Moći će uz prekonfiguraciju na prodajnom mestu i registraciju kartice platne ali kao što rekoh čeka se stav druge dve države o pojedinostima...Makedoncima sistem održavaju Turci i svakako imaju ugovore po kojima rade a ovakve promene su tektonske pa je pitanje kako će i koliko sve koštati njihovo preduzeće.Još zanimljiviji su Albanci kojima sistem rade Italijani i sigurno im nije prvi prioritet Open Balkan....Zanimljivo je da Albanci imaju ukupno samo 2 trake za elektronsku naplatu putarine,otprilike onoliko koliko trenutno ima rampa Ražanj.Da li neko ima informaciju da li će sadašnji TAG uređaji moži da se koriste za Albaniju i Makedoniju ili će morati neki novi da se uzimaju?
Od otvaranja Pakovraca nisam uspeo da prodjem na ENP a da ne propustim nekog ko je pogresio i vraca se u rikverc Ali bukvalno ni jednom. Mislice ljudi da preterujem ali bas se potrefiloVeć mi se nekoliko puta desilo na Pakovraću na ulazu da čekam nekoliko vozila na enp. Samo je jedan kanal za ulaz i jutros sam imao tri auta i kamion ispred sebe. Ostali, za karticu- prazni. Ne znam da li se i na ostalim kanalima može ući sa tagom. Neko je to napisao pre neki dan da je moguće, ali nisam imao hrabrosti da isprobavam.
A uparivanje makedonske naplate sa našim tagom bilo bi vrlo lepo. Ne samo što nema zaustavljanja, već i zbog plaćanja - ne razmišljam o sitnom novcu ili dopuni njihove kartice, a račun dođe kasnije, kao i kod naše putarine
Putevi Srbije imaju mnogo projekata koji su planirani a medju njima je i aplikacija za mobilne telefone koja bi imala poseban stvarno funkcionalan deo vezan za elelektronsku naplatu.Open Balkan je sada dosao kao "Hitnost" i dogadaji prestizu jedni druge...Sta god da ti u ovoj fazi odgovorim slagao bih te tako da moramo sacekati.Svakako pokusacu medju prvima da dam tacne informacije klada ih budem stvarno imao.@StaraMo jedno pitanje, oprosti ako je vec bilo, kad krene ovaj Balkan Open ili kako ga vec zovu, preko sajta puteva srbije imacemo registraciju gde cemo spojiti tag sa platnom karticom i naplata bi isla preko platne kartice, da li ce tako biti ili nesto drugacije? Ja sam ukapirao da ce tako biti. Prepostavljam da ce naplata ici preko kartice nebitno kojim autoputem se vozio (u okvriu Balakn Opena naravno).
Pa ne znam da li su nas "spojili" sa Makedoncima, tj. da li ce da se ocitava tag i u Makedoniji?Što bi?