Nevenkovic
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 27.02.2010.
- Pohvaljen
- 63
Не волим рок (кад чујем да се неко данас ложи на Прауд Мери мени се повраћа), гробар сам (заслуга ћалета а и није грешка, тешка доминација СД Партизан, у топ 5 најважнијих и најтрофејнијих спортова (фузбаљ, баскет, одбојка, рукомет и ватерполо освојили смо све осим купа у одбојци, извини, али морао сам, шта да се ради кад је Толе наш па је наместио и ватерполо евротитулу у Риму), европеиста (понајвише из економских разлога), дакле тотална супротност оним вредностима за које се ти залажеш.RockerSVK":1ycbp9ld je napisao(la):Мислим да је ово све што сам могао написати у овој теми, знам да нећу добити ни један плус на овом форуму више, ето по дифолту, јер нисам довољно европски поткован, али увек ћу остати доследан својим ставовима, макар добио и 100 минуса.
Ево добио си један плусић од мене за доследност. Из поштовања према истој пишем ћирилицом искључиво на овој теми.
Што се тиче самог НАТО пакта и приступању истом, немам никакав посебан нити негативан нити позитиван став, видим га само као једну међутачку на путу придружења ЕУ и ништа више. И исто тако не видим да су земље као твоја имале неке посебне штете, као ни бенефите од приступа истом. Не гајим никакве илузије да смо у могућности да бирамо неки свој пут. Нешто између је само један леп филм из осамдесетих и ништа више од тога. Црна рупа на НАТО мапи Балкана сигурно ће променити боју. Колико брзо не би да нагађам, али сасвим сигурно најкасније нешто слично као и код тебе, непосредно пред улазак у ЕУ.
Што се тиче еврофанатизма, у овом тренутку је ЕУ много потребнија нама него што смо ми потребни
њима. Тржиште је већ потпуно отворено, царинске баријере у највећем делу укинуте или сведене на занемарљиве препреке у пословању, а друго им и не треба. Е сад, колико год била потребна нама, још више је потребна владајућој номенклатури јер је једина могућност останка на садашњим позицијама исте потписивање ССП-а. Из тог разлога је медијска халабука тако снажна. А нама самима је потребна јер ће коначно почети да се уводи ред у све сфере живота. Наравно у почетку само на папиру, али ће како време буде протицало и приближавао се дан Д, притисак супротне стране јачати до довољног нивоа да се оно што је на папиру( у закону) спроводи колико толико у дело.Не зато што су то добре чикице које желе просперитет Србије, већ зато што је то њима, тј њиховим финансијерима потребно како би што лакше пословали на српском тржишту. Што је, мораш признати драстичан помак у односу на садашње стање. И наравно, да вам отмемо бар десетак милијарди еура заинфраструктуру :laugh: