Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

Палица је ту за сваки случај, нисам неко ко изазива сукобе, једноставно не могу да поднесем да ме неко омаловажава. Баш сам скоро имао сукоб са два Швајцарца на бубањ потоку, господа утриповала да у једну траку и рампу стају два аута. Није било овако, али био је на ивици да удари у банкину.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=umWiJIqGejg[/youtube]
Исто тако је лик са А8 покушао да ме удари на Зрењанинцу јер нисам хтео да га пустим да након што је обишао целу колону скрене испред мене, отишао у супротну траку, наметао ка мени и закочио јако близу мене мислећи да ћу се померити. Е па, неће да може, макар му и Вучић био брат :rant:

to su baš situacije kada treba da propustiš te budale. nije vredno toga da ulaziš u sukobe ako se neko ubaci ispred tebe. ti ćeš izgubiti par sekundi ako ga pustiš, a ako ga ne pustiš možeš da izgubiš mnogo više, bez obzira ko deblji kraj izvuče.

Policija ne voli da nađe bejzbolku u vozilu kod vozača. Mislim da čak ne bi smeo da je imaš ni u gepeku, osim ako ne možeš da dokažeš da treniraš.

Poslato sa telefona

Као што Милисав написа, не треба терати инат, јес бу****, али га пусти, далеко му лепа кућа. Лично се у саобраћају понашам врло коректно, чак и кад ме нека бу**** исече, скоро никад чак ни не свирнем, али за сваки случај, у возилу треба имати нешто за самоодбрану, ја сам до скоро имао секиру. Ако ме мурија стартује због ње, кажем, ишао по њу, сезона припреме огрева, бла, бла бла ...

За самоодбрану је потребно да нешто стоји, јер никад не знаш кад ћеш да налетиш на неког мегаимбецила. Примера ради, ја сам упао у "конфликт" са једним таквим кретеном. Крећем се Смедеревцем нормалном брзином, треба да скренем у двориште, на време укључим мигавац, полако успоравам и скрећем. бу**** се залетео 120, крене да кочи ко манијак, свирају гуме, једва стаде ... отвара ид**** прозор и је*е ми све по списку, оће да се бије, виче ли виче ... ја га нисам ни погледао, игноришем будалу, закључавам кола, крећем да уђем у двориште, а манијак и даље стоји и псује ... оће да се бије.

Од тада, кад треба да скренем у двориште, палим 4 мигавца и краћем да "лелујам" као да сам мртав пијан, онда сви успоре јер се утроњају и том тактиком ми нико никад није свирао. Иначе ми се до примењеивања те тактике догодило оно горе описано двоцифрен број пута.

Да се разумемо, пуштам аутобусе у саобраћај и стајем на пешачки. Не реагујем бурно кад ме неко исече, али има ствари које стварно не трпим. И да нагласим, швајцарца на бубањ потоку сам пустио, али је лик зевао ко зна где. када сам кренуо он се надрндао, а онда је његов колега са десне стране нешто хтео. Ако сте икада прошли том рампом у сред сезоне одмора знаћете о чему причам. И свакодневно пролазим кроз ситуације као Стф само што је код мене реч о споредној улици кроз коју се јури као аутопутем :roll:

Шоми, на неки начин сам те упознао као и остале сталне форумаше и посматрам те као сина. И Милисав и СТФ и Астродуле и Трагач су ти дали сигурно добронамерне савете па ето, не замери, желим и ја да им се придружим.

Све је тачно како су написали, људи су и код нас и свуда у свету постали изузетно дрчни, самовољни и безосећајни за реалност у саобраћају, то сви видимо на интернету шта се све дешава, дневним новинама, разноразним часописима, а и што се каже, уживо. Не дај Боже, пу, пу, да се деси нешто слично примеру који је Милисав навео, за који скоро сви знамо, за тако безазлен судар да убије човека. Човек реагује не промишљено у делићу секунде, али касно је кад се већ деси. Афекат је изузетно лош пример понашања, али ваљда се човеку тада смрачи све, што кажу, падне му ролетна на очи, и уради то што уради !

Такве као што си, на жалост, већ срео код Бубањ потока убудуће пуштај, покажеш им само руком "изволи" и нека иду са милом вољом и још кад их пустиш осмехни им се. Кад осетиш да ће доћи до конфликта тј. да ће се прећи твој праг толеранције, угризи се за усну, веруј ми помаже, и у тренутку постајеш свестан ситуације и попусти, иако знаш да си у праву, а они или он, не.

