Šta je novo?

Ne da(vi)mo Beograd!

А ја сам уверен да Добрица никад није пио пиво из у парку. Изгледа као да ће да се онесвести после два пива, а тек да пије из дволитре.

Jer samo pravi Srbi mogu da se naliju sa dva litra piva i da ostanu nepromenjeni. Ko to nije u stanju, on nije Srbin. Ko ne pije alkohol, on nije rodoljub. 😄 Šalu na stranu, mit o ''bildovanju tolerancije na alkohol'' i slične mačo gluposti na koje se neki Srbi lože su već raskrinkane. Tolerancija na alkohol zavisi od genetike. Konkretno, od mutacija u jetri i samim tim koliko toga će upiti, a koliko će proslediti dalje bez obrade.

Znam da je offtopic i neću dalje o tome, samo da iskoristim priliku pošto često nalećem na te mitove u Srba da se tolerancija na alkohol bilduje, pa kao, ko je pravi mačo Srbin, on je izbildovao to i može da pije etanol da mu ništa ne bude... Kao i na mit to da zavisi od mase i veličine čoveka. To ne mora ništa da znači, znao sam sa faksa devojku mog godišta koja ima 50 kila a može da popije boga oca. Naravno, ponosila se time, i ona i ostatak primitivne ekipe oko nje. Meni naravno vrištali Vesići za to (jer ionako je bila više za Pink nego za fakultet) kao i za sve ostalo vezano za alkohol.

Elem, sve u svemu, meni potpuno irelevantna stvar. A verujem i većini drugih razumnih glasača. Štaviše, ako je to jedini prljav veš koji može da se iskopa o njemu... (ako se uopšte može smatrati prljavim vešom)... pa onda je on bolji i čistiji nego 95% srpske politike. :LOL:

Poslednja izmena:
Jer samo pravi Srbi mogu da se naliju sa dva litra piva i da ostanu nepromenjeni. Ko to nije u stanju, on nije Srbin. Ko ne pije alkohol, on nije rodoljub. 😄 Šalu na stranu, mit o ''bildovanju tolerancije na alkohol'' i slične mačo gluposti na koje se neki Srbi lože su već raskrinkane. Tolerancija na alkohol zavisi od genetike. Konkretno, od mutacija u jetri i samim tim koliko toga će upiti, a koliko će proslediti dalje bez obrade.

Znam da je offtopic i neću dalje o tome, samo da iskoristim priliku pošto često nalećem na te mitove u Srba da se tolerancija na alkohol bilduje, pa kao, ko je pravi mačo Srbin, on je izbildovao to i može da pije etanol da mu ništa ne bude... Kao i na mit to da zavisi od mase i veličine čoveka. To ne mora ništa da znači, znao sam sa faksa devojku mog godišta koja ima 50 kila a može da popije boga oca. Naravno, ponosila se time, i ona i ostatak primitivne ekipe oko nje. Meni naravno vrištali Vesići za to (jer ionako je bila više za Pink nego za fakultet) kao i za sve ostalo vezano za alkohol.

Elem, sve u svemu, meni potpuno irelevantna stvar. A verujem i većini drugih razumnih glasača. Štaviše, ako je to jedini prljav veš koji može da se iskopa o njemu... (ako se uopšte može smatrati prljavim vešom)... pa onda je on bolji i čistiji nego 95% srpske politike. :LOL:
Наравно пиво је била шала, али видим да људи то озбиљно схватају овде. А Добрица мора да научи да потегне коју, ако рецимо жели да привуче гласаче у Бусијама.
Иначе не волим закулисне приче, али кад су већ потегнуте, начио сам да је Добрица из своје панк фазе био добар другар са момцима из овог Бенда -
. Панк није мртав!

Ok, pretpostavljao sam.

A i ja sam u neadekvatnoj temi potegao priču o alkoholu, jer sam se setio prevelikog broja puta kada bih video neke Srbe kako se bog zna kako dive nekome ko loče i klizi ka alkoholizmu. Znači više me je asociralo na te neke druge situacije, pa sam zato hteo da iznesem šta mislim o tome i rekao odmah da znam da sam u offtopicu.

