Šta je novo?

Naplata putarine: vinjete, naplatne rampe, TAG uređaji

Ne bi portal uspešno dodao karticu da nisu uspeli da izvrše transakciju. Bar ne bi trebalo.

U svakom slučaju, naplata putarine se ne dešava trenutno nego 2x dnevno. Kad nekoliko puta ne uspe naplata putarine (o čemu te portal obavesti mailom) tek tad ti blokiraju tag za buduće prolaske.

Hoću reći imaš vremena da primetiš problem i ispraviš.

Ima i opcija na T4A portalu da pokušaš naplatu odmah. Meni se desilo tako da nisu mogli da naplate jer sam stavio greškom mali limit na virtualnoj kartici. Odmah sam napravio drugu, dodao je na portal kao primarnu, i okinuo “naplati odmah” (kako god da se zove opcija tačno…bukvalisti stop) i sve je prošlo uredno.

Pa šta da radim, da li da koristim TAG ili ne? 😏
Делује да си унео Дина картицу за плаћање.
Дина не ради за плаћање у еврима, па сходно томе није могла да прође трансакција.
Она се користи као картица за плаћање у домаћем платном промету, стога бих ти препоручио да повежеш Мастер картицу или Визу.

Учинило ми се да сам видео да је у питању и Црна Гора.
Обриши картицу, пробај са поновним додавањем.

Искрено се надам да нећеш морати да зовем контакт центар НЛБ банке, језиви су.

Hoću, plaćam dopunu za Globaltel tako, sve je radilo uvek bez greške, mislim da je isti sistem u pitanju...

Bilo je pisanja ranijh dana o tablicama koje se ispisuju prilikom ocitavcanja taga pa sam obratio paznju s obzirom da su mi na tagu jedne oznake, a vozilo ima druge.
Na naplatnoj rampi u Sapcu (smer Sabac-Ruma) sistem je ispisao tablice vozila, a na izlazu u Rumi bilo je ispisano samo Kategorija 1.

Ja iskreno mislim da sistem ne može brzo da procesuira tag i podatke u sistemu u real-time-u.

Vrv samo proveri da li je tag aktivan, a ostalo odradi kasnije. To bi objasnilo zašto mi se kartica zaduži tek (preko)sutradan.

Ja iskreno mislim da sistem ne može brzo da procesuira tag i podatke u sistemu u real-time-u.

Vrv samo proveri da li je tag aktivan, a ostalo odradi kasnije. To bi objasnilo zašto mi se kartica zaduži tek (preko)sutradan.
Između ostalog. Drugi razlog bi bilo opterećenje sistema za naplatu. Ako prođeš više puta u toku dana kroz više naplatnih rampi, umesto da naplate svaki put oni saberu sve za taj dan pa ti naplate sve jednom transakcijom i pošalju račun sa stavkama za svaki prolazak.

Bilo je pisanja ranijh dana o tablicama koje se ispisuju prilikom ocitavcanja taga pa sam obratio paznju s obzirom da su mi na tagu jedne oznake, a vozilo ima druge.
Na naplatnoj rampi u Sapcu (smer Sabac-Ruma) sistem je ispisao tablice vozila, a na izlazu u Rumi bilo je ispisano samo Kategorija 1.
Na Autoputevima Srbije sada postoje dva različita sistema po komponentama ,softveru i kreatorima a oba rade u zajedničkom sistemu naplate putarine u Srbiji.Od nedavno sistem razvija Orion a osnovni stari sistem razvija Institut Mihajlo Pupin.

Otuda razlika u nekim karakteristikama.

Radi lakseg snalazenja deonica Ruma Sabac je Orion,kao i ceo Moravac plus Prilipac i Lučani.... Otprilike kada budu završeni radovi imaće oko 100 traka.

Pupinov sistem je od

Šida do Šimanovaca sem Rume.
Od Subotice do Stare Pazove.
Od Obrenovca do Pakovraća
Od Vrčina do Preševa i krak do Dimitrovgrada.

Mislim da je to oko 300-350 traka mrzi me da računam sada.

Vrh