Не знам какву палицу имаш у колима, али ако имаш бе(ј)збол палицу сматра се неком врстом хладног оружја. Савет, боље ти је онда да купиш онај спреј за самоодбрану ткз. "бибер" спреј (http://www.pfefferspray.com/testbericht ... -40ml-test) и може да се купи на бувљаку. Такође имаш и оне мале електрошок уређаје који су јако делотворни и мислим да су по неком закону дозвољени за употребу, јер спадају у не убојита средства. http://www.oglasnatabla.rs/oglasi/ELEKT ... ranu_14319
Имаш и "бибер пиштоље", али њих нисам видео на бувљаку.

Возим четрдесет година и до сад сам имао само један конфликтни случај у саобраћају, 2000. године, и то "близак сусрет" са једним познатим криминалцем. О том кримосу сам само читао по новинама у црној хроници, а кад сам испричао једном пословном пријатељу о овоме, након неких месец дана, он ми каже, "па човече јер ти знаш ко је он, имао си невиђену срећу, а иначе мој бивши комшија на Звездари, а твој садашњи на Бежанијској коси". После две године је убијен на аутопуту баш преко пута садашње НИС-ове пумпе, и ту му је онај "крај путашки" споменик !

Шоми полаку и памет у главу.

Хвала свима на добронамерним саветима, схватио сам да нисте мислили лоше. Имао сам гомилу сукоба до сад и никада нисам ни помислип да извадим палицу, ту је за не дај боже. Први је апсолутно никад нећу извадити. То са швајцарцем је било невероватно јер сам га пустио, а он зевао. Можда је очекивао да ћу га опет пустити јер је странац, а ја србин.. Опет, данас се тако живи, ако је суђено да ме неко убије на путу тако ће и бити. Па ако видите неки такав чланак у новинама, а мене нема на форуму били сте у праву :D

Teniski reket ima bolji zahvat od bejzbol palice , a policiji ne upada u oko ,nego otisli smo van teme

Šomi ne priča ništa neobično za nekoga ko ima 18-19 godina. Mene zabrinjava to što većinu napada u saobraćaju ne čine ljudi njegovih godina već oni koji imaju vozačkog staža više nego Šomi godina i koje doživljavamo kao zrele ljude koji treba da daju primer mlađima.

MilisaV":hjfx33c0 je napisao(la):
Bulevarac":hjfx33c0 je napisao(la):
Zasto samo Romima na NBGD iskljucuju kada kradu struju, ja sam prijavio kradljivce iz nelegalnih vikendica, i nikom nista! Opet diskriminacija,
zato što na sirotinji i zec šilji k*****

Bulevarac":hjfx33c0 je napisao(la):
Podrška za Rome, ako može predsednik, ministri... da kradu struju, mogu valjda i oni! Na kraju krajeva svi oni zajedno ne potroše kao jedan ministarski đakuzi.
Nemojte se zaklanjati iza podrazumevajućih tvrdnji.
Naravno da se ne treba istresasti na sirotinji. To je nemoralno.
Ali ovde nije stvar u tome da li je u pitanju sirotinja već čija je sirotinja - naša izvorna ili tuđa?
I još više šta radi i da li krši zakone i prava drugih.
Nije stvar u tome da li je u pitanju sirotinja već je stvar u tome što ako i moramo da trpimo lopovluk pozicioniranih i velikih to uopšte ne znači da treba da se otvorimo i prema Ciganima da nas čerupaju do koske do mile volje kao što inače i rade. Jeste da pljačkaju veliki ali to ne opravdava Cigane jer ne smemo da dopustimo da nas potkradaju i Cigani. Pa bar njih treba da sprečimo dok se ne dočepaju legalno pljačkajućih pozicija u državnoj upravi. Ali ne. Mi ih kroz tzv. inkluziju i dekadu upravo tamo usmeravamo.
Ustvari ko smo to "mi"? Ko to govori u ime "nas"?

To što se "predsednicima" opština "može" ne znači da treba i Cigane da trpimo po tom pitanju. NE može moj džep da istrpi ni ministre a kamoli mase deportovanih lumpenproletera!
Ali kao što znate u tom grmu i leži zec jer evo ko je predsenik npr. opštine zvezdara - gde Cigani trenutno bespravno zauzimaju parcele, objekte, kradu struju i imovinu grada i građana. Cigan.
Rećiće neko pa šta ako je Cigan?
Ali onda taj neko ko pravda Cigane neka se ne poziva na predsednike i ministre koji kradu.
Po tome koliko smo ih samo u vreme socijalizma ubacili u civilizaciju tj besplatno lečili i obrazovali zapopslili i skućili ne treba ni da nas čudi sve što nas do danas snađe.
Tuđa ruka svrab ne češe zato stvar treba uzeti u svoje ruke na nivou države. Državu u svoje ruke.