A slažem se, suštinski, da opozicija mora bolje da upozna i druge delove naroda ako želi da ima veću prolaznost i uspeh. Mislim to je činjenica, što jes jes.
I par strana ranije na ovoj temi sam napisao da bi bilo dobro da prate i forume, kao što SNS radi. I nadam se da je Vučko to preneo. Mnogi ljudi koji nisu previše digitalno pismeni ili prisutni na internetu se smeju forumima i komentarima na portalima. Ali oni zapravo jesu odličan uvid u deo javnog mnjenja. I dalje su mali uzorci, ali nisu zanemarljivi. Pogotovu recimo kad na nekim portalima komentari kritički prema vlasti dobiju po 1000, 2000, 3000 pluseva i pohvala.

Isto tako, ovde na Beobuildu smo imali prilike da vidimo kako se nameštaju i lažiraju dve važne ankete na nivou grada od strane SNS taloga. Prvi put kad se glasalo za novu kolor šemu JGP vozila, a drugi put kad se glasalo o sudbini Starog Savskog mosta. U oba slučaja, negde pred kraj roka je došlo do nagle navale na opcije koje su odgovarale vlasti. A sve su to ne samo prikazi stanja, nego mogu da budu i odlični argumenti odnosno kontra-argumenti opoziciji u borbi protiv vladajućeg taloga.

Ok, pretpostavljao sam.

A i ja sam u neadekvatnoj temi potegao priču o alkoholu, jer sam se setio prevelikog broja puta kada bih video neke Srbe kako se bog zna kako dive nekome ko loči. Znači više me je asociralo na te neke druge situacije, pa sam zato hteo da iznesem šta mislim o tome i rekao odmah da jesam u offtopicu.

A slažem se, suštinski, da opozicija mora bolje da upozna i druge delove naroda ako želi da ima veću prolaznost i uspeh. Mislim to je činjenica, što jes jes.
I par strana ranije na ovoj temi sam napisao da bi bilo dobro da prate i forume, kao što SNS radi. I nadam se da je Vučko to preneo. Mnogi ljudi se smeju forumima i komentarima na portalima, ali oni zapravo jesu odličan uvid u deo javnog mnjenja. I dalje su mali uzorci, ali nisu zanemarljivi. Pogotovu recimo kad na nekim portalima komentari kritički prema vlasti dobiju po 1000, 2000, 3000 pluseva i pohvala.

На њиховом месту ја кампању на Врачару, Старом граду и централним деловима Звездаре, Палилуле и Савског венца не бих ни водио. Прве две општине заједно имају мање становника него лева обала Дунава. Уколико желе да победе нека ударе аждају у срце. Само понављам, њима победа никада није била циљ.

То си управу, људи из центра ће сигурно гласати за њих, што опет није довољно у математици. СНС је победио у Београду на Ђиласовим грешкама у запостављању периферије, али је починио исте грешке. Само на питању БГ воза, булевара, искључења на аутопут и надвожњаку за прелаз преко пруге могу да придобију доста народа у Батајници. Људима у Банатском делу града могу да понуде конкретне планове и да истакну како су уствари занемарени од стране градске власти. Могу да потегну питање што су људи са потеза 100 добили кинеске прдобусе уместо зглобних аутобуса који су их возили комотније. Треба потенцирати грешке власти на локалу у пропаганди.

Наравно пиво је била шала, али видим да људи то озбиљно схватају овде. А Добрица мора да научи да потегне коју, ако рецимо жели да привуче гласаче у Бусијама.
Иначе не волим закулисне приче, али кад су већ потегнуте, начио сам да је Добрица из своје панк фазе био добар другар са момцима из овог Бенда -
. Панк није мртав!
Pa u pesmi ,,Sljam" istog benda, Dobrica u spotu pije pivo.
Screenshot_2022-02-20-18-17-31-064_com.google.android.youtube.jpg

Gledam ovaj spot i još više mi ne pije vodu da neko ko daje takvu sliku o sebi ima pretenziju da bude gradonačelnik.
Pritom nemam ništa protiv pankera imam par ortaka koji to jesu.
Ali opet jbt prosto ne ide…
Kao kad bi se Miljana Kulić kandidovala za gradinačelnika, znači nije realno.

