Šta je novo?

Naplata putarine: vinjete, naplatne rampe, TAG uređaji

Kod nas koliko znam nema vraćanja nazad nego inkasant dolazi do te trake.
Da ako bi to prvo vozilo imalo tag koji nije očitan pa ga uzme i odnese nazad do ispod antene.

Ako u ENP traku udje vozilo bez taga,narodski rečeno 'omašio traku" onda ga takodje vraćaju unazad kao i u CG da bi ga usmerili na pravu traku da uzme svoju putnu karticu.

Jedan od razloga je i taj što bi vremenom ljudi provalili foru i umesto da čekaju kao svi u koloni oni ušli u ENP s onda tražili ručnu kartu jer su se eto zbunili.Inače svaki dan se pojavi po neki sa istom forom.

Jednom davno smo ovde raspravljali o tome i o vrsćanju u rikverc na autoputevima,ali pošto inkasanti nisu službena lica ne mogu tražiti vozaču saobraćajnu kao zalog da bi ga pustili napred kroz rampu pa da posle dodje po kartu ( opet i to je prekrsaj,pesak na autoputu) ili pak da mu je donesu a i to bi te inkasante dodatno opteretilo jer ih ima sve manje pošto niko neče da radi taj posao za platu znatno ispod rep. proseka.

Poslednja izmena:
Da li ovo znači da sam povezao karticu za korišćenje u Hr jer kad otvorim tab 'sve' ne prikazuje mi Hr?
Da li se tag može koristiti na deonici od Šida do Zagreba i od Zagreba ka Ljubljani?
1000126394.jpg

Vrh