Анализа - добра анализа!
Али шта чинити?
Дошли смо до тренутка када спречавање напада на мајку, сестру, девојку, може да се казни од стране државе. Када заустављање лопова може да донесе робију. И ово не причам напамет...
НВО их филују правницима, подршком, притиском на државу, којој је опет лакше да се обрачуна са својим поштеним грађанима него са било каквом организованом бандом. Од цигана, до крадљиваца, па преко кланова до министарстава...за све смо немоћни.
Како повратити државност, суверенитет, било какву власт која мора да се осврне и на народ? После је за цигане и те неке ситне пљачкаше лако, чак се и организовани криминал држи под неком контролом. Сви видимо шта треба, питање је како?

Борчанац":256jxat8 je napisao(la):
Анализа - добра анализа!
Али шта чинити?
Дошли смо до тренутка када спречавање напада на мајку, сестру, девојку, може да се казни од стране државе. Када заустављање лопова може да донесе робију. И ово не причам напамет...
НВО их филују правницима, подршком, притиском на државу, којој је опет лакше да се обрачуна са својим поштеним грађанима него са било каквом организованом бандом. Од цигана, до крадљиваца, па преко кланова до министарстава...за све смо немоћни.
Како повратити државност, суверенитет, било какву власт која мора да се осврне и на народ? После је за цигане и те неке ситне пљачкаше лако, чак се и организовани криминал држи под неком контролом. Сви видимо шта треба, питање је како?
Vrlo težak zadatak.
Ali i lak ako se prostudira.
Oni se organizuju tako da to liči makar po nazivima na nekakve institucije na nekakve pravne forme i norme preko kojih onda napadaju naše pravne forme. To i mi treba da uradimo. Koriste se veštačkim pojmovima kojima maskiraju napade na naša prava i našu imovinu i mi to moramo javno da demaskiramo, svaku od tih manipulacija, svaki atom njihove lažne terminologije pa makar ona bila uvršćena u zakone, moraju se demaskirati. Ako se obraćamo institucijama treba ih neprestano podsećati da od nas primaju novac, da su u našoj službi a ne mi u njihovoj, da one postoje zbog nas a ne mi zbog njihove plate, i napraviti analizu i strateški plan u smeru raskrinkavanja svih teoretskih i praktičnih manipulacija. Slati i mejlove, telefonirati, širiti priču, reči, mentalnu energiju.
Pogledajte reči koje koriste i u koju svrhu koriste za svaku upotrebite protivotrov.
Protivotrov je ustvari - istina.
Nađimo protivotrov za etiketu koja se zove "govor mržnje" to je početak.

dsc02751.jpg

parking kod sajma

И уместо да надлежни реагују одмах и уклоне са паркинга ову камп приколицу, полако ће се ширити све више и више и постаће још једно нехигијенско насеље!

Ta kamp prikolica stoji jedno godinu i nesto dana, od proslog sajma knjiga sigurno

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=930908

1986280807547c1e6d3bb37360223764_368x615.jpg

Lecima zovu na nasilje nad Romima
Izvor: B92, Tanjug

Beograd -- Organizacija "Srbska akcija" ubacuje u poštanske sandučiće Beograđana letke koji pozivaju na nasilje nad Romima, upozorava Antifašistička akcija iz Novog Sada.

Da li može neko da mi kaže gde je ovde nasilje i šta nije tačno u ovom letku?

Jedino oko ćega se može sporiti je naziv Cigani jer je nekome to pogrdan naziv sa pripadnike romske populacije kojim se ti isti pripadnici populacije međusobno nazivaju, ali to je neka druga tema.

ps: jedino nasilje vidim u "srBska" i to prema pravopisu, ali i to je za neku drugu temu.

Tekst sa B92 je delom netačan, jer se u letku ne poziva direktno na nasilje.

S druge strane letak je duboko pogrešan, jer je prepun stereotipa pa i uvreda.

Ono oko čega se slažem jeste da treba sprečiti razvoj ovakvih divljih naselja, samo ne na ovaj način.

Vrh