Gledam ovaj spot i još više mi ne pije vodu da neko ko daje takvu sliku o sebi ima pretenziju da bude gradonačelnik.
Pritom nemam ništa protiv pankera imam par ortaka koji to jesu.
Ali opet jbt prosto ne ide…
Kao kad bi se Miljana Kulić kandidovala za gradinačelnika, znači nije realno.
Sva sreća pa imamo ljude poput Zamenika zamenika gradonačelnika, koji su ti omogućili da radiš za Afrikance. ;)

Штета што Добрица више није у Ои! фазону као када је видио са екипом из Цокула :D

@Joe Peeps
Pogrešnu postavku imaš. Ovde se postavlja pitanje zašto Dobrica ne sme ni pod razno da postane gradonačelnik.

Evo jedan primer. Kažu iz NDMBGD da će da se posvete sređivanju fasada i povećanju energetske efikasnosti. I onda @spatiotecte uzme i pita sa kojim parama on to misli da uradi i da li je svestan koliko to košta. Kada ja kažem da bi za to koristio pare iz budžeta grada, kao i svako drugi koji bi došao na mesto gradonačelnika, nema se odgovor.
Onda kada ja kažem @spatiotecte da ima nešto lično protiv Dobrice, dobijem odgovor da to nije tačno, ali da ne može gradonačelnik da bude neko ko cevči dvolitarku piva u parku.
Nakon toga je sam @spatiotecte rekao da želi da se više priča o urbanizmu i o tome šta se očekuje od toga na izborima, a kada se otvorila posebna tema zbog toga, njega nema nigde.
Isto tako, postavio sam i @Дошљак konkretna pitanja, jer mu je stav sličan @spatiotecte, ali odgovor nisam dobio. Od insistiranja na tome da dobijem odgovor sam digao ruke, zato što sam shvatio da kritičari Dobrice nemaju muda ili ti petlju da javno, jasno i glasno kažu šta je to što im toliko smeta kod njega, šta je to što je on uradio toliko loše, a da to isto nisu radili i drugi, preko čega ne može nikako da se pređe, da ide maltene do spuštanja na lični nivo (što negiraju da je slučaj). Čak u nekim trenutcima neki forumaši zvuče kao botovi.

Umesto što ćete da se ljutite na mene, bolje se zapitajte zašto zvučite tako kako sam napisao, i zašto sam vas iskritikovao, iako se u mnogim drugim temama slažemo.
Pa ne znam mislim da sam izneo na ovoj temi sve sto zameram.
Pitao sam za plan, nisam dobio odgovor i rekao sam da meni a i mnogim drugima smeta to sto se neko kandiduje a nema plan šta i kako će da radi.
Sto se tiče nive teme i urbanizma o čemu da pričamo kad je Dobrica u pitanju kad on nije izneo nikakvu viziju vezanu za urbanizam i projekte Beograda? Ok on nije iz te struke ali u svom bliskom krugu saradnika ima arhitekte i to nekoliko njih izmedju ostalog i pomenutu Ivu čukić.
Niko od njih nije izašao sa nekim konkretnim planovima.
Ja polazim od sebe i pored toga sto imam nekoliko projekata koje bi mogao da ponudim ovom gradu kad bi mi palo na pamet da se kandidujem (a ne pada mi) ja opet smatram da to nije dovoljno da mene kvalifikuje da ja pretendujem da budem na takvoj poziciji.
I onda kad vidim da ljudi koji baš ništa nemaju da ponude konkretno žele da se bave nečim sto prevazilazi njihove mogućnosti jer su se prijavili nespremni, nespremni u smislu šta oni mogu da ponude ovom gradu i šta su oni konkretno zamislili za njega.
Nije isto kad neko kaže da kad postane gradonačelnik on će uraditi to i to i biće nama svima super i kad neko pripremi plan kako će to da uradi.
Svako može da priča šta bi radio kad bi bio kralj univerzuma. To su za mene prazna obećanja dok ne vidim planove rendere predračune.
U tom smislu za mene oni nisu profesionalci.

