Делује да си унео Дина картицу за плаћање.Pa šta da radim, da li da koristim TAG ili ne?![]()
Između ostalog. Drugi razlog bi bilo opterećenje sistema za naplatu. Ako prođeš više puta u toku dana kroz više naplatnih rampi, umesto da naplate svaki put oni saberu sve za taj dan pa ti naplate sve jednom transakcijom i pošalju račun sa stavkama za svaki prolazak.Ja iskreno mislim da sistem ne može brzo da procesuira tag i podatke u sistemu u real-time-u.
Vrv samo proveri da li je tag aktivan, a ostalo odradi kasnije. To bi objasnilo zašto mi se kartica zaduži tek (preko)sutradan.
Na Autoputevima Srbije sada postoje dva različita sistema po komponentama ,softveru i kreatorima a oba rade u zajedničkom sistemu naplate putarine u Srbiji.Od nedavno sistem razvija Orion a osnovni stari sistem razvija Institut Mihajlo Pupin.Bilo je pisanja ranijh dana o tablicama koje se ispisuju prilikom ocitavcanja taga pa sam obratio paznju s obzirom da su mi na tagu jedne oznake, a vozilo ima druge.
Na naplatnoj rampi u Sapcu (smer Sabac-Ruma) sistem je ispisao tablice vozila, a na izlazu u Rumi bilo je ispisano samo Kategorija 1.