićeve podnela je poverenica za prava romske nacionalne manjine, zbog dva članka u kojima ona kritikuje odnos države prema toj zajednici u smislu preteranih privilegija.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... egije-Roma

Sloboda misli, ili ponovno uvodjenje 'verbalnog delikta'? :-(

Шта год, нека су исти аршини за све. А да гледамо ствари чињенично. Летак није садржао позив на насиље, а преправљени друге организације има чак и директне претње.
Први су похапшени, други никада неће бити. Зашто?

laki72":rglu9its je napisao(la):
Naravno, oni su jos pre par godina 'pocistili' svoja dvorista od tih istih cigana kroz 'readmisiju' .

Лицемери фашистички у "јагњећој кожи". то су владе Француске и Немачке данас.

Још увек одолева ! Ту одмах је и претеча преносних вц-а :p .
Ова некадашња радничка барака се налази на крају улице Неде Спасојевић, насеље Бежанијска коса, трећа месна заједница). Сликао сам од Грчке улице.

Danas prolazim pored ciganske barake kod GSPovog pogona, i pomerim tepih slucajno i imam ispod sta da vidim, dokle ce da kradu struju i drzava da ih tolerise...

Nista novo...
Struju ce da kradu dokle god mi budemo dozvoljavali, jer mi svojim novcem placamo i raj 'rastur' kako ga oni zovu...

Гага":34c20vtp je napisao(la):
Ове слике могу да иду у тему о насељу Белвил, јер се и станара овог насеља ово тиче.

Сви се сећамо циганског "Ромвила" и њихове крађе струје из оближњих трафоа. На жалост изгледа да неко опет или краде струју или је остала ситуација каква је и била док су ту били ! Жице и даље вире из земље које су невешто камуфлиране плочама тротоара, иду и по трави, а трафо станица је отворена и на "изволите".

Којој служби у Елекродистрибуцији Београд треба ово пријавити ?
0693.jpg

0694.jpg

0695.jpg

0696.jpg

0697.jpg

На жалост, морам самог себе да цитирам, а нисам прошао пешке или бициклом од октобра 2013. године улицом Марка Христића, па ме интересује.
Да ли је и даље исто стање око крађе струје од стране Цигана из оближњег њиховог "насеља", са ове две трафо станице или је то регулисано ?

astrodule":3qqs2ozq je napisao(la):
Danas je gorelo nehigejensko naselje na elitnoj lokaciji (izmedju SIV-a i TC Ušće.

Beograd -- U podrumu temelja zgrade za Muzej revolucije, u kojem žive Romi, oko 16 sati izbio je požar, koji su ugasili pripadnici vatrogasne brigade

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=937902

pomalo uznemerujuće da se ovo desi svega par dana nakon velike reportaže na TVu o tim ljudima. Nadam se da bespotrebno paranoišem.

jlaki":2bh56ywm je napisao(la):
Toliko su očajni da indoktiriniraju novo članstvo na osnovu predrasuda prema najugroženijim grupama, njihov program se bazira na tome. Treba ih zabraniti i drago mi je da je Zaštitnica građana podnela krivičnu prijavu protiv njih. Mediji možda senzacionalizuju, ali kada organ vlasti ovako reaguje, očigledno je da u vezi ovakvog načina "organizovanja" nešto nije u redu.

I molim vas da ne koketirate sa fašizmom i fašistima. Ne nose svi pederi roze, niti su svi Romi kriminalci.

Zaštitnica građana ignoriše apsolutno sve prijave građana koje Cigani životno i imovinski ugrožavaju. Ne samo da ih ignoriše već im uzvraća pretnjama i prestupnike i kriminalce dodatno pravda, nagrađuje i ohrabruje. S obzirom da je njeno parazitsko radno mesto plaćeno našim a ne ciganskim novcem odakle njoj pravo da ignoriše i raspiruje probleme građana u čijoj je službi? Ili je samo novac koji uzima naš a služba ciganska?