Pa ne znam mislim da sam izneo na ovoj temi sve sto zameram.
Pitao sam za plan, nisam dobio odgovor i rekao sam da meni a i mnogim drugima smeta to sto se neko kandiduje a nema plan šta i kako će da radi.
Sto se tiče nive teme i urbanizma o čemu da pričamo kad je Dobrica u pitanju kad on nije izneo nikakvu viziju vezanu za urbanizam i projekte Beograda? Ok on nije iz te struke ali u svom bliskom krugu saradnika ima arhitekte i to nekoliko njih izmedju ostalog i pomenutu Ivu čukić.
Niko od njih nije izašao sa nekim konkretnim planovima.
Ja polazim od sebe i pored toga sto imam nekoliko projekata koje bi mogao da ponudim ovom gradu kad bi mi palo na pamet da se kandidujem (a ne pada mi) ja opet smatram da to nije dovoljno da mene kvalifikuje da ja pretendujem da budem na takvoj poziciji.
I onda kad vidim da ljudi koji baš ništa nemaju da ponude konkretno žele da se bave nečim sto prevazilazi njihove mogućnosti jer su se prijavili nespremni, nespremni u smislu šta oni mogu da ponude ovom gradu i šta su oni konkretno zamislili za njega.
Nije isto kad neko kaže da kad postane gradonačelnik on će uraditi to i to i biće nama svima super i kad neko pripremi plan kako će to da uradi.
Svako može da priča šta bi radio kad bi bio kralj univerzuma. To su za mene prazna obećanja dok ne vidim planove rendere predračune.
U tom smislu za mene oni nisu profesionalci.
Da li postoji neko ko ispunjava te tvoje kriterijume?
Reci. Možda se neko i predomisli ovde.

Sva sreća pa imamo ljude poput Zamenika zamenika gradonačelnika, koji su ti omogućili da radiš
Sva sreća pa imamo ljude poput Zamenika zamenika gradonačelnika, koji su ti omogućili da radiš za Afrikance. ;)

Ja 20 godina imam saradnju sa zemljama afrike i to nema nikakve veze sa političkim kadrom u Srbiji.

Nije meni ekipa zamenika gradonačelnika ništa ponudila jer im se jednostavno nisam nikad obratio za saradnju.

Komentar ti je krajnje maliciozan jer nije utemeljen.

Inače kao neko ko je radio sa preko 10 različitih nacija mogu ti reći da su Afrikanci korektniji u plaćanju od recimo jevreja ili francuza i da su mnogo manje komplikovani za saradnju.
Ako radiš za crnce to ne znači da te plaćaju kikirikijem, zavisi sa kojim
Afrikancima radiš, neki su veoma imućni, profesionalni i uticajni.

Poslednja izmena:
Da li postoji neko ko ispunjava te tvoje kriterijume?
Reci. Možda se neko i predomisli ovde.

Pa evo za početak iz njihovih redova, naš član CSI sa foruma poznatiji kao Filip Vukša je meni mnogo kompetentniji za funkciju gradonačelnika jer je dečko dokazao neke stvari.

Slažem se. A i izgleda kao da može da popije 3 litre piva.
Svakako se ne glasa direktno za gradonačelnika tako da tu može doći do izmena.
Dakle Moramo ti je OK? Ali problem je u Dobrici?
Ti ako ti je lakše glasaj zbog Vukše. Ne znam da li je na listi?

Evo daću hipotetički primer.

Ako ja vama kažem da ću ja da se kandidujem za gradonačelnika i da ja vama obećavam da ću da popravim ovaj grad bez ikakvog programa vi ćete reći da sam ja smeśan i nerealan jer nemam nikakve konkretne projekte niti viziju.

