Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

felix je gore napisao dovoye u romvil pa sam se zbunio....

elem u đorđa stanojevića postavljena tabla za gradnju ump-a i teren je ograđen. pretpostavljam da odnose taj krš upravo sa tog terena da krenu da grade put. a cigane će ostaviti između ump-a i belvilla.

Da, tabla je danas postavljena kao i ograda oko terena tj trase UMPa koji je za sad delimicno rasciscen. Ostavice ih za sad, ali neverujem na srecu da ce moci jos dugo da obitavaju na toj lokaciji, jer je izuzetno atraktivna za investitore. Trenutno nazalost aktuelna kriza cini svoje. Rec je inace o bloku 42.

Bilo bi lepo uslikati tu UMP tablu,gde je tacno postavljena i ima li nekih vremenskih rokova na njoj i slika koje ne videsmo?

Izvor: Blic.rs

Da li znaš ko sam ja?

Živimo u vremenu ubrzanog civilizacijskog progresa u vremenu kada je tehnika toliko uznapredovala da je, verujem, pitanje dana kada će neko izumeti mašinu kojom se čitaju tuđe misli i kada će ljudi proniknuti u najdublje hodnike ljudske duše.Verujem da će jednom ljudski um uspeti da zaustavi planetu.

Projekat ujedinjene Evrope je već ozbiljno uznapredovao.Kažu da će tamo svi biti jednaki da će se poštovati ljudska prava i da neće biti važno kakva ti je boja kože,kojoj konfesiji pripadaš.

Pre neki dan otvorio sam novine i pročitao da su neki ljudi negde u Češkoj u jednom selu napravili zid visok šest metara kako bi se odvojili i fizički od svojih suseda romske nacionalnosti. Pomislih kakav paradoks! Je li to ona ista zemlja u kojoj je student Jan Palah spalio sam sebe u ime slobode, demokratije?

Mislim: je li ovaj svet lukavo i vešto podmenut video spot događaja koji su se već davno desili? Je li ova ujedinjena evropa religija za 21 vek? Ko to maltretira,spaljuje kuće i ubija ljude samo zbog toga što su Romi?

Da sam profesor podelio bih hiljade i hiljade jedinica iz vladanja ovima što ih roditelji nisu ništa naučili i što nisu položili diplomski za čoveka.

Da li znaš ko sam ja?
Rom sam!

Krenuo sam iz Indije pre osam vekova na ekskurziju sa koje se nikada nisam vratio. Na tom putu izgubio sam sve i takav dođoh do vas. Jedino što mi je ostalo je čista duša prepuna ljubavi! Nikada nisam podigao oružje da bih odbranio sopstvene interese i sopstvenu slobodu.

Igram pored vatre ne samo zbog toga što mi je lepo nego da bi se ugrejao. Na svom putu sreo sam velike ljude poput Lorke, Servantesa, Lista, Getea, Grasa i svi su oni pisali o meni i tako zadužili evropsku i svetsku kulturu.

Najveći sam Evropljanin od svih Evropljana.Sve ono što vi sada učite ja sam odavno naučio. Dok vi o meni ne znate ništa ja o vama znam sve!

Dragi prijatelji vreme je za buđenje. Živimo pored vas stotinama godina,komšije smo a toliko malo nas poznajete. Znate li da su Đango Rajnhart, Jul Briner, Čarli Čaplin, Hoakin Kortes poreklom bili Romi?

Znate li da među nama ima inžinjera, doktora, glumaca, pravnika? Vreme je da prestanemo sa predrasudama i stereotipima o širokim osmesima i zlatnim zubima.

Hajde da zajedno gradimo budućnost u kojoj smo svi jednaki. Moja generacija je spremna. Ne gledajte me samo kao muzičara! Gitara je moja zastava a pesmama vam poručujem ono što niste želeli da čujete.
Verujem da će jednoga dana ljudski um uspeti da zaustavi planetu.

Verujem da će ljudski um izmisliti gumicu kojom ćemo izbrisati svu mržnju sa ove planete i da će ostati samo ljubav.