Što se tiče "fašizma" upravo je etiketiranje umesto argumenata pokazatelj fašizma a naročito zabrana slobode govora i mišljenja, inkriminisanje reči umesto dela i vrednovanje reči prema emocijama umesto prema činjenicama.
Nema nikakve razlike u stavovima između ovih "antifa" bandita i sledbenika gestapoa. Ponašaju se upravo gestapovski, protežiraju petu kolonu i bezobzirno proganjaju delikt mišljenja. Oni su daleko gori od svega onoga što pripisuju toj grupici srbske akcije.

Ne može postojati fašizam koji nije na vlasti.
Fašizam je isključivo osobina političkih ovlašćenja.
Ne može neka marginalna organizacija da bude fašistička ukoliko nije na vlasti jer samo politička vlast bez obzira odakle je finansirana može da artikuliše i sprovodi fašisitčke metode.
Te metode nisu ideje već prosta praksa samovoljnog nasilnog arbitriranja nad grupama građana sa pozicija političkog odlučivanja i samovoljnog menjanja njihovih duhovnih, materijalnih i prostornih odnosa po etničkom ključu.

Ovde se fašizam ili nacional socijalizam sprovodi po etničko manjinskom ključu. Nametnuli su nam ciganski nacional socijalizam gde za Cigane važi komunizam besplatnog života i sticanja imovine i veštačkog napredovanja na osnovu rase a za nas ostale brutalni tržišni kriterijum po kojem smo dužni da ono što smo mi ili naši preci zaradili, izgradili ili platili poklanjamo Ciganima da troše samo zato što su domigrirali ili deportovani u Srbiju.

Ako ta rasna razlika napravljana na našu štetu nije fašizam/rasizam onda ni razlika u našu koirst ne može da znači fašizam/rasizam.

Analiza":w2v5xbdg je napisao(la):
jlaki":w2v5xbdg je napisao(la):

Zaštitnica građana ignoriše apsolutno sve prijave građana koje Cigani životno i imovinski ugrožavaju. Ne samo da ih ignoriše već im uzvraća pretnjama i prestupnike i kriminalce dodatno pravda, nagrađuje i ohrabruje. S obzirom da je njeno parazitsko radno mesto plaćeno našim a ne ciganskim novcem odakle njoj pravo da ignoriše i raspiruje probleme građana u čijoj je službi? Ili je samo novac koji uzima naš a služba ciganska?

Što se tiče "fašizma" upravo je etiketiranje umesto argumenata pokazatelj fašizma a naročito zabrana slobode govora i mišljenja, inkriminisanje reči umesto dela i vrednovanje reči prema emocijama umesto prema činjenicama.
Nema nikakve razlike u stavovima između ovih "antifa" bandita i sledbenika gestapoa. Ponašaju se upravo gestapovski, protežiraju petu kolonu i bezobzirno proganjaju delikt mišljenja. Oni su daleko gori od svega onoga što pripisuju toj grupici srbske akcije.

Ne može postojati fašizam koji nije na vlasti.
Fašizam je isključivo osobina političkih ovlašćenja.
Ne može neka marginalna organizacija da bude fašistička ukoliko nije na vlasti jer samo politička vlast bez obzira odakle je finansirana može da artikuliše i sprovodi fašisitčke metode.
Te metode nisu ideje već prosta praksa samovoljnog nasilnog arbitriranja nad grupama građana sa pozicija političkog odlučivanja i samovoljnog menjanja njihovih duhovnih, materijalnih i prostornih odnosa po etničkom ključu.

Ovde se fašizam ili nacional socijalizam sprovodi po etničko manjinskom ključu. Nametnuli su nam ciganski nacional socijalizam gde za Cigane važi komunizam besplatnog života i sticanja imovine i veštačkog napredovanja na osnovu rase a za nas ostale brutalni tržišni kriterijum po kojem smo dužni da ono što smo mi ili naši preci zaradili, izgradili ili platili poklanjamo Ciganima da troše samo zato što su domigrirali ili deportovani u Srbiju.

Ako ta rasna razlika napravljana na našu štetu nije fašizam/rasizam onda ni razlika u našu koirst ne može da znači fašizam/rasizam.

Ti si, liče, jeziv i ti jesi fašista. Nacionalista, ako ti je to bliskije, i još mnogo toga što mi je nemilo da spominjem. Etničko poreklo i treba da bude irelevantno za Državu Srbiju, a voleo bih da doživim dan, a mislim da neću, kada će postati irelevantno za etničke Srbe. A po tonu kako pišeš, mogu da zamislim kako je za tebe u tom dopisu Zaštitnici o kome govoriš itekako bilo relevantno što neko nije etnički Srbin.