Ali zato ako ja vama kazem da ću da ulepšam i popravim ovaj grad i da ja imam neki konkretan projekat za Beograd kako sam ja to zamislio da izgleda to onda skroz menja priču.

Na primer ovako nešto sto sam radio za afrikance ali ajde da zamislimo da ja to nudim Beogradu kao hipotetički budući gradonačelnik.

130.jpg

140.jpg

144.jpg

137.jpg

E onda ja kao potencijalni kandidat za gradonačelnika imam neku težinu jer sam ponudio nešto konkretno i opipljivo, imam plan, ne prodajem maglu.

Ti kao glasač vidiš konkretno sta ja tebi nudim i koju ja viziju imam za ovaj grad jer sam se pozabavio nekim pitanjem vezan za ulepšavanje grada i imam sta da ponudim, samim tim mozes na osnovu toga da doneseš zaključak koliko sam ja ozbiljan i profesionalan u mom nastupu da postanem gradonačelnik (ili ne)

Mišljenja sam da ako zelis da budeš izabran od strane naroda moraš da imaš čime da podkrepiš takve ambicije i da pokažeš drugima šta imaš da ponudiš.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo i krasno, samo ne znam sta vama nekolicini nije jasno u tome da je svaki oligopol bolji od bilo kog monopola.

@spatiotecte
Još uvek nisam uspeo da provalim da li sarkastičan, da li se praviš da si paglu za neke stvari ili si stvarno paglu. Ja sam govorio o sistemu koji tebe kao stručnjaka ne ceni, pa zato radiš sa strancima (na stranu kako ko plaća), jer kod nas nemaš mogućnost, kao ni mnogi drugi, da ravnopravno učedtvuješ u konkursima. A tebi, koliko vidim, takav sistem odgovara i ne bi ništa menjao.

Drugo, zar misliš da bih mogao za tebe ili nekog drugog da mislim da nema ništa lično protiv Dobrice, kada na njegovu izjavu da će se pozabaviti energetskom efikasnošću zgrada i sređivanjem fasada zgrada, prokomentariše kako čovek nije realan, kako on izgleda uopšte ne zna koliko to košta i sa kojim parama bi to uopšte radio? Predstavlja se stvar kao da Begrad uopšte neće imati budžet grada kada dođe Dobrica na mesto gradonačelnika, pod uslovom da pobedi. I kao da niko pre Dobrice nije koristio budžet grada da bi rešavao stvari koje se zameraju Dobrici.

@solecar
Ko je rekao da meni (ili bilo kom drugom) sistem ne nudi takvu mogućnost i da ja moram da radim za strance?
Ja to mogu da saznam samo kad bi predložio gradskoj upravi svoje znanje radi neke saradnje.
Niti me neko odbio kod njih niti sam ja to pokušao.

Ja hipotetički mogu svoje projekte da ponudim bilo kom pa i pokretu “ne moramo” jer oni nemaju ljude tamo koji u fioci imaju na desetine projekata pa da ih izvade iz fioke za potrebe kampanje.

Ali da bi neko to uradio mora da postoje saglasnosti oko toga šta je realno za ovaj grad i šta nije a kad Dobrica kaže da će lako rešiti problem energetske efikasnosti parama iz budžeta i da to nije nikakav problem on time pokazuje koliko se zapravo ne razume u materiju.
Jer da bi se to rešilo treba 30 gradskih budžeta!
I kako onda da podržim takog nekog a tek da saradjujem?
Mislim ne ja sad konkretno nego bilo ko.

Poslednja izmena:
Čekaj. Da li si ti za promenu gradske vlasti?
Misliš da ovi dobro rade?

Ja vidim kako ovi rade (nešto je ok, dosta toga nije), problem je sto ja ne vidim kako rade ovi drugi što pretenduju da ih zamene upravo iz razloga što nisu ni pokazali šta znaju a time najviše pokazuju da ne znaju.

Ali ti polazis od premise da se sve deli na crno i belo. Na 0% i 100%. Ako nisi za SNS, sta je lose u tome da se malo umanji uticaj i monopol SNS?

Vrh