Ako ne bude tako ja sa ove zaustavljene planete silazim pa ćemo se videti drugom prilikom.

http://www.kalband.com/

@Igor
+ 1 :)
Zbog predrasuda i stereotipa a koji su toliko dugo ukorenjeni kod nas , vec sada su mnogima urođene osobine
a ne mogucnost oslobođenja , više govori o slabosti pojedinca koj robuje istima ;)

Koliko puta ovde treba napisati da se ne radi o Romima vec o nehigijenskim naseljima. Nije problem nacija vec higijena... Mozete vi da pisete pesme koliko god hocete i da patetisete, problem ostaje.

@11030
Za higijenu . . .

Interesu je me samo u kvartu u kome živiš, kako bi tvoj ili bilo čij kvart (sa sadašnjim zgradama)
izgledao u slučajevima

Nema kontejnera a niko i ne dolazi da čisti
Nema kanalizacije a niko ne dolazi da čisti jame
Nema vode i niko ne dolazi da opere ulicu
Nema . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . i tako godinama . . . . . . .

Teško da bi iko bio ponosan na taj kvart . . . . :laugh:

boca-ica":1pvdev21 je napisao(la):
@11030
Za higijenu . . .

Interesu je me samo u kvartu u kome živiš, kako bi tvoj ili bilo čij kvart (sa sadašnjim zgradama)
izgledao u slučajevima

Nema . . . .

e vidiš u romvilu postoji i kontenjeri, kanalizacija, voda....

tako da nemoj da patetišeš,dođi prošetaj se ovde pa snimi kako to sve izgleda.

vucko":3f5fpbyz je napisao(la):
Bilo bi lepo uslikati tu UMP tablu,gde je tacno postavljena i ima li nekih vremenskih rokova na njoj i slika koje ne videsmo?

dscn0404.jpg

evo je tabla iz đorđa stanojevića.

dscn0405.jpg

dscn0406.jpg

ograđen prostor ump-a. ova ograda se prostire od antifašističke borbe do đorđa stanojevića, pre nekoliko dana ovde su sve bile barake. tiho i u tajnosti (kako i treba) sve su porušene i prostor je ograđen.

dscn0407.jpg

ostala samo ova crvena trafika. kako je dospela tu to je misterija... :D

auto slučajno uleteo u kadar.

odma pored ove ograde sa desne strane ispod mosta prva do ulice nalazi se romvil kafana. na njoj piše muzika petkom, subotom i nedeljom. ako je neko raspoložen ulaz je slobodan. preporučio bih dušebrižnicima da je posete da naprave malo posao ovima za koje se brinu.

ljudi koji su se tu nalazili nisu bili baš raspoloženi što slikam tako da će slike kafane izostati (nisam hteo da dobijem batine od ovih jadnih siromašnih ljudi).....

dscn0409.jpg

ovo je prostor od đođa stanojevića ka bulevaru umetnosti. ovaj prostor nije ograđen.

dscn0410.jpg

neko cveće koje se nalazi u bloku 67 (belville). ima tu nesreću da se nalazi baš pored romvilla pa je zato u ovakvom stanju.

p.s. trotoar u đorđa stanojevića je urađen u behatonu koji je u ostatku ulice u sasvim dobrom stanju osim naravno pored romvilla. naravno namerno su ga polupali koji im je motiv to da rade ne znam ali eto

dok sam ovo pisao izbio je još jedan požar u romvilu. požar je izbio preko puta vera do pruga. bojim se samo da se ne ošteti nadvožnjak pruge kao skoro što je bilo na pančevačkom mostu.

dscn0411.jpg

na žalost uslikao sam tek kad se vatra smanjivala ali se ipak vidi.

Dobro je, sad je jasno da dobijamo metro, vidite na onoj slici gde je tabla projekta kako se metro strmoglavo spusta u zemlju :laugh: :laugh: :laugh:

izgledao u slučajevima

Nema . . . .

Ne zivim u kvartu vec u naselju. Urbanizovanom i legalizovanom odavno. Nisam se naselila na neciji plac ili ggz i digla svoju kucu vec je sve radjeno preko opstinskih dozvola, placanja poreza i taksi, postovanja plana gradnje itd, tako da ne vidim kako mozes da poredis moj ''kvart'' sa divljom deponijom-ciganmalom. Da ... placaju porez mozda bi i imali neka prava i legitimnost u zahtevima. Ovako su samo paraziti drustva.

boca-ica":2kzxhab1 je napisao(la):
@11030
Za higijenu . . .

izgledao u slučajevima

Nema . . . .