Ustvari, o kojoj Zaštitnici pričamo? Upravo sam skontao da postoji Zaštitnik građana, muško, a da sam od početka mislio na Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, jesi li siguran da si zaista slao taj dopis ili samo bezveze laprdaš u svoju nacionalističku korist?

Ustvari, toliko se jezive mržnje izražava na ovoj temi, zbog toga što Romi nekim tananim žičicama dovode struju do svojih straćara. Znate li vi išta o elektrici, koliko zaista struje te žičice mogu da izdržre, a da se ne istope? To nije dovoljno da uključi nikakav veći potrošač kao grejač ili slično, možda par slabih sijalica. I to troše samo noću, kada je i za sve nas struja faktički besplatna, tj.bila bi kada bismo u toj tarifi trošili toliko malo koliko oni vuku kroz tih par žičica.

Većina nas uživa u svojoj nekretnini, pa plaća porez na nekretninu. U udobnosti stana, pa plaća Infostan. Sa privilegijama i komforom dolaze obaveze, a većini nas je to dato a priori i sad smo uvređeni što nekad potrošimo više struje nego što možemo da platimo, pa smo ljuti na Rome. Sa te komformističke distance i visokopojasnom internet vezom, lako je govoriti na takav način o ljudima koji se bore za hleb, oni preživljavaju i u tome je cela suština i kraj priče. Naravno, ne za one kojima je etnička pripadnost relevantna, A NIJE.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

mekbejn":l4k7tvi9 je napisao(la):
vidim ti cigani zapravo do jaja žive
Gledaj ti kako Srbi u svojoj zemlji žive "do jaja" pa i ostali i šta te onda zabole baš za Cigane? Oni zaista i žive do jaja s obzirom da ništa ne rade i da generacijama unedogled njihovi preci nikada nisu ništa radili ili stvarali, nigde se nisu skrasili. S obzirom da potiču od najbednije indijske kaste Dalita i da su svoje stanje i svoj način preživljavanja doneli odande i da nema šanse da će ga se ikada odreći tada njihov život ovde i jeste do jaja. Vidi kako ih tretiraju na zapadu a od nas traže da ih izdržavamo i tolerišemo preko naših mogućnosti.

Pomagati drugoga ima smisla samo ako si u stanju da pomogneš prvo sebe i svoje najbliže i ako taj drugi hoće i sam da pomogne sebi.
Ako neće nego bi samo da te iskoristi onda je ludost pomagati takvoga.
Mi više nismo u stanju da pomognemo sebi pa koja je logika u tome da pomažemo njima na svoju štetu i ovo što nam najamnici rade je inkluzivno silovanje.
Mislim da im se sasvim dovoljno pomagalo u vreme komunizma kada je sve bilo i za njih besplatno i dostupno, a sada se sve plaća i mora da se zaradi pa je besmisleno da mi plaćamo i radimo za njih umesto za sebe, a da oni troše naš novac, trud i rezultate. Oni i njihovi zaštitnici očekuju da mi sve uradimo za njih i umesto njih. To je ludost.

Ako su nelegalno zauzimali i koristili državne lokacije onda ih možda ne treba dirati ali svakako ih ne treba nagrađivati za to. To mora da se ispravi. Ili ostaju tu ili se sve očisti a oni nek idu gde hoće. Ali ako su zauzeli privatnu ili nacionalizovanu imovinu onda moraju da odu sa tuđe imovine a ne da im se daje kompenzacija i nagrada što su zauzeli tuđu imovinu.
Nemaju gde? Toliki put su prešli i baš nemaju gde nego na nečijoj dedovini?
Ni naše granice ne štiti više vojska i oni to zloupotrebljavaju slobodno vršljaju i jedni te isti zauzimaju razne lokacije na raznim mestima, gradovima čak i u raznim zemljama a dolaze i novi i novi. I sad ispada ne možeš im ništa nego moraš da im ispunjavaš sve želje i potrebe.
Nije baš logično.

Vrh