Ако си мислио на рампу, неколико минута.Koliko vremena treba za prolazak ?
Приметио сам и да поједини возачи камиона излазе из кабине, јер изгледа немају пара на тагу
Ако си мислио на рампу, неколико минута.Koliko vremena treba za prolazak ?
Dok mi je tag bio pripejd, davalo je informacije koliko dinara je ostalo. To se prikazivalo na onoj tabli/displeju pre prolaska kroz rampu, i na ulazu i na izlazu.tagovi kakve imamo su besmisleni jer ne daju info koliko kredita je na njima ostalo, isto vazi i za prepaid kartice za prevoz.
Da li će dobro skinuti? - hoće, radi dobro to skidanje, tačno kako i piše. Ako budeš išao negde ta 450 dinara, skinuće ti 10 sa računa i 440 sa taga.Pozdrav svima. Imam pitanje u vezi taga. Skoro sam ga prebacio sa pripejd na postpejd i tom prilikom mi je sa računa skinulo 600 dinara, koje mi na aplikaciji ENPay i dalje stoje. Za vikend sam prošao dva puta na relaciji Vrčin-M.Požarevac i koliko znam putarina je nekih 80 dinara u jednom pravcu. Meni i dalje na aplikaciji stoji 600 dinara i piše da nema izdatih računa. Koliko dana je potrebno da to obračunaju i da mi se u aplikaciji pojavi račun.
I drugo pitanje, kada potrošim tih 600 dinara, odnosno 440 (koliko bi trebalo sada da imam), da li će mi prilikom sledećeg prolaska automatski skinuti preostali iznos + ostatak sa računa (pošto je tako pisalo na aplikaciji, da kada se potroši 600 dinara, skida se sa računa), jer za koji dan treba da idem na more, pa ću se isključiti kod Preševa, tako da će u tom slučaju putarina premašiti tih 440.
Još jednom pozdrav svim forumašima, dugo vas čitam, ali tek sam se skoro registrovao, pa mi je ovo i zvanično prvi post
E hvala preneću drugaru da proba sada .Sredjeno je to, imali su problem sa banka intesa karticom al su sredili i naplate ide sad normalno.
Upravo tako,a ministarstvo treba da izvrši analizu koji je to broj aktivnih tag uredjaja da bi mogli konstatovati da je sistem optimalno iskorišćen na osnovu ukupnog broja vozila.Najbolja promicija je jeftiniji tag i više kanala za enp, pa kad ljudi vide kako se peolazi pored kolone na ručnoj naplati, kupovaće
Neće se integrisati sistem naplate, svaka država će nastaviti naplatu na svojoj teritoriji.prvo da otvore granice, kućice na granici mogu postati naplatne rampe pa da ukinu onu na Preševu i prvu u NMK.
Pozdrav svima. Imam pitanje u vezi taga. Skoro sam ga prebacio sa pripejd na postpejd i tom prilikom mi je sa računa skinulo 600 dinara, koje mi na aplikaciji ENPay i dalje stoje. Za vikend sam prošao dva puta na relaciji Vrčin-M.Požarevac i koliko znam putarina je nekih 80 dinara u jednom pravcu. Meni i dalje na aplikaciji stoji 600 dinara i piše da nema izdatih računa. Koliko dana je potrebno da to obračunaju i da mi se u aplikaciji pojavi račun.
I drugo pitanje, kada potrošim tih 600 dinara, odnosno 440 (koliko bi trebalo sada da imam), da li će mi prilikom sledećeg prolaska automatski skinuti preostali iznos + ostatak sa računa (pošto je tako pisalo na aplikaciji, da kada se potroši 600 dinara, skida se sa računa), jer za koji dan treba da idem na more, pa ću se isključiti kod Preševa, tako da će u tom slučaju putarina premašiti tih 440.
Još jednom pozdrav svim forumašima, dugo vas čitam, ali tek sam se skoro registrovao, pa mi je ovo i zvanično prvi post
Gde se uzimaju ti tagovi u Grčkoj i da li je potrebno nešto od dokumenata da bi se uzeli?Уколико идете негде дубље у Грчу (свакако не околину Солуна) топло препоручујем да узмете њихив таг. Потпуно је бесплатан, само постоји нека минимална сума за путарине која мора да се уплати. Добро је што пасује на наше држаче за таг, тако да не морате додатно на лепите шоферфајбну.
Потребна ти је само ЛК (лицна калта како каже симпатична Гркиња на шалтеру). Колико сам схватио Грци све завршавају електронски и добијају тагове преко поште, али ми (странци) морамо на "шалтеру". Грци имају више компанија које врше наплату путарина, тј свака од тих 7-8 има своје аутопутеве и деонице. Нама је најважнија "Egnatia Odos" јер њој припада деоница од Евзонија до солуна као и АП од Турске до Игуменице. Управо ова компанија има штанд на првој наплатној рампи, неколико км након што уђеш у Грчку код Евзонија. Дакле пред саму рампу са десне стране ћеш видети њихову малу кућицу где ћеш за 15 минута све завршити ако нема никог другог у реду.Gde se uzimaju ti tagovi u Grčkoj i da li je potrebno nešto od dokumenata da bi se uzeli?