Analiza":2rgxwunl je napisao(la):Gledaj ti kako Srbi u svojoj zemlji žive "do jaja" pa i ostali i šta te onda zabole baš za Cigane? Oni zaista i žive do jaja s obzirom da ništa ne rade i da generacijama unedogled njihovi preci nikada nisu ništa radili ili stvarali, nigde se nisu skrasili. S obzirom da potiču od najbednije indijske kaste Dalita i da su svoje stanje i svoj način preživljavanja doneli odande i da nema šanse da će ga se ikada odreći tada njihov život ovde i jeste do jaja. Vidi kako ih tretiraju na zapadu a od nas traže da ih izdržavamo i tolerišemo preko naših mogućnosti.mekbejn":2rgxwunl je napisao(la):vidim ti cigani zapravo do jaja žive
Pomagati drugoga ima smisla samo ako si u stanju da pomogneš prvo sebe i svoje najbliže i ako taj drugi hoće i sam da pomogne sebi.
Ako neće nego bi samo da te iskoristi onda je ludost pomagati takvoga.
Mi više nismo u stanju da pomognemo sebi pa koja je logika u tome da pomažemo njima na svoju štetu i ovo što nam najamnici rade je inkluzivno silovanje.
Mislim da im se sasvim dovoljno pomagalo u vreme komunizma kada je sve bilo i za njih besplatno i dostupno, a sada se sve plaća i mora da se zaradi pa je besmisleno da mi plaćamo i radimo za njih umesto za sebe, a da oni troše naš novac, trud i rezultate. Oni i njihovi zaštitnici očekuju da mi sve uradimo za njih i umesto njih. To je ludost.
Ako su nelegalno zauzimali i koristili državne lokacije onda ih možda ne treba dirati ali svakako ih ne treba nagrađivati za to. To mora da se ispravi. Ili ostaju tu ili se sve očisti a oni nek idu gde hoće. Ali ako su zauzeli privatnu ili nacionalizovanu imovinu onda moraju da odu sa tuđe imovine a ne da im se daje kompenzacija i nagrada što su zauzeli tuđu imovinu.
Nemaju gde? Toliki put su prešli i baš nemaju gde nego na nečijoj dedovini?
Ni naše granice ne štiti više vojska i oni to zloupotrebljavaju slobodno vršljaju i jedni te isti zauzimaju razne lokacije na raznim mestima, gradovima čak i u raznim zemljama a dolaze i novi i novi. I sad ispada ne možeš im ništa nego moraš da im ispunjavaš sve želje i potrebe.
Nije baš logično.
Ti sve vreme polaziš od pretpostavke da su svi Romi izbeglice, pritom nemaš pojma ništa o njima i sva diskriminacija koju ispoljavaš bazirana je u suštini na pretpostavci etničke pripadnosti. Argumenti su ti besmisleni i jasno se vidi da nikada nisi bio ni u blizini siromašne osobe, o čemu svedoči apsolutni nedostatak empatije. U sličnim uslovima sigurno živi i puno etničkih Srba, pa je li i njih treba oterati? Prestani, samo prestani. Niko od tebe ne očekuje ništa u odnosu na Rome, ništa. Samo idi svojim putem i ne gledaj, živi svoj život. OK je tvoj život, samo kontam malo tužan, zbog te količine mržnje i netrpeljivosti koju gajiš u sebi.
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk