Шоми, на неки начин сам те упознао као и остале сталне форумаше и посматрам те као сина. И Милисав и СТФ и Астродуле и Трагач су ти дали сигурно добронамерне савете па ето, не замери, желим и ја да им се придружим.
Све је тачно како су написали, људи су и код нас и свуда у свету постали изузетно дрчни, самовољни и безосећајни за реалност у саобраћају, то сви видимо на интернету шта се све дешава, дневним новинама, разноразним часописима, а и што се каже, уживо. Не дај Боже, пу, пу, да се деси нешто слично примеру који је Милисав навео, за који скоро сви знамо, за тако безазлен судар да убије човека. Човек реагује не промишљено у делићу секунде, али касно је кад се већ деси. Афекат је изузетно лош пример понашања, али ваљда се човеку тада смрачи све, што кажу, падне му ролетна на очи, и уради то што уради !
Такве као што си, на жалост, већ срео код Бубањ потока убудуће пуштај, покажеш им само руком "изволи" и нека иду са милом вољом и још кад их пустиш осмехни им се. Кад осетиш да ће доћи до конфликта тј. да ће се прећи твој праг толеранције, угризи се за усну, веруј ми помаже, и у тренутку постајеш свестан ситуације и попусти, иако знаш да си у праву, а они или он, не.
Не знам какву палицу имаш у колима, али ако имаш бе(ј)збол палицу сматра се неком врстом хладног оружја. Савет, боље ти је онда да купиш онај спреј за самоодбрану ткз. "бибер" спреј (
http://www.pfefferspray.com/testbericht ... -40ml-test) и може да се купи на бувљаку. Такође имаш и оне мале електрошок уређаје који су јако делотворни и мислим да су по неком закону дозвољени за употребу, јер спадају у не убојита средства.
http://www.oglasnatabla.rs/oglasi/ELEKT ... ranu_14319
Имаш и "бибер пиштоље", али њих нисам видео на бувљаку.
Возим четрдесет година и до сад сам имао само један конфликтни случај у саобраћају, 2000. године, и то "близак сусрет" са једним познатим криминалцем. О том кримосу сам само читао по новинама у црној хроници, а кад сам испричао једном пословном пријатељу о овоме, након неких месец дана, он ми каже, "па човече јер ти знаш ко је он, имао си невиђену срећу, а иначе мој бивши комшија на Звездари, а твој садашњи на Бежанијској коси". После две године је убијен на аутопуту баш преко пута садашње НИС-ове пумпе, и ту му је онај "крај путашки" споменик !
Шоми полаку и памет у главу.