Treba im definitivno podeliti stanove bar oko arene, minimum trosobne, pa zasluzili su ljudi bas taj kvart, a ne tu neki blok pored nekog belvila, niko nema pojma ni gde je to. Stvarno sram bilo onog Djilasa i Tadica kako se ophode prema ovako zasluznim gradjanima! Nemam vise komentara.

Opa!!!+1000 poena za tablu,kopirah sliku na temi oko mosta.

Romvil treba biti uklonjen
razlika je u načinu rešavanja, put i način kojim ide grad, je ispravan način ali je dinamika spora

Što se tiće nekih stavova , drago mi je što su pojedinci sa nama
da ih nema, morali bi smo ih izmisliti :)

kako ne bi smo došli u situaciju da zaboravimo
da su neke ideje još uvek žive te je potreban stalan oprez društva

U Romvilu se danas vijore Srpske zastave,videh i jednu jugoslovensku :D

МилисаВе, укњижен велики плусићћћ за фотрепортажу и храброст да сликаш неке од слика где су Цигојнери у Ромвилу :kk: . Знам како то изгледа кад ти прете, био сам у сличној ситуацији на "задатку" (тј. кад сам сликао).

На жалост док је Ромвила биће и намерног ломљења бехатон плоча, прљања и расипања ђубрета по Белвилу (и другим деловима града), а и пожар који си снимио сигурно није случајан. Биће их све чешће, како се буде приближавало време почетка градње УМП-а. Све се то ради по налогу такозваних Алфа вођа из тих Цигојнерских "насеља", а и главног Алфа вође свих тих и сличних "насеља".

Јел' можеш да снимиш то Цигојнерско кафанче са твоје зграде ?

To kad kažeš "cig******" to je tako prijatno. Jel možeš da dodaš i "Jude" i "Serben" pošto je sve istog porekla? (2.S.R.)

Homer je lepo objasnio, i hvala mu.

Manimo se te i takvih proslosti jer nemaju blage veze sa aktuelnom temom i problemom.

Em nisu nasi em su ruzni. Ko ih voli nek zivi medji njima nek mu se deca vencavaju za njih, ja hvala - ne

Po toj logici da likvidiramo i ometene u razvoju jer su ruzni?

Ali da,njih necemo jer su nasi.I onda dolazimo do botomlinea,a to je rasizam.

Takodje ponavljam da je to Homer najbolje sazeo.

Ja samo pricam o intimnoj, privatnoj, licnoj percepciji lepote. Isto kao sto mi se neka zgrada svidja, neka ne, neke zivotinje su mi lepe, neke nisu... A bogami se ne moze reci ni da su svi narodi jednako lepi ako je kod Evropljana recimo 30 od 100 ljudi lepo a od Aboridzana 1 od 100.
Uvek me je interesovalo dal je rasizam kad Romi cesto kazu da im je san da imaju belu zenu? Zar oni time ne govore da im je bela zena lepsa od njihove? A ako je zena lepsa onda to implicira da su i njena deca lepsa jer ih ona radja, tj citav narod... ako to nije rasizam ne znam sta je
Dal je rasizam kad ja moram da placam kaznu za neimanje saobracajne a on ne mora, kad ja moram da imam kacigu kad vozim motor, a on ne mora, kad ja moram da dobijem dozvolu za gradju pod pretnjom rusenjem, a on ne mora... tolko o rasizmu u Srbiji

Svi moramo i da imamo i da odgovaramo, samo .... ako saobraćajac uspe da mu uzme nepostojeću ličnu kartu, nepostojeću vozačku i saobraćajnu dozvolu, sa nepostojećim JMBG i nepostojećom adresom ... prelistaj malo temu unazad.

Neki su ipak “jednakiji”...

Intimna i privatna percepcija prihvatljiva je u arhitekturi, ovako ako neko nije naš em je i ružan ... – ne zaboravi i mi smo jednom bili oni drugi i ružni ...

Vrh