Šta je novo?

Napred Blok 41a - Carrefour i stambeni kompleks

GTC je prodao većinu zgrada koje je izgradio u BGu Mađarima, nije sam GTC prodat. To su možda i uradili da bi brže mogli da uđu u sledeće poslove, kao što je ovaj.
 
Ček, ček - ovo je kupio GTC, praktično istovremeno prodavši onoliki poslovni prostor u istoj ulici Mađarima? Ja sam mislio da su im prodali ceo office-biznis ovde.

U tom slučaju ne vidim poslovnu logiku, osim ako stvarno neće da prave mol ovde. Za stanove nije baš lokacija, ako će u to da ulaze. A gradi se i GTC X niz ulicu.

Zanimljivo.
 
Cisto sumnjam da gtc zeli da se zeza sa napred-om, i svime sto nosi postojanje takvog privrednog drustva, pre bih rekao da su(ili ce) kupili samo konkretni plac.
 
Da, samo plac kupuju od Napred-a.

Izgleda da vise hoce da se bave izgradnjom nego rentiranjem. GTC X isto nisu prodali.
 
Пантограф":9goili3o je napisao(la):
Ček, ček - ovo je kupio GTC, praktično istovremeno prodavši onoliki poslovni prostor u istoj ulici Mađarima? Ja sam mislio da su im prodali ceo office-biznis ovde.

U tom slučaju ne vidim poslovnu logiku, osim ako stvarno neće da prave mol ovde. Za stanove nije baš lokacija, ako će u to da ulaze. A gradi se i GTC X niz ulicu.

Zanimljivo.

Pa, i gazda Miško je prodao molove na NBG i u Podgoroici da bi gradio nove u Banjaluci, Nišu, Sarajevu, ali i u Beogradu.

BTW, ovo je iz zvaničnog saopštenja GTC-a na engleskom o prodaji poslovnih zgrada u Beogradu:

Apart from that, the developer plans a few ambitious projects, including those in Serbia – GTC X and Project Blaze, designed to stand out with modern building systems and the latest architecture trends to meet the most exquisite tenant requirements.

Da li je "Project Blaze" ustvati Blok 41a, i nagoveštava li naziv budući izgled kompleksa :D

baku-flame-towers-buildings-azerbaijan.png
 
Oživljavam ovu temu zato što je aktuelizovana (uzgredno) i na "Skyscraper city"-ju.
Iskreno, ako je ovaj render iole tačan, nemalo me podseća na one razne kule po azijskim eks-SSSR državama.
 
Haha, ma to je Baku, Azerbejdžan :D nego mi je naziv projekta "Blaze" prvo asocirao na te kule.

Čekaćemo mi bar još godinu dana do prvih rendera za Blok 41a.

Sent from my ART-L29 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878286#p878286:2n8jfslx je napisao(la):
DzonTravolta » 07 Sep 2021 15:51[/url]":2n8jfslx]Oživljavam ovu temu zato što je aktuelizovana (uzgredno) i na "Skyscraper city"-ju.
Iskreno, ako je ovaj render iole tačan, nemalo me podseća na one razne kule po azijskim eks-SSSR državama.

Баш леже у Бакуу или Нур-Султану - једина разлика је што су то сад увелико јако сређени градови, под конац, за разлику од Београ'
 
Ovde ocekujem nesto od 100m da se nadoveze na kulu WEST sa one strane.
 
Nema nekih posebnih novosti, ali je direktor razvoja u GTC-u bar oktrio kvadraturu budućeg kompleksa, koji će po svemu sudeći biti golem, kao i da bi realizacija mogla da krene u naredne dve godine.

Što se tiče Grupe, u izgradnji su tri projekta: Pillar Office u Budimpešti (29.000 m2); Sofia Tower 2 (8300 m2) i GTC X u Beogradu (17.000 m2). Od 31. decembra 2021. godine, projekti u izgradnji čine skoro 5% vrednosti našeg portfolija. Još četiri poslovne zgrade i jedan stambeni projekat od 151.000 m2 spremni su za pokretanje u naredna 24 meseca: poslovna zgrada Matrix C u Zagrebu (10.700 m2), Advance Business Center 3 u Sofiji (9100 m2), Center Point 3 u Budimpešti (36.400 m2), Napred u Beogradu, (72.000 m2), kao i Spatio, stambeni projekat u Bukureštu (23.100 m2). Naše bogato komercijalno zemljište namenjeno budućem razvoju omogućava nam da proširimo planirane projekte na oblasti u kojima će biti potražnje za komercijalnim nekretninama. Uveren sam da će se naša „nova istorija” pisati u bliskoj saradnji sa glavnim zainteresovanim stranama – investitorima i zakupcima – i da će njihovi prioriteti, udobnost i potrebe postati kompas za navigaciju GTC-a kroz neizvesnosti sutrašnjice.

Izvor: CORD magazine

 
Evo malo vesti o ovom projektu.

Nakon što smo utvrdili da je bio nekakav konkurs.

I da na njemu nije pobedio Chapman Taylor sa ovim projektom:

Belgrade_EGGS.png


I da nije pobedio ni Design International sa ovim projektom:

1691928930014-png.169917


Saznali smo da je pobedio Thomas Pucher (koji je inače radio projekte za GTC Green Heart i GTC X) sa ovim projektom:

Belgrade_The-Blaze_PO.jpg


Ali ima i plot tvist!

Neće se graditi ni po tom projektu, već je GTC navodno angažovao jedan drugi strani biro da uradi finalni projekat.

Šteta, meni se ovo Puherovo baš sviđa. Nadam se da neće ići "niže" od ovoga, u svakom smislu :)
 
Vrh